Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от asroma » 31 Окт 2013, 20:44

AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...

Естествено, че може да се купи такова, а понякога и на по-малко километри. Преди месец внесох подобно - седан, 2003г., 530d, автомат, частична кожа, на 77.000 километра. Колата имаше пълна сервизна история. Даже я анонсирах на един от колегите от форума и мисля, че той бе човека, който дойде да я гледа първи. Ако не се лъжа, беше от Несебър. Поиска Vin кода, съдружника ми му го даде и на следващия ден дойде в София. Мисля, че я бе проверил в Бова кар. В обявата изрично бях посочил, че всеки клиент може да прегледа автомобила в който сервиз пожелае, включително и при дилър на БМВ - техническо състояние и километри. Момчето от Несебър се разколеба / според съдружника ми / от това, че единия фар бе произведен през 2009г. Вероятно си е помислил, че колата е имала удар, макар, че фар може да бъде сменен поради ред причини, различни от тежък челен удар. Тази кола седя на пазара два дни, като всеки един от хората, които я гледаха не вярваше на това, което пише на километража. Накрая дойде едно момче, което поне според мен бе много в час, каза, че ще я плати на табела, ако му дадем възможност да я провери при официален дилър на БМВ. Предоставихме му колата, плати си репатрака, колата бе проверена изцяло и човека я плати на табела в брой - 14.950 лева. Печалбата ни / на мен и на съдружника ми/ бе в такъв размер, че съвсем спокойно можем да изкараме месеца без да сме продали друг автомобил. Другата седмица ми влиза подобно, 2005г., на 149.000 километра, на подобна цена. С пълна сервизна история. И пак ще дойдат една дузина Тома Неверни, които ще ме убеждават, че това е невъзможно. Възможно е като знаеш къде и при кого да търсиш. Като не знаеш, работиш нещо друго / стоматолог, архитект, инжинер, IT специалист / и гледаш цените в mobile.de.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 31 Окт 2013, 23:58

bmw545i написа:
AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...

Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка... :lol: :lol: :lol: :lol:

Изглежда не си на Ти със интернет, но нека ти бъда полезен този път...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... s=OtherCar

Доста са обявите, а и колегата над моя пост ви е разказал всичко достатъчно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 01 Ное 2013, 2:00

AgeraR написа:
bmw545i написа:

Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка... :lol: :lol: :lol: :lol:

Privatanbieter :mhihi: . Аз писах за такива обяви още в началото на темата с цел да предпазя някои наивни колеги. Звънял съм на времето по такива обяви, най често не си вдигат телефона, пиша им имейл и се започва с въртележката,.... аз съм доктор или архитектка, живея в Белгия или не знам си къде си, ама често съм в Германия, много съм зает. И на финала, дайте ми 2-3000 евро капаро и колата е ваша. Имаше случай, платете колата на фирма Х, тя е посредник-гарант и ще ви достави колата. И много подобни.
Пробвай да я купиш тази кола, и да отговаря на обявата на 100% :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 01 Ное 2013, 2:15

bordo_77 написа:
AgeraR написа:
bmw545i написа:

Privatanbieter :mhihi: . Аз писах за такива обяви още в началото на темата с цел да предпазя някои наивни колеги. Звънял съм на времето по такива обяви, най често не си вдигат телефона, пиша им имейл и се започва с въртележката,.... аз съм доктор или архитектка, живея в Белгия или не знам си къде си, ама често съм в Германия, много съм зает. И на финала, дайте ми 2-3000 евро капаро и колата е ваша. Имаше случай, платете колата на фирма Х, тя е посредник-гарант и ще ви достави колата. И много подобни.

Първо ти се поразрови да видиш дали има или няма е60 до 15 бона и после ми разказвай как си открил топлата вода...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 01 Ное 2013, 10:26

В Германия евтини коли на малко км. е почти невъзможно да се купят в днешно време.Ако изпадне нещо на оферта турчина-дилър е преди всички със платформата и $.В началото на годината попаднах на Х3 на много добра цена и 127 000км реални със доста забележки по външен вид.На място се установи,че колата е била с италиански документи и км. никак не са реални, а като я запалихме отзад снега стана черен.И там "пипат" км и тук още веднъж и после ние си купуваме и се почва ходене по мъки.Според Милен (живее и се изхранва от внос на коли/камиони от Германия от години) колите на малко км и с добър външен вид са:скъпи и частни обяви,където търгаша е минал да прави пазарлък,а продавача не е свалил от цена и затова колата му стои още.Като с последното не искам да кажа да се купуват само скъпи автомобили.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 01 Ное 2013, 10:54

В крайна сметка всеки има правото да си купи Е60 за 14-15К :) Аз познавам един такъв и до момента е налял още 5-6К в нея и то при положение, че мъжа на сестра му ума сервиз и магазин за авточасти :) Лично мое мнение е, че дизелова кола на 10 години от западна европа на 77000км е ще бъде като цена позиционирана в по-различен диапазон, или ще има причина да не е била карана доста време, или собственика е решил да я подари, защото сме му симпатични :)

Също така има опции да си купиш колата по-евтино и ти да си инвестираш в ремонтите след това, за да си знаеш, че е сменено всичко и с какви части, и да си я караш със здраве.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 01 Ное 2013, 11:00

AgeraR написа:
bordo_77 написа:
AgeraR написа:
bmw545i написа:

Първо ти се поразрови да видиш дали има или няма е60 до 15 бона и после ми разказвай как си открил топлата вода...

