Въпрос за инсталация на Н/К
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Въпрос за инсталация на Н/К
Здравейте колеги. Наскоро си взех Храман система за моята кола. Става въпрос за комби до сега беше с най-ниския клас на озвучение за това реших да сложа Х/К
Всичко по свързване на говорителите, усилвателя кабелите е Ок, Но проблема ми идва от там че немога да свържа бутона който се намира на централната конзола в съседство на бутона за DSC-то Подгрева и другите останали неща. Имам една схема която ще я приложа, но понеже по показаното от нея нищо не става.
Някой има ли представа от къде може да идва проблема, как да го реша или как да го свържа че да може да си ползвам и тази екстра.
Ето и схемата
Всичко по свързване на говорителите, усилвателя кабелите е Ок, Но проблема ми идва от там че немога да свържа бутона който се намира на централната конзола в съседство на бутона за DSC-то Подгрева и другите останали неща. Имам една схема която ще я приложа, но понеже по показаното от нея нищо не става.
Някой има ли представа от къде може да идва проблема, как да го реша или как да го свържа че да може да си ползвам и тази екстра.
Ето и схемата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Въпрос за инсталация на Н/К
Колега, ето ти една схема за свързването:
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Няма да откажа и малко писменно обяснение понеже с тези диаграми не ми става много ясно.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
LoS BanditoS написа:.......... , но понеже по показаното от нея нищо не става.
..............
Ето и схемата
Не става или не можеш да го направиш ??
В инсталацията на Хармана, трябва да имаш една букса,която трябва да я включиш в тази малката,която е на снимката (схемата).Намира се зад управлението на климатика,захваната на парното.В момента там има включена друга такава,разкачаш и включваш тази от инсталацията на Хармана.
Но тъй като там са повече кабели,от другия край трябва да допълниш, с два кабела от таблото с бушоните и един от конзолата,както е показано на схемата (моята).
Суич центъра захранен ли ти е? Голямата букса ?

Ако нема у глава, има у Google.
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
По спомен имаше един черно жълт кабел, който дефакто е точно пускането на буфера. За буксата на суйч центъра ти трябва +, който може да хванеш и постоянен от запалката /не е препоръчително но става/. Пускаш черно/жълтия кабел като го свързваш за буксата и хващаш сигнал от CAN шината, които и да хванеш бял/червен/жълт все става- той е зада ти свети бутончето като пуснеш фаровете.
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Така явно аз не съм разбрал.
Това което правя аз е следното. От осем пиновата букса която стой зад климатроника хващам пин 07 към пин 19 на конзолата с дсц и копчето за х/к, след което пускам и буксата за дсц-то ми към конзолата. Но явно сега разбирам че и други кабели трябва да пусна а на мен това не ми беше обяснено и аз това се чудих от къде взима + това чудо с едно кабелче няма как да стане понеже трябва все някакво супротивление да му даде че да задеиства функцията. Другото което забелязах е че на буксата на дсц-то ми излизат 4 пинчета а на конзолата са само 3 и когато включа дсц-то едонственото което става е копчетата да светнат когато пусна фаровете а дсц-то като гонатисна и не го изключва.
Та въпроса е кое друго трябва да свържа?
Това което правя аз е следното. От осем пиновата букса която стой зад климатроника хващам пин 07 към пин 19 на конзолата с дсц и копчето за х/к, след което пускам и буксата за дсц-то ми към конзолата. Но явно сега разбирам че и други кабели трябва да пусна а на мен това не ми беше обяснено и аз това се чудих от къде взима + това чудо с едно кабелче няма как да стане понеже трябва все някакво супротивление да му даде че да задеиства функцията. Другото което забелязах е че на буксата на дсц-то ми излизат 4 пинчета а на конзолата са само 3 и когато включа дсц-то едонственото което става е копчетата да светнат когато пусна фаровете а дсц-то като гонатисна и не го изключва.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Nedialkov написа:......... които и да хванеш бял/червен/жълт все става- той е зада ти свети бутончето като пуснеш фаровете.
Грешно.

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
LoS BanditoS написа:Така явно аз не съм разбрал.
Няма значение че едната е 3 пинова, а другата 4 пинова. Функцията си работи.
Цялата система не е само плуг енд плей, иска и допълнително пускане на кабели.

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Да това вече го разбрах въпроса ми е освен конзолата с пин 19 кум осем пиновата към пин 7 какво друго трябва да свържа. Сега разбирам че от схемата която аз показах трябва да свържа към бушон 42 но само бушон ли да сложа или трябва да пускам отделен кабел до бушона.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, свързването е лесно. към конзолата с бутоните трябва да свържеш два проводника.
1. От предпазител номер 12, които е 7,5А прекарваш проводник със сечение 0,75 и го свързваш към пин 22 на буксата на конзолата. Така е написано и на твоята схема.
2. От пин 12 на усилвателя излиза проводник жълт/чер, които трябва да свържеш на пин 7 от буксата Х322. Тя е показана и на твоята схема и колегите са дали снимки на буксата в по-горните постове. После от тази букса прекарваш проводник със същия цвят до пин 19 от буксата на конзолата.
За осветлението на бутоните на конзолата се прекарват други два проводника.
1. От пин 47 на ламп модула излиза проводника с цвят сив/червен. Този проводника преминава през поне две разпределителни платки, за да може да се подаде сигнала към всички елементи с подсветка. Намираш свободно място на някоя от платките и свързваш един проводник от нея към пин пин 3 на букса Х521 - малката букса на конзолата.
2. Към пин 4 на букса Х521 свързваш един проводник за маса. Оригиналният е кафяв/чер.
1. От предпазител номер 12, които е 7,5А прекарваш проводник със сечение 0,75 и го свързваш към пин 22 на буксата на конзолата. Така е написано и на твоята схема.
2. От пин 12 на усилвателя излиза проводник жълт/чер, които трябва да свържеш на пин 7 от буксата Х322. Тя е показана и на твоята схема и колегите са дали снимки на буксата в по-горните постове. После от тази букса прекарваш проводник със същия цвят до пин 19 от буксата на конзолата.
За осветлението на бутоните на конзолата се прекарват други два проводника.
1. От пин 47 на ламп модула излиза проводника с цвят сив/червен. Този проводника преминава през поне две разпределителни платки, за да може да се подаде сигнала към всички елементи с подсветка. Намираш свободно място на някоя от платките и свързваш един проводник от нея към пин пин 3 на букса Х521 - малката букса на конзолата.
2. Към пин 4 на букса Х521 свързваш един проводник за маса. Оригиналният е кафяв/чер.
Българския вариант:
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Когото свържа буксата не дсц-то ток за лампичките идва. Въпроса беше какво още трябва да свържа че да проръботат и копчетат. Аз поне разбрах че бушон 42 трябра да свържа към конзолата за да и подам ток.
11 мнения
• Страница 1 от 1