тракане от към двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d :)

тракане от към двигателя

Мнение от lalyo » 01 Ное 2013, 21:20

Добър вечер колеги ! Въпросното тракане се случи след висока скорост като набих рязка спирачка и като застане колата на място започва да ми трака от към двигателя като вибрациите се предават по цялото купе..направо ми думти в краката... Като изгася колата и седи половин час и запаля няма проблем !Като си карам нормално пак няма проблем...Като я настъпвам и след това на ниските обороти или на място пак почва да трака брутално.Ако я карам известно време полека тракането утихва или изчезва..като седи на място и трака като подам малко газ и спира да трака !
Възможно ли е това да е от скъсан тампон на двигателя? Понеже имаше симптоми че заминават при гаснене и палене разклащаше се цялото купе..
Колата е 320д 150к автоматик 2002г... ако някой може да ме насочи ще съм му благодарен ! Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: тракане от към двигателя

Мнение от GecataBMW-E46 » 01 Ное 2013, 22:53

Може и тампон да е,но по вероятно да е маховик на такова ми мяза като го описваш.

ПП не прочетох че е автоматик.
Последна промяна GecataBMW-E46 на 02 Ное 2013, 0:32, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: само дизел!
Мечтае да кара: bmw e31

Мнение от bmw_alpina71 » 01 Ное 2013, 23:03

Колега, наскоро сменях тампон на двигателя и тракането и тресенето беше постоянно, като в по-високите ставаше направо нетърпимо. От това, което чета мисля, че не е тампон,но най-добре я провери в сервиз или я качи на някои канал като за начало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 01 Ное 2013, 23:58

Нее маховик, на автоматика маховика е само венец за стартера. Двигателя опира в шасито, като трака гледай с фенер и отгоре трябва дасе види. Ако сее скъсал тампона може лапата на двигателя да излиза от тампона и после на моменти да влиза и от там проблема да се появява и изчезва.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 02 Ное 2013, 3:40

Благодаря ти утре ще пробвам... дано да е от тампона..250лв ама поне им идваше реда.. дано не е няква неприятна изненада :)

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 17 Ное 2013, 1:59

Да знаете че съм бил в огромна грешка...проблема идва от там че колата ми е работила на 3 цилиндъра..вследствие на спукана дюза...

Назад към E46