Няма какво да ти обяснявам на теб, ти явно ги разбираш нещата.

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 01 Ное 2013, 21:39

nikolayp написа:В крайна сметка всеки има правото да си купи Е60 за 14-15К :) Аз познавам един такъв и до момента е налял още 5-6К в нея и то при положение, че мъжа на сестра му ума сервиз и магазин за авточасти :) Лично мое мнение е, че дизелова кола на 10 години от западна европа на 77000км е ще бъде като цена позиционирана в по-различен диапазон, или ще има причина да не е била карана доста време, или собственика е решил да я подари, защото сме му симпатични :)

Също така има опции да си купиш колата по-евтино и ти да си инвестираш в ремонтите след това, за да си знаеш, че е сменено всичко и с какви части, и да си я караш със здраве.

Подаръци никой не прави. Но има достатъчно начини да намериш подобна кола на малко километри. За да ти излезе уравнението е необходимо да имаш подобен автомобил, чийто собственик иска да си купи F10, например. Човекът отива при официален дилър на марката и иска да си купи новия модел. Иска и настоящата кола да бъде оценена и изкупена от дилъра. Отговаря му се, че старата му кола / BMW E60 / може да бъде изкупена на цена от 4200 евро. Той естествено отказва, като обяснява, че тази кола на пазара струва два пъти повече. Клиентът моментално се контрира, че ако се съгласи на такава ниска цена, ще получи отстъпка от цената на новата в размер на максимално възможната, т.е. 12 процента. Тези проценти от цената на нова F10 са 7500-8000 евро. Разбира се, клиента се съгласява и сделката става. Ключовият момент тук е защо дилъра ще се съгласи да я продаде за 4600-4700 евро на търговец на втора ръка автомобили, а не я продава сам, като може да изкара много повече. Отговорът е много елементарен - човешки фактор. В този дилър работят хора на заплата. И тази заплата никога не стига, особено ако си с две деца и ипотека. И е достатъчно да пробиеш някого на висок пост, който да се съгласи регулярно да ти намира подобни коли на подобни цени срещу възнаграждение в брой. Общо взето, използваш поста си и бренда, за да работиш за себе си. И това е повсеместна практика навсякъде в ЕС. Дори и в Германия. По същата схема онзи ден купих от Германия BMW E39, 2002г., 520d, черна, седан, на 108.000 километра, с пълна сервизна история. Подобна кола в идеално техническо състояние и с този цвят в mobile.de може да се намери от 4700-4800 евро нагоре, като със сигурност няма да е на тези километри. А аз ще й търся цена под 4000 евро. Естествено, никой няма да ми повярва за пробега, но който пожелае ще може да я провери при дилър. Така, че това, което виждаме като цени в интернет е далеч от цените, на които търговците сключват сделки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 01 Ное 2013, 22:10

Една кола струва толкова колкото може да се продаде,а не колкото еди си кой си мисли.Ако човек е на зор може да продаде доста надолу.Моята до тука ми е на 20 бона.Кой ще ми даде толкова като ще си вземе фейса за тия пари.Един търговец на коли като даде 100к евро за цял автовоз коли му правят отстъпка,която крайни клиенти като нас няма как да вземат.А разни богаташи които гледат да се отърват от тези 10 г БМВта може и да ги подаряват.То на новата 5ца каското й е почти колкото едно е60 по раздрънкано.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 01 Ное 2013, 23:07

AgeraR написа:
bmw545i написа:

Я пак за интернета, нещо не разбрах... :kuku: :kuku: Да ти кажа по същество за автомобила! Къде видя сервизна история??? Тая кола има някакви светлодиоди, залепени на бронята - това какво ти говори?? - Човека е циганин. Според теб,защо не си е написал името в обявата??? - Защото е Хасан, Мюмюн,Йоско или друго подобно. Сега схвана ли. А тези продавачи отдавна са оперирали и километри и какво ли още не. Дори и джамбазите не купуват от такива индивиди!
Изгежда нищо не разбираш от коли, но нека ти бъда полезен този път - питай, преди да си купиш МПС! :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 02 Ное 2013, 0:13

Няма какво да говорим за тоя кош, всичко е ясно. Които иска да я лапа, нали е евтина и перфектна. Всеки сам решава как да си харчи парите.

