Проблем със спирачки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Проблем със спирачки
Колеги имам проблем със спирачките, вече два пъти сменям дисковете отпред, първия път купих брембо изкривиха се за 2000 км - давах ги на стругар направи ги след което пак се изкривиха, купих текстар от англия, 4000-5000 км никакви проблеми и сега отново започвам да усещам леко биене във волана когато спирам при скорост около 80-100 ... дали дисковете са боклуци или нещо принудително ги криви? когато карам на няколко пъти спирам да бутам джантите.. не са топли.. някой да имам някакви идеи?
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Re: Проблем със спирачки
Възможно е да си запалил накладките, докато още са били чисто нови и от тях да ти криви дисковете. Сменял ли си ги при смяната на дисковете или караш с едни и същи?
На мен един път ми бяха сложили дискове по-малък размер, накладките ги обгръщаха, не можеха да се вентилират и се бях напукали и изкривили.
На мен един път ми бяха сложили дискове по-малък размер, накладките ги обгръщаха, не можеха да се вентилират и се бях напукали и изкривили.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Според мен първо трябва да свалиш дисковете и стругар да провери дали има ново изкривяване. Ако е така, ще ги шлайфа наново и при монтажа им трябва внимателно да се почисти главината на мястто на което лежи диска. Също така да се почисти и джантата. Аз бих сложил и нови накладки и то друга марка. Възможно е и да не са изкривени дисковете. В този случай причината за биене при спиране е във външния шарнир. Колкото и да е странно, когато се разбие симптомите са точно тези. Аз също шлайфах дисковете преди да се усетя и да сменя шарнирите.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Прегледайте и тампоните на носачите - също се е случвало да бие във волана при намаляване/спиране от тях!
Относно дисковете на Брембо...всеки път се хиля много като се сетя как хората купуват толкова евтин диск, на една от водещите марки за спирачни системи...и вярват, че е истински (дали Brembo предполагат, че произвеждат толкова евтин артикул ?
))))
Относно дисковете на Брембо...всеки път се хиля много като се сетя как хората купуват толкова евтин диск, на една от водещите марки за спирачни системи...и вярват, че е истински (дали Brembo предполагат, че произвеждат толкова евтин артикул ?

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Незнам за вас но моите дискове на Brembo performance бяха 300$ и ги накривих за една година от препаратите в снега дето слагат много бързо раждясват. Сега имат леки вибрации на 100, но е 10 пъти по-добре от преди.
Поизчистиха се с карането през лятото.
Доставката от Щатите разбира се ми излезе солена.
Поизчистиха се с карането през лятото.
Доставката от Щатите разбира се ми излезе солена.
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Когато си взех моята, също имаше вибрации в волана, когато спирам при по-висока скорост, но накладките бяха заминали... Задните ги нямаше въобще, предните можеха да изкарат още около 5 000 км... И когато ги смених и се остъргаха новите, вибрациите намаляха и то много, вече при много висока скорост, над 160 чукнеш ли спирачките вибрациите пак се усещат, но все пак 160 км/ч ... Не се притеснявайте, ако не са много големи вибрациите. От много хора, не само на бмв-та а изобщо, всички се оплакват от вибрации в волана при спиране. Много рядко има коли без криви дискове... Най-лесно се криви, когато диска е топъл и минеш през локва да се намокри и ето ти го готов изкривен...

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Това обикновено се получава от тампоните на стабилизиращата щангаreleased написа:при много висока скорост, над 160 чукнеш ли спирачките вибрациите пак се усещат.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Благодаря за съветите колеги, утре мисля да отида да ми прегледат предницата та да видим дали ще излезе нещо разбито, надявам се да е нещо по предницата защото ми писна вече с тези дискове
Ще пиша когато намеря решение 

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
narkk написа:Това обикновено се получава от тампоните на стабилизиращата щангаreleased написа:при много висока скорост, над 160 чукнеш ли спирачките вибрациите пак се усещат.
Прав си, но всичко по окачването ми е здраво при това даже с оригинални носачи на бмв... което все още ми е трудно да повярвам...

9 мнения
• Страница 1 от 1