БМВ е46 320д 136к.Моля за помощ.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320d 99
Мечтае да кара: e92

БМВ е46 320д 136к.Моля за помощ.

Мнение от todor italia » 15 Ное 2012, 4:17

Здравеите колеги.Бяло син лютив пушек,неравномерна работа на двигателя.Диагностика Бош сервиз дюзи,смяна на распрасквачи.Появи се трудно палене сутрин.Диагностика ГНП.От форума попаднах на Милен от Пловдив,смяна на авансово бутало,нови гумички,стенд,умна дюза,нов дебитомер,програмиране.Проблема остава,нова диагностика,центровка норнална,аванса на обороти дава -1,2 искани+2 на високи стига+9.Почистени АГР клапан и всмукателен колектор.Един от многото маистори се изказа че не е зацепена правилно.Турбото е добре.От5 години губи малко вода,тази година малко масло изгаря.Моля помагаите преди да свърши мотора да видя черен пушек.

Потребител
Аватар
Кара: 320d 136к.с.
Мечтае да кара: M6 G-power или трактор
Детайли за колата: от всичко по-малко

Re: БМВ е46 320д 136к.Моля за помощ.

Мнение от vencislav86 » 16 Ное 2012, 15:04

Я пробваи да смениш бензиностанцията поне при мен та се справих с лютивия пушек масло ти губи наи вероятно от турбото свали тръбата от въздушния филтер дето влиза в турбото и хвани оста и я ръзмардаи ако мърда добре дошъл в клуба ако ли не тарсете те4 от някъде гумички на клапани можеби маслени сегменти но наи вероятно е от турбото а антифриза или го гори или те4е от някъде пипни маркучите като загрее двигатела ако са твърди като камък лошо има проблем с гарнитура на главата или самата глава :driving: аиде весело и дано е наи малкия дявол

Потребител
Аватар

Мнение от todor italia » 16 Ное 2012, 18:29

има малко луфт на оста на турбото мисля че от там губи масло; трабите на водата са меки ;бензиностанцията я смених;н какво ще кажеш вазможно ли е неправилно зацепена помпа при положение че на диаг. е ок.не написах че когато паля в синята зона на датчика;запалва много трудно.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 17 Ное 2012, 18:54

И аз имам подобен проблем и ми казаа ГНП. Но ти щом си го ремонтирал, незнам. Ще следя темата за реазвитие. Тъкмо мислех да го свалям ГНП-то, но май ще зачакам да видя при теб какъв е проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Ное 2012, 20:34

Колега, ти баш при Милен от Пловдив да се намажеш. Има тема за него в некоретните, смени майстора! :no:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от todor italia » 18 Ное 2012, 17:11

колеги първите два сервиза бяха в Италия след като платих и видях трудно палеща кола реших да търся помощ в нета.От трън че на глок.Милен ремонт на ГНП;смяна на авансово бутало гумички стенд гаранция.Неработеща умна дюза каза че ще я опави.Следващия сервиз точно там видяха проблем .Смених я.Проблемите остават;подам газ никъв дим пущам педала бяло синьо обаче.Благодаря на всички писали тука.

Потребител
Аватар
Кара: 320 D

Мнение от cenkotoshkov » 10 Яну 2013, 15:29

Здравейте , пиша в темата на колегата защото не искат да ми публикуват нова тема с подобен проблем.

Проблема ми е че вечерта паркирах пред блока и на сутринта колата не можа да запали , 320 д 136к 2.0 99г ,
Помислих първо че нафтата е замръзнала .. пробвах със спрей за палене , но не стана. След това проверих дали идва нафта до двг-то идва ... отвих дюзите но там нямаше налягане а само леко сълзене , значи остава да е ГНП-то защото не впръсква с нужното налягане към дюзите, и по точно електрониката му , защото ме съмнява да е механиката нямаше никакви признаци преди това да е от нея .. не губеше обороти .. нямаше пушек и т.н. ... но това е само по моите мисли и възможности които имам.. някакъв съвет къде да потърся проблема или е сигурно че е ГНП-то

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 10 Яну 2013, 17:28

cenkotoshkov написа:Здравейте , пиша в темата на колегата защото не искат да ми публикуват нова тема с подобен проблем.