P.S. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... 4-216-7482 Същата перла се продава в ebay от един месец, но явно няма голям интерес :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 02 Ное 2013, 2:02

asroma написа:

Естествено, че може да се купи такова, а понякога и на по-малко километри. Преди месец внесох подобно - седан, 2003г., 530d, автомат, частична кожа, на 77.000 километра. Колата имаше пълна сервизна история. Даже я анонсирах на един от колегите от форума и мисля, че той бе човека, който дойде да я гледа първи. Ако не се лъжа, беше от Несебър. Поиска Vin кода, съдружника ми му го даде и на следващия ден дойде в София. Мисля, че я бе проверил в Бова кар. В обявата изрично бях посочил, че всеки клиент може да прегледа автомобила в който сервиз пожелае, включително и при дилър на БМВ - техническо състояние и километри. Момчето от Несебър се разколеба / според съдружника ми / от това, че единия фар бе произведен през 2009г. Вероятно си е помислил, че колата е имала удар, макар, че фар може да бъде сменен поради ред причини, различни от тежък челен удар. Тази кола седя на пазара два дни, като всеки един от хората, които я гледаха не вярваше на това, което пише на километража. Накрая дойде едно момче, което поне според мен бе много в час, каза, че ще я плати на табела, ако му дадем възможност да я провери при официален дилър на БМВ. Предоставихме му колата, плати си репатрака, колата бе проверена изцяло и човека я плати на табела в брой - 14.950 лева. Печалбата ни / на мен и на съдружника ми/ бе в такъв размер, че съвсем спокойно можем да изкараме месеца без да сме продали друг автомобил. Другата седмица ми влиза подобно, 2005г., на 149.000 километра, на подобна цена. С пълна сервизна история. И пак ще дойдат една дузина Тома Неверни, които ще ме убеждават, че това е невъзможно. Възможно е като знаеш къде и при кого да търсиш. Като не знаеш, работиш нещо друго / стоматолог, архитект, инжинер, IT специалист / и гледаш цените в mobile.de.

Както се вижда от написаното от AgeraR, явно един клиент си намери... :mrgreen:

Ей, това джамбазите сте страшна работа! :lol: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 02 Ное 2013, 11:03

Колегата асрома искрено ме забавлява когато му чета постовете. За разлика от другите джамбази, той се е ориентирал да агитира и във форума, но поне да беше измислил нещо ново, което не съм го чувал от всеки втори търгач. Всеки като го питаш ще ти каже обичайното.... Била е продадена колата, защото предния собственик си е взел Ф10 ... никой няма да каже че колата се продава защото е станала на 300.000км или защото е искала 3к евро за ремонти по нея. Всеки може сам да му прочете някой от предните му постове където обяснява как внася коли от Италия на 600-700.000км и днеска как на същата цена идват на 108 :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 02 Ное 2013, 13:59

cocosas написа:Колегата асрома искрено ме забавлява когато му чета постовете. За разлика от другите джамбази, той се е ориентирал да агитира и във форума, но поне да беше измислил нещо ново, което не съм го чувал от всеки втори търгач. Всеки като го питаш ще ти каже обичайното.... Била е продадена колата, защото предния собственик си е взел Ф10 ... никой няма да каже че колата се продава защото е станала на 300.000км или защото е искала 3к евро за ремонти по нея. Всеки може сам да му прочете някой от предните му постове където обяснява как внася коли от Италия на 600-700.000км и днеска как на същата цена идват на 108 :kuku:

Както отбелязах в секцията за Е46, на никой не съм опрял пистолет в слепоочието, за да го карам да купи нещо от мен. Ако идеята бе да направя сделка на всяка цена, щях да предложа тук и едно немско Е60, което бе на 710.000 километра. Но не съм го направил. Даже предпочитах тази кола да я купи чужденец, както и стана. Да, има подобни автомобили, които не си знаят километрите, но нито една от тези коли не съм предложил тук. На теб специално знаеш каква кола анонсирах. И понеже първия ни клиент за това Е60 се казваше Николай и бе от Несебър, предполагам, че може да си бил и ти / предвид ника и регистрацията ти във форума /. Ако си бил ти, можеш да споделиш с колегите дали ти бе предоставен Vin кода на автомобила и възможноста да го провериш при дилър. Този, който купи колата получи тази възможност и я провери при дилър. Така, че пожелавам ти успех в търсенето на правилния за теб автомобил, като се надявам да ти доставя същото удоволствие, каквото получаваш от написаното от мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 02 Ное 2013, 17:51

bmw545i написа:
AgeraR написа:
bmw545i написа:

Я пак за интернета, нещо не разбрах... :kuku: :kuku: Да ти кажа по същество за автомобила! Къде видя сервизна история??? Тая кола има някакви светлодиоди, залепени на бронята - това какво ти говори?? - Човека е циганин. Според теб,защо не си е написал името в обявата??? - Защото е Хасан, Мюмюн,Йоско или друго подобно. Сега схвана ли. А тези продавачи отдавна са оперирали и километри и какво ли още не. Дори и джамбазите не купуват от такива индивиди!
Изгежда нищо не разбираш от коли, но нека ти бъда полезен този път - питай, преди да си купиш МПС! :lol: :lol: :lol:

Full service history (Scheckheftgepflegt) да ти говори нещо?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61