БМВ 330д на 1 милион километра :)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: БМВ 330д на 1 милион километра :)

Мнение от Kris » 07 Ное 2013, 10:01

sachs написа:В EWS-а пише 1 046 *** км(последните не ги помня),а колата действително е много читава :D.Редовно идват коли на горе долу такива километри.Идвала е F10 произведена 11.2011 на 170 000 км.

Не казвам нищо, но проверихте ли и по другите модули. Повечето знаете че EWS-ите (поне при Е46) здават багажа и е възмовно да е взет друг втора ръка и при кодирането нещо да не е станало като хората.

Примерно аз като смених моя, чисто нов от Дару Кар и дойде с налят софтуер от немско, като го сложихме на колата веднага си записа км от незнам къде си, но пък незнам как реши че колата е 2003г. и не иска и да чуе друго. (а реално мойта е 2001).

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 07 Ное 2013, 10:20

Четена е цялата кола с ICOM,но и със сканера е същото.Ако са пробвали да манипулират и в ЕВС-а може да са направили беля,но доста са колите на такива километри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Ное 2013, 10:32

Е, може в случаят да е приложен и обратният вариант на общоприетият- имах един познат със седмица, който много държаше, когато го попитат"На колко километра е колата ти?" да казва, че е на 750 000 и нагоре. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 07 Ное 2013, 11:29

Не знам на колко км е колата на колегата, но изгледа много добре, а салона е направо уау :clap: Моята като я купувах пишеше 151хил. км, но ми беше ясно, че е манипулирана и като цяло не бе това критерия за избор на колата :yes: В последствие се наложи човъркане по EWS и без да искам разбрах, че колата ми е на 222 579 км, което честно казано не ме успокоява или притеснява :arrow: важнотое този, който я е карал преди мен какъв е бил, как е карана колата и сменяни ли са консумативите навреме :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Ное 2013, 11:30

При евс-а километрите вървят само на горе през ОБД-то няма как да се манипулират единственият вариант е да мръдната на горе ако се закачи табло с повече километри, тогава евс-а си ги дърпа от таблото както е станало при колегата с новия евс от ДАРУ КАР, който е писал няколко поста по-горе, той е закачил евс нов, тогава е на 0 км, закачайки го на буксата и подавайки на контакт той си дърпа веднага от таблото същото ако например твоята кола е на 100хил, а слажиш дори и за проба табло на 200 хил, тогава в евс-а веднага стават 200 хил и си остават толкова и дори и да върнеш старото табло няма да се върнат на 100, а почват да се покачват.
И аз съм чел хиляди евс-и направено ли е като хората няма хващане, километрите се връщат на всякъде в ЕВС-а само, че става на програматор или нещо друго със Скенер, ИНПА, IcOM, ДИС и т.н не става, правят се еднакви с тези на табло, ЛЦМ, Мотор ако ги пази там, скорости за автомата, и в паметта на ключовете и единствения вариант е да се разберат реалните или да се хване дали е пипано ако има сервизна история в представител на БМВ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 07 Ное 2013, 11:41

Километрите са доста сериозни, но както казват и другите колеги и аз смятам, че ако е поддържана добре няма да има никакви проблеми. То сигурно повечето ни коли клонят към тази цифра, но просто не знаем и гледаме, че пише 200-300 000 и си вярваме, че са на толкова. :yes:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 07 Ное 2013, 11:58

oci написа:При евс-а километрите вървят само на горе през ОБД-то няма как да се манипулират единственият вариант е да мръдната на горе ако се закачи табло с повече километри, тогава евс-а си ги дърпа от таблото както е станало при колегата с новия евс от ДАРУ КАР, който е писал няколко поста по-горе, той е закачил евс нов, тогава е на 0 км, закачайки го на буксата и подавайки на контакт той си дърпа веднага от таблото същото ако например твоята кола е на 100хил, а слажиш дори и за проба табло на 200 хил, тогава в евс-а веднага стават 200 хил и си остават толкова и дори и да върнеш старото табло няма да се върнат на 100, а почват да се покачват.
И аз съм чел хиляди евс-и направено ли е като хората няма хващане, километрите се връщат на всякъде в ЕВС-а само, че става на програматор или нещо друго със Скенер, ИНПА, IcOM, ДИС и т.н не става, правят се еднакви с тези на табло, ЛЦМ, Мотор ако ги пази там, скорости за автомата, и в паметта на ключовете и единствения вариант е да се разберат реалните или да се хване дали е пипано ако има сервизна история в представител на БМВ.

