318i тресе студена свети чек

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

318i тресе студена свети чек

Мнение от malak79 » 25 Окт 2013, 10:13

здравеите наскоро си купих 318 143 коня проблема е сутрин като запаля тресе и светва чека като загре се опрявя моля ако някои е имал този проблем да помага благодаря предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: 318i тресе студена свети чек

Мнение от hacker4eto1 » 25 Окт 2013, 16:10

Качествена диагностика с необходимият Хардуер и Софт. колега ,всеки ще ти го каже ,може да е от всичко проблема , Богата или бедна смес,нещо нередно с ламбдите.. може да смуче от някъде въздух всичко може да е мини една качествена диагностика:) колата сама ще ти каже какво и е или поне към какво да се насочиш тук не хвърляме боб за да знаеме проблемите ;)
П.П честита придобивка :bchug: :driving: :driving:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от malak79 » 25 Окт 2013, 21:07

kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
tursih podobni temi i nqma konkretna
za tova tursq pomosht

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Окт 2013, 21:21

malak79 написа:kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
za tova tursq pomosht

Кирилицата в този форум е задължителна!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 25 Окт 2013, 23:44

malak79 написа:kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
za tova tursq pomosht

не знам какво си търсил но точно по този проблем свързан с така наречения мис файър, с който много хора се борят било то с мотори м52 или м54, има писано със страници където всички борят проблема и при всеки е различно, било то от лули на свещи, свещи, филтри картерни газове, клапани и т.н. диагностика му е майката в крайна сметка, или поне кажи какво са ти казали, като си правил, или ще ти кажем да, или ще оплюем диагностика ако те е излъгал и ще те насочат колегите.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 26 Окт 2013, 6:36

iv4o9999 написа:
za tova tursq pomosht

не знам какво си търсил но точно по този проблем свързан с така наречения мис файър, с който много хора се борят било то с мотори м52 или м54, има писано със страници където всички борят проблема и при всеки е различно, било то от лули на свещи, свещи, филтри картерни газове, клапани и т.н. диагностика му е майката в крайна сметка, или поне кажи какво са ти казали, като си правил, или ще ти кажем да, или ще оплюем диагностика ако те е излъгал и ще те насочат колегите.

Сами не си помагат някой колеги... аз спирам да пиша по темата поради оскъдната информация :yes: когато се направи диагностика тогава
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от malak79 » 26 Окт 2013, 8:24

колеги на диагностиката показа бобини само че като ги свалиха се оказа че са здрви филтара на газовете е чисто нов сфештите също и всичко е оригинално сега се съмняват във вала на валаитроника или ваноса но не съ я отворили още до 2 3 дни ще я отворят и ще пиша

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 26 Окт 2013, 10:06

Колеги моля ви не купувайте валвотници от Италия карани с минерално масло :dummy:
Нека да се направи отделна тема или раздел на проблеми с мотор N42 !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 27 Окт 2013, 3:50

malak79 написа:колеги на диагностиката показа бобини само че като ги свалиха се оказа че са здрви филтара на газовете е чисто нов сфештите също и всичко е оригинално сега се съмняват във вала на валаитроника или ваноса но не съ я отворили още до 2 3 дни ще я отворят и ще пиша

На диагностика не би ли трябвало да покаже отклонение, корекция някаква на тоя валветроник? :dunno:
п.п. като приятел ти казвам да си пооправиш малко граматиката. грозно е и файда, че пишеш на кирилица...

ilia1984 написа:Колеги моля ви не купувайте валвотници от Италия карани с минерално масло :dummy:

Еми то като цяло италианците са си мърлячи и не ги кефи да сменят масло... било то и минерално :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 27 Окт 2013, 19:51

"Сами не си помагат някой колеги... аз спирам да пиша по темата поради оскъдната информация :yes: когато се направи диагностика тогава"
Че то като се направи диагностика как ще кажеш след това: Аз нали ти казах......

