БМВ 330д на 1 милион километра :)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: БМВ 330д на 1 милион километра :)

Мнение от ilia1984 » 07 Ное 2013, 22:31

Bavarcho написа:Че колата на колегата не е на 1 милион не мисля само заради самото число, а и вида който има. Ако е наистина на тези километри и изглежда така евала, хората през която е минала са я пазели много добре. (дори да е боядисана цялата, да е сменен салона и т.н.)

Вида винаги лъже зависи как се кара аз лично съм видял във Франция рено на две години и 204 000км. вътре мирише на ново и всичко лъщеше по колата съвсем нормално е за 10 години да направи 1 милион километра все пак човека си е купил бмв да го кара не да го гледа :mhihi:
Всички на запад които карат много(над 10 000км/месец) си купуват висок клас кола!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 07 Ное 2013, 23:26

Имам приятел с Е39 525 ТДС, което наближава 800 000 км., като само той му е направил към 600 000. Пътува с него в чужбина и почти всеки месец сменя масло. :lol: Всичко по колата си е както е излязло от завода - съединител, турбина и т.н. Сменял е единствено разни дреболии по окачването. Возил ме е безброй пъти, колата си е супер и си върви перфектно. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 07 Ное 2013, 23:46

dimodi написа:Имам приятел с Е39 525 ТДС, което наближава 800 000 км., като само той му е направил към 600 000. Пътува с него в чужбина и почти всеки месец сменя масло. :lol: Всичко по колата си е както е излязло от завода - съединител, турбина и т.н. Сменял е единствено разни дреболии по окачването. Возил ме е безброй пъти, колата си е супер и си върви перфектно. :yes:

:D да бе чакай да е кат ново всичко та той кажи речи е открил перпето мобиле по думите ти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 07 Ное 2013, 23:51

Аз също живея в германия и съм виждал 120д на 900000км. Но незнам коя година беше като видях километрите и блокирах също съм виждал е 60 м 5 на 450000 км. Тука хората карат.:grin:

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 07 Ное 2013, 23:56

Кое е ново и кое не, все субективни мнения, според представите на някой. Имайте предвид механиката по колите, възлите, движещите се части и стареенето на метала изложен на интензивна употреба- все фактори, които няма как да не окажат влияние. При равни други условия, кола на 7-8-900 К км няма как да е в по-добро състояние от такава на 200К например.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Ное 2013, 0:28

GecataBMW-E46 написа:
dimodi написа:Имам приятел с Е39 525 ТДС, което наближава 800 000 км., като само той му е направил към 600 000. Пътува с него в чужбина и почти всеки месец сменя масло. :lol: Всичко по колата си е както е излязло от завода - съединител, турбина и т.н. Сменял е единствено разни дреболии по окачването. Возил ме е безброй пъти, колата си е супер и си върви перфектно. :yes:

:D да бе чакай да е кат ново всичко та той кажи речи е открил перпето мобиле по думите ти

Имах предвид, че всичко си е оригинално (без окачването) и не е сменяно, а не че няма износване и е "кат ново". :lol: Но момчето прави по 100 000 км на година и колата се кара основно по магистрали. Пътуват по 2-3 човека като се сменят и дори ми обясняваше, че като се спира за зареждане по бензиностанциите изобщо не я гасял - колата си работи на място, пълни догоре и газ. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 08 Ное 2013, 1:36

моята е46-ца я купих 2008 годинана на 198 хил, по табло, 318i, 118 кс, , метнах и в деня на покупката газ и от там до септември тази година и врътнах още около 240 хил в България на ГАЗ и я продадох в безупречно състояние хората които ме познават я знаят колата и момчето е доволно и предоволно още ме черпи и той и знае километрите и състоянието и я купи без да се замисли за километрите защото колата си пее :mhihi: , е верно че сега за него е нова кола на 160 хил, но колата подържана ли е и обслужвана например на моята и сменях маслото винаги на 10 хил, и я карах само с МОТУЛ 5 на 40 винаги внос от Немско и съм сигурен, че ако беше останала при мен щеше да изкара 1 милион без проблем, моторите на БМВ са здрави но въпреки това предпочитам да карам БМВ на малко км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 08 Ное 2013, 3:42