:yes: точно,но ме мързеше да пиша :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 07 Ное 2013, 12:05

Колега, дай една снимка и на шофьорското място, за да си запазя темата в архива. :)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Мнение от released » 07 Ное 2013, 18:20

Не се учудвам изобщо... Виждал съм 3 годишна кола и по-точно Сеат Леон закупен от магазин от Германия и каран там 3 години, а след това внесен тук и беше на 510 000 км. :kuku: Но в България стават чудеса и когато влезе в автокъщата за продан, беше само на 98 000, с перфектно изпран салон и перфектно пастирана боя и перфектно измит мотор... :bang:

Моето БМВ е внос от Италия и по километраж, го купих на 154 000 км. Видимо колата е наистина много запазена, като кажа много, наистина е много, и по сервизната книжка наистина си излиза на тези километри ( има и оригинални печати от сервиз бмв, когато е била гаранционна, а дори и след гаранцията ) Карали са 2-ма души преди мен, "роднини" по думите на продавача. Първият собственик 78 набор, втория 35 набор, представете си този малко по-възрастния, колко я е карал. Но знае ли човек, както казах в България стават чудеса, и колите са просто перфектни и на цени, като на хубавите коли по чуждите страни. Представете си, колко са читавите коли?!?! Имам Компакт за който дадох 6 хилки, а на пазара имаше и по 4 хилки, даже с 6 степенна скоростна кутия и при това с повече екстри... Представете си колко "малко" е карана тази кола, за да е на тази цена.

Извода е гледайте цялостното съст. на колата, тя сама си личи дали е пазена или е карана от парлапанин...
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Ное 2013, 20:30

released написа:Не се учудвам изобщо... Виждал съм 3 годишна кола и по-точно Сеат Леон закупен от магазин от Германия и каран там 3 години, а след това внесен тук и беше на 510 000 км.

Айде пак почнахте с филмите..
510 000 километра (петстотин и десет хиляди километра) за 3 години (три години - 365 дни х 3) това колко километра прави на ден, на час, непрестанно каране?
Сеат Леон..

Това с километрите на колегата аз съм на 99% сигурен че е грешка, както съм сигурен че има поне пет колеги от форума които пишат активно тук и се занимават с диагностика които също са на мнение че това по-вероятно да е грешка отколкото колата да е на тези километри.
Аз си вадя извод от това че съм видял повечко коли с истинските им километри..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Ное 2013, 20:34

Bavarcho написа:
released написа:Не се учудвам изобщо... Виждал съм 3 годишна кола и по-точно Сеат Леон закупен от магазин от Германия и каран там 3 години, а след това внесен тук и беше на 510 000 км.

Айде пак почнахте с филмите..
510 000 километра (петстотин и десет хиляди километра) за 3 години (три години - 365 дни х 3) това колко километра прави на ден, на час, непрестанно каране?
Сеат Леон..

Това с километрите на колегата аз съм на 99% сигурен че е грешка, както съм сигурен че има поне пет колеги от форума които пишат активно тук и се занимават с диагностика които също са на мнение че това по-вероятно да е грешка отколкото колата да е на тези километри.
Аз си вадя извод от това че съм видял повечко коли с истинските им километри..