Проблема ми е че вечерта паркирах пред блока и на сутринта колата не можа да запали , 320 д 136к 2.0 99г ,
Помислих първо че нафтата е замръзнала .. пробвах със спрей за палене , но не стана. След това проверих дали идва нафта до двг-то идва ... отвих дюзите но там нямаше налягане а само леко сълзене , значи остава да е ГНП-то защото не впръсква с нужното налягане към дюзите, и по точно електрониката му , защото ме съмнява да е механиката нямаше никакви признаци преди това да е от нея .. не губеше обороти .. нямаше пушек и т.н. ... но това е само по моите мисли и възможности които имам.. някакъв съвет къде да потърся проблема или е сигурно че е ГНП-то

Щом не хвърля нафта като отвиеш гайките на дюзите значи нямаш високо налягане т.е проблема е в ГНП-то на 90 процента електрониката, но за да си сигурен на 100 процента, че не е дръпнала въздух от някъде ако си ръчка дръпнете я колата ако не запали значи проблема е в ГНП-то.

Потребител
Аватар
Кара: BMW е46 320d
Мечтае да кара: Танк по "Жълтите павета"

Мнение от Trico » 10 Яну 2013, 21:56

DSCPerformance - момчетата са уникални! Във форума колегата е Dimotroff....При тях отношението е на най-високо ниво,цената е народна...качеството е без конкуренция!
Ако не си част от решението си част от проблема!!!
Не спори с глупак, защото ще те свали на неговото ниво и ще те ПОБЕДИ с опит...

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 04 Ное 2013, 22:06

todor italia написа:Здравеите колеги.Бяло син лютив пушек,неравномерна работа на двигателя.Диагностика Бош сервиз дюзи,смяна на распрасквачи.Появи се трудно палене сутрин.Диагностика ГНП.От форума попаднах на Милен от Пловдив,смяна на авансово бутало,нови гумички,стенд,умна дюза,нов дебитомер,програмиране.Проблема остава,нова диагностика,центровка норнална,аванса на обороти дава -1,2 искани+2 на високи стига+9.Почистени АГР клапан и всмукателен колектор.Един от многото маистори се изказа че не е зацепена правилно.Турбото е добре.От5 години губи малко вода,тази година малко масло изгаря.Моля помагаите преди да свърши мотора да видя черен пушек.

Здравей колега,какъв се оказа проблема накрая,че и аз съм в този филм,паленето на студено е трудно и колата заработва много трудно и неравномерно с пушене на бяло син дим и не може да са изфорсира,но когато загрее се оправя и всичко а ок?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 05 Ное 2013, 21:32

mitkofast написа:
todor italia написа:Здравеите колеги.Бяло син лютив пушек,неравномерна работа на двигателя.Диагностика Бош сервиз дюзи,смяна на распрасквачи.Появи се трудно палене сутрин.Диагностика ГНП.От форума попаднах на Милен от Пловдив,смяна на авансово бутало,нови гумички,стенд,умна дюза,нов дебитомер,програмиране.Проблема остава,нова диагностика,центровка норнална,аванса на обороти дава -1,2 искани+2 на високи стига+9.Почистени АГР клапан и всмукателен колектор.Един от многото маистори се изказа че не е зацепена правилно.Турбото е добре.От5 години губи малко вода,тази година малко масло изгаря.Моля помагаите преди да свърши мотора да видя черен пушек.

Здравей колега,какъв се оказа проблема накрая,че и аз съм в този филм,паленето на студено е трудно и колата заработва много трудно и неравномерно с пушене на бяло син дим и не може да са изфорсира,но когато загрее се оправя и всичко а ок?

бяга ти аванса на студен мотор.

Потребител
Аватар

Мнение от mitkofast » 05 Ное 2013, 22:00

oci написа:
mitkofast написа:

Ами да колега до този извод е стигнал майстора при който е колата,а също така и до отклонения в стойностите на умната дюза.Предстои презацепване на гнп и дилема дали да сменям умна дюза ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Ное 2013, 3:07

mitkofast написа:
oci написа:
mitkofast написа:

Ами да колега до този извод е стигнал майстора при който е колата,а също така и до отклонения в стойностите на умната дюза.Предстои презацепване на гнп и дилема дали да сменям умна дюза ?

аз ти писах на ЛС и тук ще го напиша дюзата ако е запушена на ултразвук се оправя, за електрическата част се мери или работи или не там отклонение няма как да дава, за аванса е ясно или има проблем в механиката на помпата или трябва центровка.

Назад към E46