Моля за помощ Проблем с Е46 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ Проблем с Е46 318i
Привет и от мен колеги от Седмица съм горд собственик на Бмв 318и 145к.с 2002г.Първите ми впечетления са много добри въпреки че автомобила е в окаено състояние от към окачване и предница и т н.От 7 години карам само дизел и въобще не съм наясно с бензиновите автомобили нито с марката но с желание и време всичко се постига.Появи ми се проблем от който много се притеснявам.При пътуване по магистрала Тракия онзи ден и моментно настъпване до 210км да изпробваме възможностите на автомобила и след това закрепане на скорост 140км забелязах как стрелката на водата се покачи след което намалих на 100км и градусите паднаха.Вдигнах отново на 140км и пак се качи и преди да влезе в червения сектор реших да спра.Спрях на паркинг и изчаках да истине но явно не съм изчакал достатъчно щотото реших да отворя капачката за да проверя дали не е малко антифриза и то го изхвърли,беше все още загряло.Донесоха ми антифриз налях и продължих за Пловдив карах си го до 120 130 и нищо в Пловдив един час яко на 2 и 3 та скорост и стрелката не мръдна.Тръгнах си обаче за Сливен обратно и проблема се появи отново вдигам над 130км и стрелката тръгва като обортомер падна на 100,110 км и стрелката си пада и залепва на 12ч.Закарах го на майстор приятел и се установи че радиатора е студен постоянно и най вероятно е запушен и сега ще го сваляме да го почистваме.Моля ви дайте мнение като по запознати и наясно какво да правя че ден и нощ го мисля.Благодаря предварително....
- embasi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 318i
- Мечтае да кара: BMW E46 330i kompressor
Re: Моля за помощ Проблем с Е46 318i
Колега да не е прегрявана преди да я вземеш че мойта я бях прегрявал няколко пъти и изкриви главата и от там надува и мойта загрява като твойта 

Aми сaмо товa се моля дa не е глaвa,гaрнитурa.Стaрия собственик ме увери Че не е имaл проблеми но немогa дa съм сигурен нa 100%.Aко е глaвa или гaрнитурa нямa ли постоянно дa си зaгрaвя.Aз грaдск
о мъжкaтa могa дa я кaрaм Чaсове нaред и дa не зaгрее но нa дълго след 130км тръгвa

- embasi
- кандидат ентусиаст
-
Незнам тогава колега по скоро трябва да е обеатно защото като си на път въздуха бие в радиатора а като си градско работи на едно място но щом казваш че твойто е така немога да споря успех дано го оправиш 

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Azmanov написа:Aми сaмо товa се моля дa не е глaвa,гaрнитурa.Стaрия собственик ме увери Че не е имaл проблеми но немогa дa съм сигурен нa 100%.Aко е глaвa или гaрнитурa нямa ли постоянно дa си зaгрaвя.Aз грaдск![]()
о мъжкaтa могa дa я кaрaм Чaсове нaред и дa не зaгрее но нa дълго след 130км тръгвa
Малко прилича на гарнитура работата,но все още в начален стадий.
Преди години ги имах същите признаци на аудито , като го карах така близо година, но след това вече почна
да надува яко и да грее не само при висока скорост.
Все пак направете тест за наличие на изгорели газове в антифриза първо, и стандартните неща - термостат,
водна помпа, капачка на радиатора.
Успех.
Колеги зa моя рaдост се окaзa рaдиaторa.Явно е бил спукaн някогa и сa го нaхaкaли с добaвкa.Смених го с Чисто нов и нямa ядове проблемa изЧезнa.Блaгодaря зa вклюЧвaниятa все пaк.
- embasi
- кандидат ентусиаст
-
7 мнения
• Страница 1 от 1