Зимни гуми е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Зимни гуми е46

Мнение от sin_fen » 30 Окт 2013, 23:26

© написа:
narkk написа:Днес излезна най-новия AutoBild ...

Колега тези цени са доста ниски, поне спрямо това което беше миналата година. С някакви отстъпки ли са или просто си взел някой онлайн магазин?
Учудвам се за гудиър да получи такава лоша оценка - чак задоволителни :shock: Иначе често за различните размери класациите са доста различни т.е. за 16 цола може и нещо друго да напишат

Имаш някакви предубеждения от пазаруване от онлайн магазини, защото в момента даже в някои за този размер Мишлена се връзва 450 лв. и сериозно се замислям дали да не слезна на 15-ка.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Окт 2013, 0:03

Не, нямам никакви предубеждения, напротив пазарувам само от онлайн магазини :mhihi: Винаги се обаждам първо, проверяват ми ДОТ, ако ме устройва ги поръчвам. Доставката последния път за гума 265/65 17 беше 3лв/бр. което е невероятна цена. То едно писмо да изпратиш ще ти вземат повече. Обикновено цените онлайн са много по-ниски от където и да е другаде.
15 цоловият размер обяснява напълно цените, все си мислех че става въпрос за 205/55 16

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 31 Окт 2013, 10:03

© написа:Не, нямам никакви предубеждения, напротив пазарувам само от онлайн магазини :mhihi: Винаги се обаждам първо, проверяват ми ДОТ, ако ме устройва ги поръчвам. Доставката последния път за гума 265/65 17 беше 3лв/бр. което е невероятна цена. То едно писмо да изпратиш ще ти вземат повече. Обикновено цените онлайн са много по-ниски от където и да е другаде.
15 цоловият размер обяснява напълно цените, все си мислех че става въпрос за 205/55 16

И аз имам същото мнение, но ми се стори че имаш нещо против и искаш да чуя и друго мнение. А някой може ли да ми обясни каква е разликата м/у тези два модела на Мишлин ALPIN A4 и ALPIN A4 GRNX , защото разлика е почти 25 лв. на гума, а параметрите и шарката са едни и същи?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 31 Окт 2013, 11:56

Аз пък понеже обичам винаги да имам пряко сравнение, сега ще ви кажа какво направих.
Две години карах с един Гудиър. Поизноси се вече на около 5-5.5мм и преди седмица си продадох 4-те гуми, защото искам нови. Нови с 8.5-9мм протектор.

Та за тази зима ще си взема 4 нови, ама не ултра-дупер марка, а някоя бюджетна гума - нещо турско, корейско или може би китайско. :mhihi:

И понеже 99% от хората тук говорят не от опит, а от лъскавите списания, които за мен са изцяло платени и налагащи някаква паника и грешно мнение, то съм решил да направя личен тест, който ще споделя, ако е интересно.

А теста е реално - дали да си купим втора употреба гуми от премиум марка, търкана 2-3 години по улиците и очевидно отиваща към края на жизнения си цикъл, или чисто нова евтина алтернатива.

А понеже гумата не е нещо ултра технологично и мега психологично производство, то голяма част от новия модел на даден производител се предоставя под формата на реклама. А понеже съм бил в този бизнес известно време (с рекламите), то знам и каква е точно целта и съответно бюджетите определени за постигането на дадена цел.
Та ако извадим от цената на гумата предвидените разходи за популяризираното й, то остава цената съизмерима с другите, евтини такива, които не ви ги набиват всеки ден по лъскавите списания и упражняващи ви изкривяване на представите за реалността. :ok:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 31 Окт 2013, 14:10

Аз знам само едно, и го чувам от доста гумаджии, лични и не лични приятели. :mhihi: Най-хубавата гума е новата гума. :ok:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Окт 2013, 14:35

е все пак не може да няма значение и каква е гумата ...

те някой хора така викат и за колите ...
ама да ти кажа предпочитам 10 годишно БМВ пред нова Дачия или ВеликаСТена :paranoid:

JTD написа:... ако е интересно

давай :yes:

имам едно опасение обаче, впечатлението ми е, че не си
от типа шофьори каращи близо до възможностите на колата/гумите,
а разликите обикновенно се проявяват в по-екстремни условия ...
освен това си с Х, което не малко накланя везните в полза на квито и да е гуми ...

ще ми е интересно да видя какви ще са ти отзивите :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 31 Окт 2013, 14:58

K_Ilkov написа:е все пак не може да няма значение и каква е гумата ...

