Стари премиум гуми с/у нови бюджетни
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Стари премиум гуми с/у нови бюджетни
Здравейте,
Последните дни прекарах доста време в търсене на нови зимни гуми размер 225/45/17. В двете крайности на качество/цена имаме :
Kormoran SnowPro B2 - за около 130лв
Continental TS850 - за около 280лв
Гледайки разликата в цената се замислям над следното : мога да си купя Kormoran, да ги карам 2 години, след това да си купя нови, пак същите и ще излезе по-евтино от Continental-а.
От гледна точка на качеството не можах да немря нищо по въпроса - премиум марка карана 2 години и 20к км, примерно, или нова от по-евтините ли ще се държи по-добре на пътя?
ПП: Не съм се обаждал да питам за ДОТ и наличност. Но ми е правило впечатление и в други сайтове, че има нови гуми такъв размер за под 150лв. За пътвото ми бмв(е36ца) си купих точно такива Kormoran SnowPro B2 и за 4 зими съм доста доволен. Взех си и вериги, които никога не ми се наложи да слагам
.
Последните дни прекарах доста време в търсене на нови зимни гуми размер 225/45/17. В двете крайности на качество/цена имаме :
Kormoran SnowPro B2 - за около 130лв
Continental TS850 - за около 280лв
Гледайки разликата в цената се замислям над следното : мога да си купя Kormoran, да ги карам 2 години, след това да си купя нови, пак същите и ще излезе по-евтино от Continental-а.
От гледна точка на качеството не можах да немря нищо по въпроса - премиум марка карана 2 години и 20к км, примерно, или нова от по-евтините ли ще се държи по-добре на пътя?
ПП: Не съм се обаждал да питам за ДОТ и наличност. Но ми е правило впечатление и в други сайтове, че има нови гуми такъв размер за под 150лв. За пътвото ми бмв(е36ца) си купих точно такива Kormoran SnowPro B2 и за 4 зими съм доста доволен. Взех си и вериги, които никога не ми се наложи да слагам

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Стари премиум гуми с/у нови бюджетни
с дот до 4-5 години - премиум втора ръка,иначе нови.
Хм,хм...
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Аз миналата година се "наиграх" така. ДОТ-та четиригодишен, но след 120км.ч. почват едни неописуеми вибрации. Става въпрос за премиум марка, но и четирите гуми се оказаха криви в някаква степен.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега ами нещо по средата? има от този размер Nokian,Hankook,Kumho на цени от 200 до 215 лв 
Тоя Kormoran...Wanli,Sailun,West lake..стой далече от тия боклуци.

Тоя Kormoran...Wanli,Sailun,West lake..стой далече от тия боклуци.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
liloff написа:Абе точно Корморана хич не е боклук гума, ама айде
Не съм карал с тях колега,но в сайта от който си пазарувам гуми,следните марки : Wanli,Salun,Ling Long,Westlake и подобни помии са с 10-12 лв по скъпи от въпросните корморани които аз лично не бих и погледнал

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Pycua написа:От гледна точка на качеството не можах да немря нищо по въпроса - премиум марка карана 2 години и 20к км, примерно, или нова от по-евтините ли ще се държи по-добре на пътя?
ПП: За пътвото ми бмв(е36ца) си купих точно такива Kormoran SnowPro B2 и за 4 зими съм доста доволен. Взех си и вериги, които никога не ми се наложи да слагам.
Имал си такива гуми,доволен си,не виждам какво се чудиш...?Хубава гума,в която има още "хляб" кой ще реши да продава ей така?А и знаеш ли я права ли е крива ли е,има ли балони,колко пъти е лепена,колко бордюра е "целунала"?
Нямам предвид да вземеш най-голямото дърво,само и само да е ново,но има разумни решения на разумни пари

Maximilian-E46 написа:<br abp="741"><br abp="742"><br abp="743">Не съм карал с тях колега,но в сайта от който си пазарувам гуми,следните марки : Wanli,Salun,Ling Long,Westlake и подобни помии са с 10-12 лв по скъпи от въпросните корморани които аз лично не бих и погледналliloff написа:Абе точно Корморана хич не е боклук гума, ама айде
Корморанът поне е бюджетна марка на Мишлен Груп,а тия другите са китайчета,та......аз не бих ги сложил на кантар.
Това лято смених 4 годишен Дънлоп във видимо запазено състояние с нов Корморан.За предни гуми става въпрос......и сравнението не е в полза на Дънлопа!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
с две ръце за корморана, карал съм ги на едната кола 2 години, никакъв проблем, в момента на едно рено имаме пак с корморан зимни, гумите са екстра за цената си. Втора ръка гуми аз повече няма да си купя, след голямата далавера, която направих пролетта с
Пирели п-зеро 4бр за 300лв 225/45/17 и се оказа че на магистралаа играят дунавско хоро
Пирели п-зеро 4бр за 300лв 225/45/17 и се оказа че на магистралаа играят дунавско хоро
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Според мен истината е в новата гума. Корморана на такива пари е прекрасна гума. Заслужава си стотинките до една.

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Когато взимах гуми за колата на баща ми, ми казаха за Корморана, че е лиценз на Мишелина, и наистина се оказа много добра гума. Според мен по-добрият вариант е този - 2 чифта гуми по-долна марка, отколкото 1 чифт, Мишелин или Гудяр...

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Със сигурност новата гума без значение каква е по-добрият от каквато и да е втора ръка.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Само да се знае че корморана е по мекичка в борда... и повече пазене трябва 
Аз зимата съм на RFT ... Че не ми се "гъзи" на студа

Аз зимата съм на RFT ... Че не ми се "гъзи" на студа
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Никога няма да забравя когато бях беден студент с една корса Б с нови но летни гуми корморан как в снега си карах все едно съм 4x4 и даже дърпах на бащата кадета дето беше 2 пъти по-голям! Изумих всички наоколо
Така, че Корморан си е хубава бюджетна гума, да не говорим че ги прави Мишлен.

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
tosh написа:Никога няма да забравя когато бях беден студент с една корса Б с нови но летни гуми корморан как в снега си карах все едно съм 4x4 и даже дърпах на бащата кадета дето беше 2 пъти по-голям! Изумих всички наоколо![]()
![]()
![]()
А ето и малко полезно инфо при избора на гуми. Последните тестове на зимни гуми 2013 на ADAC : http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_zimni_gumi.php
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
off То тва си е от Корсата, не е от гумите. Тая кола е като НИВА зимата - лично проверено за пробег 200 000 км.
Хм,хм...
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3