Проблем със спирачки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Проблем със спирачки

Мнение от mitev85 » 06 Ное 2013, 13:57

Колеги имам проблем със спирачките, вече два пъти сменям дисковете отпред, първия път купих брембо изкривиха се за 2000 км - давах ги на стругар направи ги след което пак се изкривиха, купих текстар от англия, 4000-5000 км никакви проблеми и сега отново започвам да усещам леко биене във волана когато спирам при скорост около 80-100 ... дали дисковете са боклуци или нещо принудително ги криви? когато карам на няколко пъти спирам да бутам джантите.. не са топли.. някой да имам някакви идеи?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Re: Проблем със спирачки

Мнение от narkk » 06 Ное 2013, 17:42

Възможно е да си запалил накладките, докато още са били чисто нови и от тях да ти криви дисковете. Сменял ли си ги при смяната на дисковете или караш с едни и същи?
На мен един път ми бяха сложили дискове по-малък размер, накладките ги обгръщаха, не можеха да се вентилират и се бях напукали и изкривили.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 06 Ное 2013, 22:29

Според мен първо трябва да свалиш дисковете и стругар да провери дали има ново изкривяване. Ако е така, ще ги шлайфа наново и при монтажа им трябва внимателно да се почисти главината на мястто на което лежи диска. Също така да се почисти и джантата. Аз бих сложил и нови накладки и то друга марка. Възможно е и да не са изкривени дисковете. В този случай причината за биене при спиране е във външния шарнир. Колкото и да е странно, когато се разбие симптомите са точно тези. Аз също шлайфах дисковете преди да се усетя и да сменя шарнирите.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Ное 2013, 10:04

Прегледайте и тампоните на носачите - също се е случвало да бие във волана при намаляване/спиране от тях!

Относно дисковете на Брембо...всеки път се хиля много като се сетя как хората купуват толкова евтин диск, на една от водещите марки за спирачни системи...и вярват, че е истински (дали Brembo предполагат, че произвеждат толкова евтин артикул ? :)))))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 07 Ное 2013, 13:40

Незнам за вас но моите дискове на Brembo performance бяха 300$ и ги накривих за една година от препаратите в снега дето слагат много бързо раждясват. Сега имат леки вибрации на 100, но е 10 пъти по-добре от преди.
Поизчистиха се с карането през лятото.
Доставката от Щатите разбира се ми излезе солена.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Мнение от released » 07 Ное 2013, 18:32

Когато си взех моята, също имаше вибрации в волана, когато спирам при по-висока скорост, но накладките бяха заминали... Задните ги нямаше въобще, предните можеха да изкарат още около 5 000 км... И когато ги смених и се остъргаха новите, вибрациите намаляха и то много, вече при много висока скорост, над 160 чукнеш ли спирачките вибрациите пак се усещат, но все пак 160 км/ч ... Не се притеснявайте, ако не са много големи вибрациите. От много хора, не само на бмв-та а изобщо, всички се оплакват от вибрации в волана при спиране. Много рядко има коли без криви дискове... Най-лесно се криви, когато диска е топъл и минеш през локва да се намокри и ето ти го готов изкривен...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 07 Ное 2013, 19:36

released написа:при много висока скорост, над 160 чукнеш ли спирачките вибрациите пак се усещат.
Това обикновено се получава от тампоните на стабилизиращата щанга
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 08 Ное 2013, 16:57

Благодаря за съветите колеги, утре мисля да отида да ми прегледат предницата та да видим дали ще излезе нещо разбито, надявам се да е нещо по предницата защото ми писна вече с тези дискове :lol: Ще пиша когато намеря решение :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Мнение от released » 08 Ное 2013, 19:04

narkk написа:
released написа:при много висока скорост, над 160 чукнеш ли спирачките вибрациите пак се усещат.
Това обикновено се получава от тампоните на стабилизиращата щанга

Прав си, но всичко по окачването ми е здраво при това даже с оригинални носачи на бмв... което все още ми е трудно да повярвам... :shock:
Изображение

Назад към E46