Газова уредба в Е34
Модератор: Технически модератори
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Газова уредба в Е34
biem_w написа:Змей.. Моя джип можеш ли на пелети да ми го направиш да върви ... Дизел 3.2подробности на лично ,че да не си патентова някой идеята. ..... ебавам се. ...
Много добре се е получило. евала... просто съм забелязал,че при газаджийте това им е бизнес и системата я мятат просто за да печелят време и да натупат днес не с 2 коли а 20 коли.....
Наскоро имах честта да изтумбя на един нисан мурано мотора... почти бях свалил едната глава и тогава разбрах,че колата има газ... но ест.. небеше монтирано в БГ .. инсталацията на газта беше прикрепена към бензиновата .. като преди това бензионовата е била разплитана... супер монтажа....
Кога ще се похвалиш

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:biem_w написа:Змей.. Моя джип можеш ли на пелети да ми го направиш да върви ... Дизел 3.2подробности на лично ,че да не си патентова някой идеята. ..... ебавам се. ...
Много добре се е получило. евала... просто съм забелязал,че при газаджийте това им е бизнес и системата я мятат просто за да печелят време и да натупат днес не с 2 коли а 20 коли.....
Наскоро имах честта да изтумбя на един нисан мурано мотора... почти бях свалил едната глава и тогава разбрах,че колата има газ... но ест.. небеше монтирано в БГ .. инсталацията на газта беше прикрепена към бензиновата .. като преди това бензионовата е била разплитана... супер монтажа....
Кога ще се похвалиш, и да покажеш какво сътвори ,хахахах........
хахххах ето.... хваля се ... монтирах си Газов Инжекцион благодарение на ЗАЯДЛИВИЯ ЗМЕЙ. Вече имам 230 щастливи километра!
Сега като ме пуснат да мина на някой светофар и като дам газ не ми гърми по средата на кръстовището.
фото и арт галерия мисля да не правя на този мотор... макар,че не виждам чак толкова да е зле монтирана ..... дет се вика целия ми панаир не ми седи върху мотора.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
Здравейте на всички, бих искал да попитам и да помоля да опише всички части на газовия инжекзион като марки. Понеже мисля, че би било много полезно за хора, като мен които не са чак толкова наясно с марките на частите за газов инжекцион.
Евала за положения труд и красивия монтаж!

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
pecata90 написа:Здравейте на всички, бих искал да попитам и да помоля да опише всички части на газовия инжекзион като марки. Понеже мисля, че би било много полезно за хора, като мен които не са чак толкова наясно с марките на частите за газов инжекцион.
Всички части като марки е все едно да се опишат всички марки части за окачването, демек всеки си има предпочитание.
За 6так аз препоръчвам изпарител меджик 3 , рейки валтек , комп Т газ , 8мм сонда и тръба , бутилка по избор пак на 8мм.
За предпочитане са по скъпи маркучи навсякъде и скоби , черни опашки и два изолирбанда обикновен и текстилен .
Хубави са рейките баракуда , хана , меджик 3 , но опират нещата и до пари.
АКо очакваш да ти опишем точната бройка колена , преходи и т,н няма вариант да стане тук.
Още повече след монтажа трябва и да се настрои, най забавно е ти да си монтираш , после да я настройва друг и задава въпроси.

- Ivan4u
- Потребител
-
- Кара: E34 520 Touring
Колега змей , никъде не видях да си писал за разходът на газ след настройка градско/извънградско ? Ако съм пропуснал , извини ме 

Everyone fears time ... time fears E34 

- biem_w
- ентусиаст
-
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Ами разхода.....Варира от 12-16 градско и 9 -11 магистрала .
По интересното е че 20 25 28 и 30 горят еднакво
.
По интересното е че 20 25 28 и 30 горят еднакво

Исках да попитам ти какви марки си използвал на елементите на уредбата, а до колкото се отнася за това, че са много марките е така! Да може да си подбера някакви цени за съответни (качествени) елементи и материали, понеже винаги си правя нещата да имат дълга работоспособност, дори и това да излиза по скъпо! 

