Духа от капачката за маслото и смуче от щеката - дали е ок?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Духа от капачката за маслото и смуче от щеката - дали е ок?

Мнение от luizov » 10 Ное 2013, 17:29

Мотора е N42b20 имах проблем с клапана на картерните газове (CCV) - Когато загрееше започваше да свири като чайник от щеката и тресеше на празен ход, а капачката за маслото се отваряше много трудно (правеше вакум). Сега смених въпросния клапан - всмукателните колектори бяха пълни с моторно масло :mhihi: . Сега обаче отворих капачката при работещ двигател и духа от нея. Като я отворих оборотите паднаха и се стабилизираха след това. При щеката обаче смуче леко иначе като е отворя пак се получава същото с оборотите.
Някой хора ми казват че било нормално да духа от капачката, а нетрябвало да духа от щеката, ако е така значи всичко е ок.
Ама съм чувал от други хора че и от капачката не трябвало да духа. Какво е вашето мнение по въпроса.
Ще съм много благодарен ако някой колега със този мотор направи теста и ми каже как е положението при нега (ама на читав мотор :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Духа от капачката за маслото и смуче от щеката - дали е

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Ное 2013, 17:32

luizov написа:Мотора е N42b20 имах проблем с клапана на картерните газове (CCV) - Когато загрееше започваше да свири като чайник от щеката и тресеше на празен ход, а капачката за маслото се отваряше много трудно (правеше вакум). Сега смених въпросния клапан - всмукателните колектори бяха пълни с моторно масло :mhihi: . Сега обаче отворих капачката при работещ двигател и духа от нея. Като я отворих оборотите паднаха и се стабилизираха след това. При щеката обаче смуче леко иначе като е отворя пак се получава същото с оборотите.
Някой хора ми казват че било нормално да духа от капачката, а нетрябвало да духа от щеката, ако е така значи всичко е ок.
Ама съм чувал от други хора че и от капачката не трябвало да духа. Какво е вашето мнение по въпроса.
Ще съм много благодарен ако някой колега със този мотор направи теста и ми каже как е положението при нега (ама на читав мотор :mhihi: )

трябва да подухва от капачката,не да смуче наред ти е колата не се филмирай :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 10 Ное 2013, 17:52

GecataBMW-E46 написа:трябва да подухва от капачката,не да смуче наред ти е колата не се филмирай :D

Аз не че се филмирам, ами имам проблем с разхода на масло и се надявам да се е оправил след смяната на CCV клапана, действително колекторите бяха пълни с чисто моторно масло :mhihi: . Надявам се проблема да не е в гумички и сегменти. Иначе колата върви страхотно и харчи малко гориво
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Ное 2013, 18:51

luizov написа:
GecataBMW-E46 написа:трябва да подухва от капачката,не да смуче наред ти е колата не се филмирай :D

Аз не че се филмирам, ами имам проблем с разхода на масло и се надявам да се е оправил след смяната на CCV клапана, действително колекторите бяха пълни с чисто моторно масло :mhihi: . Надявам се проблема да не е в гумички и сегменти. Иначе колата върви страхотно и харчи малко гориво

Сега като го смени тоя клапан пуши ли отзад?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 10 Ное 2013, 18:59

GecataBMW-E46 написа:
luizov написа:

Сега като го смени тоя клапан пуши ли отзад?

Ми не поне доколкото мога да видя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 10 Ное 2013, 20:33

Тези твърдения са много ГРАДСКИ ЛЕГЕДИ според мен.Моя смуче и от капачката и от щеката.Това какво значи,че тотал ли :mhihi:
М111 на Мерцедес,не стига че духа на интервали ами и хвърля масло...духат и от щеките.По тая логика,и те за нищо не стават.
Според мен,ако нямаш други симптоми,и мотора се държи добре.... това е напълно излишно..да се главоболиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 10 Ное 2013, 20:50

Много странно звучи заглавието,да няма теч от някаде,огледа ли? Сигурен съм че истината е някаде там.
39470

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 10 Ное 2013, 21:03

Beamerdriver написа:Много странно звучи заглавието,да няма теч от някаде,огледа ли? Сигурен съм че истината е някаде там.

Имах теч от гарнитурата на капака на главата и от О-пръстените на вакумната помпа но ги отремонтирах
Изображение

Назад към E46