Вибрации при връщане на газта.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Вибрации при връщане на газта.
Колата е46 318i m43 като карам да кажем на 3-та и дам газ от 1400-3000 оборота и като върна газта се чува едно бууууууу с леки вибрации,като на разбит лагер,но като карам с постоянна скорост или по инерция тва го няма.На място като работи няма тракане като от маховик няма и притрисане като я гася.Някви идеи от къде може да идва това.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Вибрации при връщане на газта.
Привет , провери си цялата изпускателна система , това ми прилича на гьрне 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
krasi2bmw написа:Привет , провери си цялата изпускателна система , това ми прилича на гьрне
Всичко е в ред там нищо разхлабено или пробито

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз самия смятах да пусна тема с този проблем колега.Имам го същия откак купих колата-тоест година и 8 месеца.За това време съм навъртял 160хил км и си е все така.Ни се оправя, ни се дострошава нещото провокатор.Имах силни съмнения, че ше е от висящия лагер, щото си беше и скъсан но не.След смяната му никаква промяна.Звука наѝ-си го оприличавам на празно гърне или катализатор.Странното обаче е, че при ускорение колата си е супер тиха.Другото нещо което отхвърля възможността да е гърне е факта, че понякога като натисна съединителя на принудителен празен ход, шума заведнъж изчезва.Подробно оглеждах за хлабави болтове по кардана,тампони диф,окачване гърнета-всичко е топ.
Колкото до маховика, аз лично не виждам как може тоѝ да предизвика това.Парче желязо(отлично балансирано), което се върти и буквално нищо не прави кога е напълно зацепен(крака вдигнат от съединителя).Разбирам при зацепване(полусъединител) да придърпва и да бие, но зацепен....Отделно от това, ако поради някаква причина се е разбалансирал(хлабави болтове негови и на притискателя,счупени и липсващи елементи) тоѝ ше си вибрира във всички режими, а не само в принудителен празен ход.Според мен не бързаѝ да се впускаш в тоя филм.
Колкото до маховика, аз лично не виждам как може тоѝ да предизвика това.Парче желязо(отлично балансирано), което се върти и буквално нищо не прави кога е напълно зацепен(крака вдигнат от съединителя).Разбирам при зацепване(полусъединител) да придърпва и да бие, но зацепен....Отделно от това, ако поради някаква причина се е разбалансирал(хлабави болтове негови и на притискателя,счупени и липсващи елементи) тоѝ ше си вибрира във всички режими, а не само в принудителен празен ход.Според мен не бързаѝ да се впускаш в тоя филм.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
ivoaudi написа:Аз самия смятах да пусна тема с този проблем колега.Имам го същия откак купих колата-тоест година и 8 месеца.За това време съм навъртял 160хил км и си е все така.Ни се оправя, ни се дострошава нещото провокатор.Имах силни съмнения, че ше е от висящия лагер, щото си беше и скъсан но не.След смяната му никаква промяна.Звука наѝ-си го оприличавам на празно гърне или катализатор.Странното обаче е, че при ускорение колата си е супер тиха.Другото нещо което отхвърля възможността да е гърне е факта, че понякога като натисна съединителя на принудителен празен ход, шума заведнъж изчезва.Подробно оглеждах за хлабави болтове по кардана,тампони диф,окачване гърнета-всичко е топ.
Колега маховика е демферен двумасов,а щом казваш,че като натиснеш съединителя изчезва тва до колкото знам е един от признаците за заминал маховик!При мен вибрации на празен ход няма,а само когато върна газта и съм на скорост,като се движа на скорост или по инерция(изключена от скорост) няма никви вибрации и шумове.
- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Да не ти е тръгнал някой лагер на скоростите, щом като натиснеш съединителя спира да шуми. От къде се чува буботенето?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Според мен маховик, като връщаш скоростите и примерно след като си вкарал скороста и си отпуснал съединителя, усещат ли се вибрации в самия лост?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Nukem написа:Според мен маховик, като връщаш скоростите и примерно след като си вкарал скороста и си отпуснал съединителя, усещат ли се вибрации в самия лост?
Няма вибрации нито в педала нито в лоста

8 мнения
• Страница 1 от 1