- biem_w
- ентусиаст
-
pecata90 написа:Исках да попитам ти какви марки си използвал на елементите на уредбата, а до колкото се отнася за това, че са много марките е така! Да може да си подбера някакви цени за съответни (качествени) елементи и материали, понеже винаги си правя нещата да имат дълга работоспособност, дори и това да излиза по скъпо!
Ами ако чакаш да седне някой и да ти напише стъпка по стъпка кое как става и кое колко е издръжливо едва ли ще го дочакаш този момент. При положение ,че не си запознат с газ компонентите не си прави сам подбора за инсталацията. Всеки иска да е.е гявола у въздуха ама не става..
Аз до рпеди инжекциона бях с обикновенно агу. видях,че 3 дена карам 2 дена правя и реших да слагам инжекцион. Цени,качество и т.н. не знам. Просто се обадих на ЗАЯДЛИВИЯ ЗМЕЙ ,човека ми помогна .... и тва беше ... евтиното винаги излиза скъпо ! А да не говорим,че искаш колега и да е с по дълга работоспособност. Остави една известна сума пари и се наслаждавай на момента

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
biem_w написа:Ами ако чакаш да седне някой и да ти напише стъпка по стъпка кое как става и кое колко е издръжливо едва ли ще го дочакаш този момент. При положение ,че не си запознат с газ компонентите не си прави сам подбора за инсталацията. Всеки иска да е.е гявола у въздуха ама не става..
-За времето, отделено да пишеш поста си, можеше да му кажеш на човека с 2-3 думи как са нещата стъпка по стъпка.

biem_w написа:Аз до рпеди инжекциона бях с обикновенно агу. видях,че 3 дена карам 2 дена правя и реших да слагам инжекцион. Цени,качество и т.н. не знам. Просто се обадих на ЗАЯДЛИВИЯ ЗМЕЙ ,човека ми помогна .... и тва беше ... евтиното винаги излиза скъпо ! А да не говорим,че искаш колега и да е с по дълга работоспособност. Остави една известна сума пари и се наслаждавай на момента
-Тук си прав.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
1.Събираш пари
2.Пазаруваш
3.Прибираш се вкъщи щастлив и по-беден , удряш 2 ракиии с мисълта"утре и е-х мамата
"
4.Вече е утре ,часът е 9. Разопаковаш сондата за бутилката
5.МОнтираш сондата в бутилката.
6.МОнтираш бутилката в багажника (псуваш ).
7.Монтираш пълначката.(повече псуваш ако е при резервоара)
8.Пускаш тръбата под колата заедно с кабелите за сондата и нивомера до коша на мотора където ще е клапана или редуктора.
9.Завиваш преходи и щуцери на пълначката отзад и бутилкат и си ти готово...вече е 14.00
.
10.Кафе.
11.Отиваш отред , гледаш и пак псуваш. Мислиш кое как ще стане.
12.Вадиш рейките и ги разпробиваш с необходимия диаметър.
13.Монтираш ги върху колектора или сваляш колектора , монтираш ги и чакаш .
14.Докато ги монтираш псуваш докато дупчиш и навиваш резбите.
15.Колектора е готов, мислиш водата.
16.Режеш парното , слагаш тройниците и скобите.Псуваш щото няма место.
17.АЗ слагам в е34 изпарителя под кутията с еку или пак там на ботуша.отред.
18.монтираш изпарителя и му пускаш водата.доливаш антифриз.
19.монтираш му клапана ако ще е на него или където искаш да ти е лесно да си смениш филтъра.
20.отваряш кутията с екутата или си харесваш место за компа.
21.пускаш инсталацията (кой кабел за къде е няма да обяснявам)
22.кабелите са пуснати и нарязани и запоени изолирани.
23.пускаш си копчето вътре. псуваш докато прекараш кабела му през маншона.
24.инсталацията е готова.
25.слагаш колектора и щракаш буксите за рейките.
26.Маркуча за рейката трябва да е монтиран за към изпарител , после няма как
27.Редиш мап сензора и другите вакумчета.
28.Всичко е готово.Преглеждаш.Подаваш 12 волта на клапаните да провериш цъкат ли.
29.пиеш една бира. вече е 21.00..
30.Днес не си ял. Сбираш капаците инструментите , всичко те боли
.
31.Отиваш и сипваш за 5 лева газ. АКо не тече газ от никъде добре...ако тече псуваш и стягаш преходниците.
32.Палиш компа и установяваш че ламда сондата не работи , псуваш. Не ти пречи ама е добре да виждаш кво става.
33.Ако работи настройваш(тука вече няма да обяснявам) .Караш.
34.Кефиш се като циганче на баница с айрян и се хвалиш на всички.
35.Това е .

