помощ!прегрява ми.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
помощ!прегрява ми.
здравеите.нов съм.долях вода на изгасен мотор и вряща в колата.и започна да качва темп.веднага.спрях.не е прегрявала.не могат да я обезвъздушат и перката трагва и спира.бмв е46,99-та,бензин,115коня
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Re: помощ!прегрява ми.
ТЕРМОСТАТ.. 
Пипни долния маркуч на радиатора, ако е студен малко преди да включи перката ...

Пипни долния маркуч на радиатора, ако е студен малко преди да включи перката ...

не могат да я обезвъздушат.все изкарва балончеата.а след проблема карах и около 300км без да мръдне стрелката.сега като патувах-като започне да загрява,спирам изключвам и включвам буксата за перката и карам 10-20км и пак започва.а днес и скасах капачката за обезвъздушаване.яко нерви
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
А докато долива вода пробката отворена ли беше? Ако не - на загасен мотор започни да наливаш на отворена пробка, докато от пробката не започне да излиза чиста вода - без мехурчета. Затваряш пробката и капачката. Така е обезвъздушена. След това я запали да работи и внимателно огледай за течове, сълзене и т.н. Ако ти губи течност - смяна на водно съединение, казанче и т.н., ако просто не върти по кръга - термостата не отваря - смяна.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
stoqn77 написа:здравеите.нов съм.долях вода на изгасен мотор и вряща в колата.и започна да качва темп.веднага.спрях.не е прегрявала.не могат да я обезвъздушат и перката трагва и спира.бмв е46,99-та,бензин,115коня
щом тръгва и спира значи перката не ти работи затова ти прегрява колата колега, това е често срещан проблем на всяко второ е46 перката му не работи, поредната детска болест но за съжаление не много евтина.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Прове си датчиците за температурата. Предполагам някой от тях е заминал или имаш проблем с ел. инсталацията щом перката не работи както трябва. Може и перката да има механичен проблем. Попринцип като загрее не се гаси колата, а се включва парното на топло (максималното) и вентилаторите на най-силното. Капачката на антифриза както знаеш завърта се до край и малко се връща с цел да изкара течността като загрее. Успех!
7 мнения
• Страница 1 от 1