аз пък също мога да ти кажа, че за 7-8 години вече диагностика и кодиране и килотражи и ключове и какво ли не по бмв сигурно имам поне 10-тина над 1 милион реални даже някъде си пазех файловете, като за 1 милион едно 320-136 коня човека беше сменил, турбо, помпа, дюзи, маховик, демферна шайба и като каза, че след всичко това е скъсал и колянов вал на 4-ти цилиндър тогава го закачих и познай 1,048000 км. Иначе може и грешка да е ама повечето е39-ки на над 500 хил, да не говорим, че на едно е60 му правих скоро километраха 2008 година на 600 хил.
Ако искаш за доказателство всеки път като ми докарат табло ще ти го снимам, просто хората карат, аз на моята е46-ца за 5 години в Бг и навъртях 220000 км само аз което е в БГ и тук пътищата знаем какви са а на вън хората карат повече от нас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 07 Ное 2013, 20:58

Колеги вие тези километри за нищо ги нямате :D Станала е някаква грешка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 07 Ное 2013, 21:06

Тва ако е на тия километри в състоянието което е излезнало до завода до ся да е родило 1000 пъти,салона не е критерии салони се сменят EWS-и се манипулират,по съм склонен да вярвам,че е сменен салона и в даден момент и мотора е бил сменян.Мотора за да изкара толкова без ремонт или замяна трябва да е бил каран само извънградско по магистрала с галене на педала и все с ново масло.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Ное 2013, 21:21

oci написа:аз пък също мога да ти кажа, че за 7-8 години вече диагностика и кодиране и килотражи и ключове и какво ли не по бмв сигурно имам поне 10-тина над 1 милион реални даже някъде си пазех файловете, като за 1 милион едно 320-136 коня човека беше сменил, турбо, помпа, дюзи, маховик, демферна шайба и като каза, че след всичко това е скъсал и колянов вал на 4-ти цилиндър тогава го закачих и познай 1,048000 км. Иначе може и грешка да е ама повечето е39-ки на над 500 хил, да не говорим, че на едно е60 му правих скоро километраха 2008 година на 600 хил.
Ако искаш за доказателство всеки път като ми докарат табло ще ти го снимам, просто хората карат, аз на моята е46-ца за 5 години в Бг и навъртях 220000 км само аз което е в БГ и тук пътищата знаем какви са а на вън хората карат повече от нас.

не не, може би не ме разбра напълно.
Не казвам че няма коли на около и близо до 1 милион, има и аз също съм виждал такива. (една примерно 525тдс със оригиналния мотор!) Просто не са чак толкова много колкото (си) представят че са.
Аз с диагностка не се занимавам, имам си разни програми но това е само за лични коли и такива на приятели, та не съм човек дето е много навътре в тая материя, особено като теб. Изобщо нямам претенции и самочувствие за това. Говориме за коли на 10 - 15 години, вече таива на 20+ е друго нещо... (като Е34 примерно..)
Просто съм видял доста коли внос от различните държави, като предимно са били страшни кошници.
Че колата на колегата не е на 1 милион не мисля само заради самото число, а и вида който има. Ако е наистина на тези километри и изглежда така евала, хората през която е минала са я пазели много добре. (дори да е боядисана цялата, да е сменен салона и т.н.)

п.с. Последната година (тя почти свърши) сме вкарали/продали 20+ Е39-ки (20 и няколко сега не ми се броят точно) като не е имало такава на над 300хил. реално, близо до 300 е имало няколко дизели и една/две на газ, а 98% са били префейслифтови, от първите години на е39 даже.
Не са били и някакви скъпи лъскачки. По това си правя разсъждание че не са чак толкова много тези над 500к. Повечето от колите купувачите са си видяли истинските километри още при купуването, другите съм сигурен че първия път като са влезнали в сервиз за нещо са им ги казали.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i E46 2004g.
Детайли за колата: Сега карам 318i 143 коня

Мнение от gele77 » 07 Ное 2013, 21:38

хайде стига глупости,има Лади на по 5,6 милиона и още се карат,защо BMW да не е на милион и да не е перфектна???? :D :D :D :D :D :D :D

ПредишнаСледваща

Назад към E46