Колеги Пак Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Колеги Пак Проблем

Мнение от hacker4eto1 » 08 Ное 2013, 14:00

Момчета имам проблем с колата 328 купе 2000г мисля ,че са няколко
Първо колата взе да харчи доста знам ,че не е ориентир но когато светне лампата примерно на 80км оставащи по борт.. Зареждам от Шел за 20 лева 100 октана и ми слагат по колонка 6.7 литра гориво.. Борда скача до 130 км... оставащи..
Паля колата работи 1 -2 мин на място сутрин предимно отивам на работа.. работата ми е на 7километра като гледам да обикалям дупките и паветата за това се движа по околовръстен път града е малък.. няколко пъти я засяках със зареждане за 20 лева(знам ,че не се мери така разход...но всек пак) само 100 октана карам от шелл. В края на краищата с тези 6,76 литра аз успях да измина едва 35 километра като карам супер спокойно без да я вкарвам в лютеницата...на борда пише 13 л/100 не е мръднало рядко падам до 12,8.. като гледам оставащото гориво гледам как за 100 метра показанието пада с 1 2 км оставащо...
Преди месец сменях О-пръстени на ваноса и Раттле кита... тогава забелязах ,че маслото ми мирише остро на бензин..(знам ,че колата а карам рядко но някой път я пропушвам до към 4к оборота по път..
смених маслото с 5В30 кастрол едге. преди да сменя ваносите ми даваше на 3 4 дена грешка разпределителен вал.. мислех ,че може да е от ваноса понеже вече смених един датчик.. но взех секанд хенд от колега във форума и 2 седмици нямах проблеми с него.. не даваше грешка компа..
Днес меря маслото на загрял двигател показва на макс. но пръчката отново мирише на бензин...
Чувам странно слабо чаткане от колата в сектора с дюзите.. незнам дали е нормално обаче да е такова чаткането..
Свещи не съм снемял по колата от както е купена..
Така колата пак умря в ниските..
Пускам да гледам инпата и виждам 4 тири грешки..
1 - датчик (отново на разпределителен вал на изхода)
2- Ламбда контрол толеранс банк 1 тоо хай.
3- бърн файл цилиндър 1
4-Мамбда контрол толеранс банк 2 тоо хай.
Преди имах тези грешки за ламбда сондите смених клапана на картерните газове със всички маркучета и колата заспа.
Сега се усещат леки вибрации в купето и по скоростният лост.. разхода никога не ми е бил такъв с 20 лева да измина 30 км..
ето един скреен на показанието на Л. сондите:
Изображение
Така:
Знам ,че щом маслото мирише на бензин опциите са следните:
1-Къси разстояния..
2-Пикаеща дюза/и...
3-Ламбда сонда.
4-Свещи...
5-Сегменти....(най-лошия сценарийй)
Колата не пуши мирише на неизгорял бензин само първите няколко минути като запаля колата колкото да отворя вратата на двора.. ауспуха ми е чист свети...
На 5 градуса паля и пали отрас веднага...
Какво да направя колеги първо.. усещам омагиосан кръг... мислех да меря подгряването на сондите по спомен мисля ,че е около 5 ома...поне да знам дали подгряването им работи.. но не е сигурно дали самата ламбда нема да ми прави проблеми.. ,до колкото знам тя би трябвало да излезе като грешка..
Аз имам съмнение за Дюзите понеже леко по шумни ми се струват..а никога не съм им правил профилактика...
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Колеги Пак Проблем

Мнение от DiGital » 08 Ное 2013, 14:21

Missfire на 1ви цилиндър изглежда източника на вибрациите и големия разход. Измери си компресията първо, погледни свещите за еднакво оцветяване. Виж някъде дане влиза въздух в системата, общи неща.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Назад към E46