На песимистите и вечно отричащи от по-горе ще кажа, че аз лично съм отварял мотор на БМВ седмица с пробег 700хил км, на коѝто още си му седеше неизносен хонинга по цилиндрите.И тъѝ като почти никоѝ тук не знае какво е хонинг и няма да разберете идеята ми-това е изкувствено надиране на цилиндъра още при производството на двигателя.Микродраскотини стотни от милиметъра с цел да не се стича маслото от цилиндъра, а да маже.Тоест.....за 700хил км имаме износване по-малко от стотна.Мислеѝки логично имаме ресурс за 5-7 милиона и нагоре.
Това разбира се далеч не е пълен критериѝ колко ше изкара дадения двигател още по-малко пък автомобил.Искам да кажа, че един двигател не се състои само от цилиндри.Все пак-машини на по милиони колометри, които си мъркат при това има и те не са малко.Както бе писал колега по-назад-лади и москвичи има дори със сериозни пробези, които си работят още.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 08 Ное 2013, 8:37

oci написа:подържана ли е и обслужвана например на моята и сменях маслото винаги на 10 хил, и я карах само с МОТУЛ 5 на 40 винаги внос от Немско и съм сигурен, че ако беше останала при мен щеше да изкара 1 милион без проблем, моторите на БМВ са здрави но въпреки това предпочитам да карам БМВ на малко км.

Точно така там е истината :yes: в подръжката когато се кара с добри масла и горива и като нормалнен човек колата кара доста!!!
Една кола която се кара повече по малко се разваля както казваше един стар майстор "Кола от каране не се плаши..." :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andy_forresite » 08 Ное 2013, 10:02

Аз пък се чудя за този човек със 100-те хиляди/година и 525тдс.... Ако му сложа среден разход на нафта 7/100 се получава 7 000 литра, което прави около :bowdown: 18 000 лева за гориво, или 1500 лева средно на месец. Толкова ли не може да отдели $$$$ за по-хубава кола, след като явно доста пари изкарва. Сигурно колата е само средство за придвижване и евтините части и поддръжка са решаващи пред избора на по-комфортна и нова кола :dunno: .
Знам за един случай на бмв 5-ца, мисля че Е60 с дизелов двигател. Миналата Коледа отива да провери реалните километри при показание ... не помня, но да кажем 165000 км. Човекът там установява 750 000 км, но за да не разваля настроението на иначе с блесналия поглед собственик, му казал че това са километрите на колата и да кара щастливо. Широка усмивка, махане с ръчичката за довиждане и щастлив си тръгва с иначе идеална баварка (вид, салон ... всичко от-до). Дано не се познае някой :mhihi:
И малко извън БМВ. Преди няколко години ходих при познати в Австрия да си търся кола. Мъжът каза "минаваме по 1000 км на ден, но все ще имаме време да пообиколим и да разгледаме". Викам си да бе, да, хиляда км/ден ;) ааайде не на мен тия. Те седят там с месеци и ще карат по толкова много. Та той трябва да сменя маслото 3 пъти в месеца... Не може да бъде! Отидох аз, вечерта хапване, пийване за сън и сутринта в 7:30 станахме, освежихме се, кафе и в 8 часа тръгнахме по магистрала за не помня вече къде. Бях там 10 дни и минахме над 10000 км, от които 1500 бяха мои.
Доказано е, че караните на дълги разстояния автомобили издържат много километри. Стресиращ момент за двигателя е студеният старт и експлоатацията до достигане на работна температура, плюс още да кажем 10-ина километра отгоре за да влязат в работен режим всички части. Когато седи 5 дни и повече, маслото от лагерите се оттича и като запали има допир на метал в метал - нещо, което не се случва при всекидневно шофиране. Изглежда броят цикли студено-топло, при които частите достигайки работна Т се разширяват и влизат в заводските допуски, е от огромно значение за "живота" на автомобила като цяло.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 08 Ное 2013, 10:54

