Изведнъж спря да пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i

Изведнъж спря да пали

Мнение от dimitar_g_d » 31 Окт 2013, 1:08

Колеги моля за помощ. Колата ми изведнъж спря да пали.
Когато завъртя ключа се чува само 2 цъкания едно след друго и нищо изобщо не превърта.
Като е на контакт радиото работи натискам спирачка или пускам мигача и радиото спира странна работа.
Преди няколко дена ми го направи пак един приятел ми даде ток пак не искаше да пали но след няколко проби запали след това няколко дена подред палеше нямаше проблеми и днес решавам да карам и няма никой.
Ако някой има идея какво може да е ще съм много благодарен да сподели.
Положението е такова, че не мога да я запаля за да отида до сервиза и не знам какво и е:(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Re: Изведнъж спря да пали

Мнение от pepi_grafa » 31 Окт 2013, 1:52

dimitar_g_d написа:Колеги моля за помощ. Колата ми изведнъж спря да пали.
Когато завъртя ключа се чува само 2 цъкания едно след друго и нищо изобщо не превърта.
Като е на контакт радиото работи натискам спирачка или пускам мигача и радиото спира странна работа.
Преди няколко дена ми го направи пак един приятел ми даде ток пак не искаше да пали но след няколко проби запали след това няколко дена подред палеше нямаше проблеми и днес решавам да карам и няма никой.
Ако някой има идея какво може да е ще съм много благодарен да сподели.
Положението е такова, че не мога да я запаля за да отида до сервиза и не знам какво и е:(

колега като за начало смени батерията,а и тогава вече ако не иска има доста проблеми свързани с твоя...И както казват повечето колеги една диагностика няма да ти навреди :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Мнение от another90sm » 31 Окт 2013, 3:29

Като за начало можеш да замериш тока в акомулатора преди да се опиташ да запалиш. Ако е под 10волта мисля че беше , поне при е39 има като защита изобщо не иска да върти а само прецъква , а другите неща на ток си работят. Ако е от това започваш да търсиш проблема , дали акумулатора е за смяна или имаш отечка някъде или генератора не зарежда както трябва и т.н.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 31 Окт 2013, 4:09

Паднал ти е акумулатора. А вече от какво е паднал - вариантите са няколко: скапан акумулатор, таралеж, недобро зареждане (алтернатор)....
Si non confectus, non reficiat.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 31 Окт 2013, 10:03

Зареди си акумулатора като за начало за да не го хвърлиш преждевременно и след това започвай търсене на проблема(ако има такъв). Аконе пък сменяй акумулатора и газ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimitar_g_d » 31 Окт 2013, 10:07

Акумулатора е на 3.5 години ACDelco но да не върти изобщо само се чува едно цъкане явно е изтощен.
Преди ходих да ми го замерят казаха ми, че малко по ниско било напрежението с което Алтернатора го зарежда.
Някой може ли да ми препоръча добър сервиз в който да закарам колата и да видим какво ще излезе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 31 Окт 2013, 10:52

Трябва най-напред акумулатора да се зареди, защото очевидно е разреден. След, което се тества за състоянието му. Ако не е наред се сменя, ако е акумулатора е в изправност се търси причината за разреждането му- утечка на ток или недостатъчно зареждане. При всички случаи трябва да се провери напрежението на колата при работещ двигател- трябва да е 13.8-14.4V.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 31 Окт 2013, 15:59

Това е точно признак че нямаш ток. E46, както и други генераций, са направени така че ако е по-малко тока няма да ти даде да запалиш. Зареди го, виж и какъв ти е акумулатора, да не би да е изсъхнал и да трябва да му се долее дестилирана водица.

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 31 Окт 2013, 23:48

Абсолютно, нямаш ток в акумулатора, както ти казаха колегите. Има защита, затова не върти. Свалял съм акумулатор от Е46 със същите симптоми и съм го слагал на Голф - там върти и пали, а на Е46 само цъка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimitar_g_d » 01 Ное 2013, 10:21

Много благодаря на всички колеги които взеха отношение по темата в Събота ще отида до сервиза да видим какво ще кажат там ако успеят да го заредят добре ако не трябва да купувам нов.
Акумулатора ми е "ACDelco" и в момента е на 4 години и 1 месец мислех, че поне 6 години ще издържи но и аз не карам много често и може от това да се е разредил а може и алтернатора да не ми разботи изправно и да не подава необходимото за заряд напрежение (13.8 - 14.4 V).

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 01 Ное 2013, 22:57

колега аз имах същия проблем с е36-цата ми. сутринта ме закара на работа в приятно топло време и следобеда само цъкаше. оказа се че няма ток в акумулатора. беше си на възраст и необслужваем, така че направо си купих нов и нямах повече грижи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimitar_g_d » 04 Ное 2013, 10:34

Оказа се че напрежението на акумулатора е 8,57V смених го и сега няма проблем.
Последния ден преди да отида до сервиза толкова нямаше ток, че неможах да отклюа колата.
Измериха ми напрежението на зареждане при даботещ двигател 13,82V което е добре и ток на утечка при покой 30 mA в границите. Така и не разбрах от какво толкова е паднал акумулатора явно просто си е заминал сега го зареждам да видим ще стане ли от него нещо ако не купувам нов.
Благодаря на всички колеги които споделиха мнението си в темата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 06 Ное 2013, 10:04

Ми от некаране пада. Моя е чисто нов, кат седи колата 3-4 месеца в гаража (а тя в общи линии си седи там) и е дотука :)
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 06 Ное 2013, 11:46

Може просто да си му е дошло времето, имал съм случай на чисто нов акумулатор на 3тия месец и няма грам ток, слагат втори от сервиза ( за тяхна сметка, защото е гаранционен) и втория след 6 м даде фира :banghead: :ranting: :D , с 3тия карам вече 5та година и нямам ядове :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 06 Ное 2013, 22:33

Кажи поне и марката на тези уникални акумулатори!

Следваща

Назад към E46