Стари премиум гуми с/у нови бюджетни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Re: Стари премиум гуми с/у нови бюджетни
Много готина темичка, щото е актуална в момента. Зависи какво дефинираме като нова гума и като стара гума. Може например на си купите нова гума от магазина с дот 4512 и стара гума с дот 1012... та вариациите са безкрайни. Истината е че премиум марките са много скъпи, за 17+ размер са от 300 лв нагоре.. Въпроса е бюджетните марки достатъчно добри ли са за нашите потребности. Аз нямам твърд отговор на това. По случайност съм карал от почти всички вариации гуми и мога да кажа че стари бюджетни е най зле, а най-добре нови премиум.. но може би това може сами да се досетите. Въпроса е как стоят нови бюджет с/у стари премиум, мога да кажа - ужасно близо. с уговорката че дот а на премиума не е много стар и че дота на бюджета е много нов. Каучуковите смеси от които се правят евтините гуми използват много повече рециклиран материал от колкото скъпите. Скъпите освен това имат последните технологии по отношение на каучук и профил на грайфера и други благини. Не е само ниво на шума и държание на мокро. Та според мен - лично мнение - по добре е 2 годишна премиум, пред ново китайче, ако прескочим 2те години в дот -а, трябва да помислим дълбоко за барум и корморан!

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Всички закупили Нокиа WR d3, ще се изкефят на истинската зимна гума - безкомпромисна при всякакви условия.
На сухо и по-тиха от летни гуми.
Много добро поведение на мокро.
На сняг....уникалнаааааааа.
Корморан на 60 000 км
)))) Готин виц.
Не лъжете хората да купуват тази шитня, освен ако не карат москвич до лозето по черния път.
Разликата на един кормогъз с една качествени зимни предмиум марка е 100-120 лева(за 4 бр гуми на 15 цола)...колеги, разделете тези пари на 3 год, през които ще карате този комплект и си помислете струва ли си хазарта за купите смотан румънски кормо....помия.
Успех
Корморан на 60 000 км

Не лъжете хората да купуват тази шитня, освен ако не карат москвич до лозето по черния път.
Разликата на един кормогъз с една качествени зимни предмиум марка е 100-120 лева(за 4 бр гуми на 15 цола)...колеги, разделете тези пари на 3 год, през които ще карате този комплект и си помислете струва ли си хазарта за купите смотан румънски кормо....помия.
Успех
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
vvasilev1 написа:
Корморан на 60 000 км)))) Готин виц.
Успех
Дааа, колега! Понякога разказвам и готини вицове, при това взети от реалния живот. Колата на която са и в момента летните/както съм посочил/ Корморани, направи 80 000 км. откакто е при мен. Двадесетте хиляди километра в повече са навъртени със зимни гуми/от декември до март месец всяка година/. Въпросните Корморани ще изкарат още едно лято /не са стигнали до маркерите/ и при това нито една от четирите не се е изкривила. Освен това те си дойдоха с колата от Италия и е възможно и там да им е навъртян някой и друг километър. За сравнение мога да посоча почти нови Дебици които "ритат като обезумели". Имал съм същия случай и с Фулда , но по-стар модел. Тази пролет купих /от търговец от Хаджи Димитър подвизаващ се по форумите/ четири летни Мишлена с ДОТ2010г., които над 120км.ч. тресат ужасно. Въпросния търгаш не пожела да си вземе гумите обратно или поне да ми ги замени, с обяснението, че съм ги пробвал на булеварда пред тях и не съм имал забележки. Безкрайното ми разочарование от тези Мишлена с уж нов ДОТ, се допълва и от факта че спират много лошо на сух асфалт. Имат и добри страни, като например стабилното им поведение на мокро и добрата им износоустойчивост, но аз лично не мога да простя, че само за три години са се изкривили. В този ред на мисли, след като лично съм се убедил в качествата на дадена гума и при положение че повечето отзиви са положителни, отново бих заложил на Корморан!
vvasilev1 написа:Всички закупили Нокиа WR d3, ще се изкефят на истинската зимна гума - безкомпромисна при всякакви условия.
Успех
Ето един човек, който е повлиян от рекламите, които ни заливат отвсякъде.
Голяма индустрия си е това, спор няма.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Тестовете на разни медии не би трябвало да се приемат на 100% доверие по простата причина,че там гумите се тестват в екстремни условия(до лимита).Нямам предвид,че тестовете са подвеждащи,но в реалният живот разлика от 3-4км. до аквапланиннга е пренебрежима!А тия 3-4 км. правят класацията
Според мен гуми трябва да се избират според това къде,как и колко караш...няма лошо в бюджетните решения (все пак не гумите натискат педалите или въртят волана)...и т.н....

Според мен гуми трябва да се избират според това къде,как и колко караш...няма лошо в бюджетните решения (все пак не гумите натискат педалите или въртят волана)...и т.н....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
немо написа:но в реалният живот разлика от 3-4км. до аквапланиннга е пренебрежима!А тия 3-4 км. правят класацията![]()
Точно в реалния живот малките разлики правят разликата от това да влезнеш в багажника на някой
и да правиш челняк след това, или други по-лоши работи не дай боже ...
ако говорим за спиране например като стане беля не достига някой и друг метър да спреш, нали ...
немо написа:Според мен гуми трябва да се избират според това къде,как и колко караш...няма лошо в бюджетните решения (все пак не гумите натискат педалите или въртят волана)...и т.н....
Тука обаче си прав

Класациите трябва да се четат подробно, а не само мястото на гумата да се гледа

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
JTD написа:vvasilev1 написа:Всички закупили Нокиа WR d3, ще се изкефят на истинската зимна гума - безкомпромисна при всякакви условия.
Успех
Ето един човек, който е повлиян от рекламите, които ни заливат отвсякъде.
Голяма индустрия си е това, спор няма.
Нещо бъркаш. Гумите съм ги карал и от там си правя изводи.
Голям психолог се извъди.
Стари, нови... А коментар кои марки по-малко се кривят и повреждат ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
немо написа:Тестовете на разни медии не би трябвало да се приемат на 100% доверие по простата причина,че там гумите се тестват в екстремни условия(до лимита).Нямам предвид,че тестовете са подвеждащи,но в реалният живот разлика от 3-4км. до аквапланиннга е пренебрежима!А тия 3-4 км. правят класацията![]()
Много съм съгласен.Важното всъщност са потребностите и условията на ползване.Аз съм от Варна и карам предимно градско.Силна зимна гума е безсмислена за мен.Защото ще е добра само на сняг,а тук сняг почти няма.Ако има,то бързо се почиства/топи и се кара предимно на мокро-кишаво.Да сме наясно-колкото по-добра е една гума на сняг,толкова е по-зле при всички други условия.Само за сняг препоръчвам нова,макар и евтина,зимна гума.Зимните гуми стареят много по-бързо заради меките смеси и,колкото и да е премиум(и да не е карана),след 2 до 3 години каучука става на пластмаса и е безполезен.Вече за пълноценна гума за малко сняг+много мокро+ниски температури+сухо+лед...ами много е сложно и все ще е свързано с компромис.Съотношението става скорост-сигурност-пътни условия.Уравнението е с три променливи и всеки трябва сам да си определи кое-колко е лично за него.
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3