X3 3.0D 204Hp или 218Hp
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
X3 3.0D 204Hp или 218Hp
Здравейте колеги.
Много ще съм ви признателен ако изкажете мнение по този въпрос. Решил съм да си взема едно Х3 и ми е любопитно дали има смисъл да се дават 7-8000 лв отгоре за по новия мотор. Каква е разликата между двата джипа освен 3-4 години и 14 коня отгоре. Аз от толкова четене само разбрах че проблема с въпросните "пеперудки" при по новия модел бил частично решен(нещо били подсилени).
Извинявам се ако има такава тема. Прегледах ги набързо но не открих. Предварително благодаря на всеки които изкаже мнение.
Много ще съм ви признателен ако изкажете мнение по този въпрос. Решил съм да си взема едно Х3 и ми е любопитно дали има смисъл да се дават 7-8000 лв отгоре за по новия мотор. Каква е разликата между двата джипа освен 3-4 години и 14 коня отгоре. Аз от толкова четене само разбрах че проблема с въпросните "пеперудки" при по новия модел бил частично решен(нещо били подсилени).
Извинявам се ако има такава тема. Прегледах ги набързо но не открих. Предварително благодаря на всеки които изкаже мнение.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: X3 3.0D 204Hp или 218Hp
Разликата в цената на сравняваните автомобили е по-скоро заради по-малкото години и километри, а не заради няколкото конски сили на двигателя в повече. "Проблемът" с пеперудките определено не може да бъде аргумент, защото се решава за 2 часа и максимум стотина лева разходи.
Чул съм от разбирачи (не знам доколко е вярно, нямам лични впечатления), че по-старият мотор бил много надежден и имал огромен ресурс, докато при по-новите възниквали проблеми с агренажа. Но все пак колата не е само двигател - има и трансмисия, окачване, системи за безопасност, дизайн и екстри... Дали си "струва", колко пари и за каква кола да дадеш - това е лично твое решение и едва ли друг може да ти помогне. Зависи ти какво търсиш от автомобила, за какво го купуваш и какво очакваш от него...
Чул съм от разбирачи (не знам доколко е вярно, нямам лични впечатления), че по-старият мотор бил много надежден и имал огромен ресурс, докато при по-новите възниквали проблеми с агренажа. Но все пак колата не е само двигател - има и трансмисия, окачване, системи за безопасност, дизайн и екстри... Дали си "струва", колко пари и за каква кола да дадеш - това е лично твое решение и едва ли друг може да ти помогне. Зависи ти какво търсиш от автомобила, за какво го купуваш и какво очакваш от него...
Excellent! Steven is my name!
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Здравей колега,аз карах близо 4 години старото,сега взех фейслифта.Първото нещо което ми направи впечатление е салона,променени са материалите от които е изработен.Понеже моето беше ударено,се наложи да купувам доста части и се оказа,че нямат нищо общо с предишното,за добро или лошо още не знам.Моя съвет е да си избереш по запазена кола и на по-малко километри,по-добре старото на 150 хил,отколкото фейслифта на 300 хил.Тези 14 коня разлика едва ли ще ги усетиш толкова осезаемо,но,ако парите не са ти такъв проблем,вземи фейслифта,все пак е по-ново и визуално изглежда по-добре.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Което би трябвало да свали и разхода на гориво 

5 мнения
• Страница 1 от 1