Айде и аз да скоча в говорилнята, както казаха и другите колеги всичко е в поддръжката НО и в карането, за пример мога да дам служебните коли в офиса октавия от 02.2013 в момента е на 30 000км карат се из цяла България и София. при начина по който се карат от "примерните" колеги, пази боже да я купиш тая кола след това, на по 50 хиляди старите хвърляха дискове - криви , обороти играят и т.н. като се кара на убийство колата няма шанс, но се поддържа само в официалния представител.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Ное 2013, 11:00

andy_forresite написа:Аз пък се чудя за този човек със 100-те хиляди/година и 525тдс.... Ако му сложа среден разход на нафта 7/100 се получава 7 000 литра, което прави около :bowdown: 18 000 лева за гориво, или 1500 лева средно на месец. Толкова ли не може да отдели $$$$ за по-хубава кола, след като явно доста пари изкарва. Сигурно колата е само средство за придвижване и евтините части и поддръжка са решаващи пред избора на по-комфортна и нова кола :dunno: .

:OT: Да речем, че има съображения да е с по-неугледна кола при тези си пътувания. :paranoid: Същевременно Е39 си е доста комфортна за дълги пътувания. А иначе като си е в България си търкаля Е60 550i. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 08 Ное 2013, 11:06

ivoaudi написа:На песимистите и вечно отричащи от по-горе ще кажа, че аз лично съм отварял мотор на БМВ седмица с пробег 700хил км, на коѝто още си му седеше неизносен хонинга по цилиндрите.И тъѝ като почти никоѝ тук не знае какво е хонинг и няма да разберете идеята ми-това е изкувствено надиране на цилиндъра още при производството на двигателя.Микродраскотини стотни от милиметъра с цел да не се стича маслото от цилиндъра, а да маже.Тоест.....за 700хил км имаме износване по-малко от стотна.Мислеѝки логично имаме ресурс за 5-7 милиона и нагоре.
Това разбира се далеч не е пълен критериѝ колко ше изкара дадения двигател още по-малко пък автомобил.Искам да кажа, че един двигател не се състои само от цилиндри.Все пак-машини на по милиони колометри, които си мъркат при това има и те не са малко.Както бе писал колега по-назад-лади и москвичи има дори със сериозни пробези, които си работят още.

Аз пък като един инженер нищо не разбиращ от хониг ще ти кажа следното. :mhihi: :mhihi: Хонинга изчезва много след сегменти,бутала и биелни лагери поради простата причина,че постоянно се маже с масло(маслен клин)като почти няма допир метал в метал и контактната площ на сегмента е много по малка от тази на стената на цилиндъра,единственото радиално натоварване върху вътрешния диаметър е от еластичността на сегмента,както и че блока е най-често от чугун който е има голямо съдържание на въглерод и съответно има доста по голяма твърдост от тази на сегмента,а както всички знаем винаги поддават най-слабите звена в 1 машина. :mhihi: :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Ное 2013, 12:06

ivoaudi написа:...на коѝто още си му седеше неизносен хонинга по цилиндрите.И тъѝ като почти никоѝ тук не знае какво е хонинг и няма да разберете ...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не пишете в форума пияни, моля ви. :mhihi: Айде отивай си у аУди форума и им обяснявай там колко са тъпи...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 08 Ное 2013, 13:26

Bavarcho написа:
ivoaudi написа:...на коѝто още си му седеше неизносен хонинга по цилиндрите.И тъѝ като почти никоѝ тук не знае какво е хонинг и няма да разберете ...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не пишете в форума пияни, моля ви. :mhihi: Айде отивай си у аУди форума и им обяснявай там колко са тъпи...

:mhihi: :mhihi: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46