те някой хора така викат и за колите ...
ама да ти кажа предпочитам 10 годишно БМВ пред нова Дачия или ВеликаСТена :paranoid:

JTD написа:... ако е интересно

давай :yes:

имам едно опасение обаче, впечатлението ми е, че не си
от типа шофьори каращи близо до възможностите на колата/гумите,
а разликите обикновенно се проявяват в по-екстремни условия ...
освен това си с Х, което не малко накланя везните в полза на квито и да е гуми ...

ще ми е интересно да видя какви ще са ти отзивите :yes:

Ами точно заради Х-а е много по-вероятно да се излъжеш, защото не може да усетиш реално колко е хлъзгаво и за това да се доближиш максимално до възможностите на дадена гума.
Защото с Х тръгваш брутално, но спирането и завиването в крайна сметка е едно и също. Именно това поведение на Х-а ме е карало няколко пъти да превземам преспи (1-2 пъти да се качвам на бордюр, за щастие без щети заради снега, който го е зарил) и да се разминавам на косъм от дадена ситуация, защото просто не усещаш колко е хлъзгаво докато не ти се наложи да спреш или завиеш.
А колата все тъй не завива или не спира, колкото си си го представял преди това. :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Окт 2013, 15:09

мда тук си прав, 4х4 и калпави гуми е греда,
мисълта ми беше, че можеш да тръгваш, а ако имаш добра преценка
и не се увличаш другото горе-долу се докарва при по-кротко каране

аз така по-миналата година се чудех дали ще мога да спра
като гледах едно Терано как подбира няколко коли от Студенец на долу,
ама се оказа, че аз съм с гуми, а той с галоши :mhihi:
и се чудех на какво/кой да благодаря, че го пуснах да мине пред мен :mrgreen:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 04 Ное 2013, 23:19

Колеги здравейте.
Понеже на скоро купих моята хубост и предишния собсвеник ми я продаде с комплект зимни гуми.
Гумите са Syron Everest ,205/55/16. ДОТ 2011 ,карани са 1 сезон.Някакво мнение и опит ? Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 04 Ное 2013, 23:46

Колеги спрял съм се на Nokian winter D3 225/45/R17 някой ако има мнение да помага .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 05 Ное 2013, 0:33

kacaro89 написа:Колеги спрял съм се на Nokian winter D3 225/45/R17 някой ако има мнение да помага .

http://postimg.org/image/rtxrliy9d/

D3 и A3. едните 195 65 15, другите 225 45 17. Не мога да дам отзиви коя е по-добра, защото още не са сложени ;)
Все пак аз мисля, че за големия размер и и типа на кола, А3 е по-добрия избор. Асиметрия му е майката :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Ное 2013, 10:15

VladislavHristov написа:Колеги здравейте.
Понеже на скоро купих моята хубост и предишния собсвеник ми я продаде с комплект зимни гуми.
Гумите са Syron Everest ,205/55/16. ДОТ 2011 ,карани са 1 сезон.Някакво мнение и опит ? Благодаря!

Това май бяха турски гуми, не съм попадал на ревюта. Все пак са почти нови - слагаш, караш, ако не си доволен ги сменяш, не го мисли толкова ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring

Мнение от kalo74 » 05 Ное 2013, 17:30

Здравейте колеги, четири зими карах с Nokian WR G2 205/55/16 91H. Бях много доволен от покупката, тъй като никога не съм закъсвал, и колата се държеше много послушно на пътя. Зимните месеци нормално минавам по 1000/1200км, като поне един уикенд някъде пътувам с жена ми. Боровец, Банско, Девин, Враца - никакви проблеми. Последната зима, въпреки че нямаше много сняг в София, определено знаех че ще се наложи смяна, тъй като поведението на колата вече беше коренно различно. При тръгване по наклон сцеплението не беше на ниво, станаха като че ли по шумни, в завой не се чувствах така сигурен както преди. Сега се колебая между Continental TS850 и Nokian WR 3D, макар че имаше и много ласкави отзиви за Uniroyal MS 77. Мой колега има летни такива (Uniroyal) , и е страшно доволен от тях, особено на мокро. Някой пробвал ли ги е вече?!
kalo74 :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 05 Ное 2013, 21:55

Колега,

Не заменяй доказана зимна гума от Ранга на Nokian с бюджетен вариант като Uniroyal.
Аз съм имал летен Uniroyal и хич не бях възхитен нито на сухо/нито на мокро.
Обикновен евтинджак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 06 Ное 2013, 18:47

Е, в крайна сметка се спрях на Nokian wr D3 ,пак ще видим как ще се представят относно колега с унироял аз карах 2 отзад лятото и не съм хич доволен другото лято ще си купя други поднася буксува а пак и малко дъжд ако падне се1 карам на лед зимата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46