2.Пазаруваш
3.Прибираш се вкъщи щастлив и по-беден , удряш 2 ракиии с мисълта"утре и е-х мамата

4.Вече е утре ,часът е 9. Разопаковаш сондата за бутилката
5.МОнтираш сондата в бутилката.
6.МОнтираш бутилката в багажника (псуваш ).
7.Монтираш пълначката.(повече псуваш ако е при резервоара)
8.Пускаш тръбата под колата заедно с кабелите за сондата и нивомера до коша на мотора където ще е клапана или редуктора.
9.Завиваш преходи и щуцери на пълначката отзад и бутилкат и си ти готово...вече е 14.00

10.Кафе.
11.Отиваш отред , гледаш и пак псуваш. Мислиш кое как ще стане.
12.Вадиш рейките и ги разпробиваш с необходимия диаметър.
13.Монтираш ги върху колектора или сваляш колектора , монтираш ги и чакаш .
14.Докато ги монтираш псуваш докато дупчиш и навиваш резбите.
15.Колектора е готов, мислиш водата.
16.Режеш парното , слагаш тройниците и скобите.Псуваш щото няма место.
17.АЗ слагам в е34 изпарителя под кутията с еку или пак там на ботуша.отред.
18.монтираш изпарителя и му пускаш водата.доливаш антифриз.
19.монтираш му клапана ако ще е на него или където искаш да ти е лесно да си смениш филтъра.
20.отваряш кутията с екутата или си харесваш место за компа.
21.пускаш инсталацията (кой кабел за къде е няма да обяснявам)
22.кабелите са пуснати и нарязани и запоени изолирани.
23.пускаш си копчето вътре. псуваш докато прекараш кабела му през маншона.
24.инсталацията е готова.
25.слагаш колектора и щракаш буксите за рейките.
26.Маркуча за рейката трябва да е монтиран за към изпарител , после няма как

27.Редиш мап сензора и другите вакумчета.
28.Всичко е готово.Преглеждаш.Подаваш 12 волта на клапаните да провериш цъкат ли.
29.пиеш една бира. вече е 21.00..
30.Днес не си ял. Сбираш капаците инструментите , всичко те боли

31.Отиваш и сипваш за 5 лева газ. АКо не тече газ от никъде добре...ако тече псуваш и стягаш преходниците.
32.Палиш компа и установяваш че ламда сондата не работи , псуваш. Не ти пречи ама е добре да виждаш кво става.
33.Ако работи настройваш(тука вече няма да обяснявам) .Караш.
34.Кефиш се като циганче на баница с айрян и се хвалиш на всички.
35.Това е .

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo

bedrock city racing
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
///ivanE30 написа::clap:евалата на змея горе долу е това
и после как го нагласваш да пали на 15 градуса че да се пести бензина е БМВ хари много
Прекаляваш вече

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:///ivanE30 написа::clap:евалата на змея горе долу е това
и после как го нагласваш да пали на 15 градуса че да се пести бензина е БМВ хари много
Прекаляваш вече.ПОд 25 градуса не е добре ,на мен не ми харесва , сецка малко докато стопли.На 50 е екстра ,ама няма кой да го чака. Зимата е проблемно
Направи си една подгряваща система с нагревател от бойлер пускаш я преди да се качиш в колата и докато слезеш от 3тия етаж колата вече е чайник