Проблем фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Проблем фарове

Мнение от advokata25 » 26 Окт 2013, 21:05

Здравейте, пак съм с въпрос. Карам е39 facelift и установих, че ксеноновите фарове не ми се вдигат нагоре и в общи линия светят в земята. Като ги прегледах, констатирах че се клатят свободно. Моля колеги дайте акъл как да се справя с тайна малоумна ситуация или още по-добре как да се справя в Пловдив - сервиз? Някой имал ли е този проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Re: Проблем фарове

Мнение от kufi01 » 26 Окт 2013, 21:14

Едно приятелче има същия проблем и търсих водачи но не успях да намеря та и на мен ще ми бъде интересно ако има някаво решение на проблема :idea:
Последна промяна kufi01 на 31 Окт 2013, 10:10, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 26 Окт 2013, 21:19

Напишете в търсачката "Ремонтен комплект водачи за фарове" и търсете колегата, който продава такива за Е39 или поръчайте от ebay:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40

Потребител
Аватар
Кара: 530 D

Мнение от ghostbobi » 26 Окт 2013, 21:23

За решението на проблема се обърнете към колегата "Laviatan". И не се казват щипки, а водачи. Поръчвате, сменяте(процедурата е елементарна) и фароевте светят където трябва!
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Окт 2013, 21:31

Ако не се лъжа горе на рекламния банер е фирмата аутопро която има такива водачи за фарове в наличност а аз мога да ти покажа как се сменят и да ти съдействам с реглажа им.
Последна промяна Atsalov на 26 Окт 2013, 21:45, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 26 Окт 2013, 21:35

Е ти тука за 21лв за 2-та фара

http://www.ebay.com/itm/221291909620?ss ... 1497.l2649

Че нашите търговци ... с 2 фара 3 комплекта взимат :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 26 Окт 2013, 22:48

В "Елит кар" също има водачи, доколкото помня са 40 лева за двата фара...

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 26 Окт 2013, 23:02

Z3Ro* написа:В "Елит кар" също има водачи, доколкото помня са 40 лева за двата фара...

Тези за които се сещаш са за преди фейслифта и ги има оригинални в елит кар,а другите са китайски но карат. По трудно се отваря фейслифтовия фар,но като използваш спортна злоба ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 26 Окт 2013, 23:14

Atsalov написа:
Z3Ro* написа:В "Елит кар" също има водачи, доколкото помня са 40 лева за двата фара...

Тези за които се сещаш са за преди фейслифта и ги има оригинални в елит кар,а другите са китайски но карат. По трудно се отваря фейслифтовия фар,но като използваш спортна злоба ....

Да, за преди фейс-а съм купувал от там, сега видях, че на колегата не му вършат работа...

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 26 Окт 2013, 23:18

:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 27 Окт 2013, 1:31

Atsalov написа:

"оригинални" БМВ не произвеждат такава част , така че определението "оригинални" никак не важи за тази част :)

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 27 Окт 2013, 2:15

omegaart написа:
Atsalov написа:

"оригинални" БМВ не произвеждат такава част , така че определението "оригинални" никак не важи за тази част :)

Благодаря за поправката колега! Ти как би го дифинирал ? И на колко потрбители ОЕМ ще им говори нещо? И да уточня ОЕМ-original equipment manufacturer или производител на оригинално оборудване.Може би имаш предвид да изпиша артикулния номер или ? Защото по-нагоре става въпрос че говорим за водачите на фаровете.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 27 Окт 2013, 2:37

Atsalov написа:
omegaart написа:
Atsalov написа:

Благодаря за поправката колега! Ти как би го дифинирал ? И на колко потрбители ОЕМ ще им говори нещо? И да уточня ОЕМ-original equipment manufacturer или производител на оригинално оборудване.Може би имаш предвид да изпиша артикулния номер или ? Защото по-нагоре става въпрос че говорим за водачите на фаровете.

Да колега , искам да ми дадеш артикулен БМВ номер. Да може се намери по ETK или realoem/bmwfans и т.н. Такова нещо не съществува , защото просто БМВ не го продават като отделна част , за разлика от много други малки неща това го няма. От там нататък всичко това е афтър маркер т.е. китайско в 99 % от случаите.

Няма за какво да се караме , даже тук във форума има един колега дето ги прави и от алуминий за тези дето искат по-здрави. Ама като се има на предвид ,че оригиналните са издържали 5-10 години и сега като се сменят пак ще издъжат г/д толкова , няма смисъл от алуминиеви.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 27 Окт 2013, 3:21

Ама четете ги тези теми от началото бе колега,а не през редовете. Аз пиша в този форум за да помагам,а не да се карам или заяждам! И нито сега нито занапред ще го правя. И колкото повече обсъждаме нещата толкова по близко стигаме до истината.
Това е 63120027924 OEM част за фарове преди фейслифта.
А Асен от аутопро пловдив продава афтърмаркет за и преди фейслифта. Колкото до 5-10 години ...я камилата я камиларя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 27 Окт 2013, 21:33

Има ли място в Пловдив, където извършват тази услуга. Направо да ми ги монтират. Аз съм с две леви ръце и ако се захвана сам, ще остана без фарове. :mhihi:

Следваща

Назад към E39