Потребител
Аватар

Мнение от malak79 » 11 Ное 2013, 12:22

здравеите колеги колата ми е на същото положение след поредната диагностика показваше датчици на ваносите и ми казаха че е избягала цетровката отворихая направиха някаква но без скоби запали и грешките на ваносите изчезнаха но колата пак тресе като е студена после подмениха компа на валвитроника пак нищо после бобини пак така оказва се че всички модули по отделно работят а краиния резолтат е нулев освен че като изключа буксата на моторчето на валви троника колата се оправя но няма динамика а всичко по него е проверено вала е здрав компа работи моторчето работи бобините работят свещите са нови бмв и накрая си мисля че иска читава центровка но със спецялния инструмент

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Ное 2013, 17:32

malak79 написа:здравеите колеги колата ми е на същото положение след поредната диагностика показваше датчици на ваносите и ми казаха че е избягала цетровката отворихая направиха някаква но без скоби запали и грешките на ваносите изчезнаха но колата пак тресе като е студена после подмениха компа на валвитроника пак нищо после бобини пак така оказва се че всички модули по отделно работят а краиния резолтат е нулев освен че като изключа буксата на моторчето на валви троника колата се оправя но няма динамика а всичко по него е проверено вала е здрав компа работи моторчето работи бобините работят свещите са нови бмв и накрая си мисля че иска читава центровка но със спецялния инструмент

а е това ако направиш ще си оправиш и колата, нарочно не писах до сега в темата изчаквах сам да стигнеш до този извод.
Малко са хората които могат да зацепят валветроник със специалния инструмент а ти си ходил да ти го правят ей така и после искаш да работи.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 12 Ное 2013, 22:26

oci написа:
malak79 написа:здравеите колеги колата ми е на същото положение след поредната диагностика показваше датчици на ваносите и ми казаха че е избягала цетровката отворихая направиха някаква но без скоби запали и грешките на ваносите изчезнаха но колата пак тресе като е студена после подмениха компа на валвитроника пак нищо после бобини пак така оказва се че всички модули по отделно работят а краиния резолтат е нулев освен че като изключа буксата на моторчето на валви троника колата се оправя но няма динамика а всичко по него е проверено вала е здрав компа работи моторчето работи бобините работят свещите са нови бмв и накрая си мисля че иска читава центровка но със спецялния инструмент

а е това ако направиш ще си оправиш и колата, нарочно не писах до сега в темата изчаквах сам да стигнеш до този извод.
Малко са хората които могат да зацепят валветроник със специалния инструмент а ти си ходил да ти го правят ей така и после искаш да работи.

не бе той валвтроника се зацепва с козия крак, тоя специален инструмент е за начинаещи :mhihi: :mhihi: , не се обиждай колега, но това е едно от капризните места по мотора и колата, който на око не се настройва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordtwister » 13 Ное 2013, 23:38

Ако искаш ние разполагаме със специализирани инструменти за всяко едно BMW. Звънни ако искаш 0878 108 246 Десо :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от malak79 » 30 Ное 2013, 16:26

здравеите колеги искам да се похваля че сиреших проблема и ако на някои му се случи данесе мъчи като мен и така когато копувах колата я закарах на диагностика в наиси кар в пловдив закачихая не показа нищо претеснително да кажа почтиникакви грешки прибрах се и на сутринта проблема започна като съм писал в началото пкато запаля тресеше исжеткаше чека докато загрее малко и после се оправяше итака от там пак на диагностика в същия сервиз показа бобини сложих други от работеща кола нямаше промяна после едни уш големи специалисти в пловдив казаха че е центровка свалиха капака на главата и направиха някаква но без скоби после суштите казаха че е компа на валви троника сложихме здрав от работеща проблема остана и така големите маистори казаха че са клапани при което вече не издържах и се скарахме взех си колата но проблема остана след което колегата десо от пловдив я чете и каза че са дюзи хубаво че не се хванах и на неговата въдица ( само да ви кажа че на три места ми отказаха да ми исчистат дюзите защото имало голяма опасност да текнат) и така накарах го да размени сумнителната дюза със саседна и показанията не се промениха от там бях сигорен че и тои няма да ми реши проблема и отново отидох наиси кар там ми обясниха че има специална диагностика за износването на вала на валвитроника като пуснаха диагностиката показа че на 4-цилиндар износването е много нат допостимото (разликата трябва да е максимум 15 стотни а при мен беше 33) итака пак отваряне на капака и вала наистина беше износен на 4 цилиндар (знам че преди това съм писал че вала ми е здрав но аз и всички '' маистори'' гледахме гърбеците а тои беше износен кадето го натискат пружините и то от долната страна и до като него завъртиш не се вижда) и така следкато ми смениха вала и направиха читава центровка колата заработи перфекно и проблема изчезна сега е перфекна и дано да нямам повече проблеми с този мотор искам да посъветвам всички които щеси копуват БМВ с този мотор (n42b20) даси направят тази диагностика на вала на валвитроника благодаря на всички за мненията

Следваща

Назад към E46