Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Re: Разход на нашите автомобили
През седмицата от нас до работата, разстоянието е около 2 км - 14.4 / 100 по борд.430 км с един резервоар.
Колата е 530XD на 170 000км, автомат.
- p.valkanov
- Потребител
-
- Кара: Таралясник
- Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!
moleo написа:През седмицата от нас до работата, разстоянието е около 2 км - 14.4 / 100 по борд.430 км с един резервоар.
Абсолютно същия разход. Абсолютно същата кола на същите километри. Вариант на двигателя 235 к.с. със сменено маслко BMW 3x30 оригинално и всички филтри сменени +нов въздушен колектор и нови зимни гуми.
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
Моята също е 235 коня мотор, 18 рън флет гуми. 3 месеца карах Ауди ALLROAD 233 коня 2008 година, 13-15 разход.
Все още не съм излизал извън София с БМВ-то, за да засека разхода. Зимата ще е според мен около 15-15.2 но ще съм със 17 цола гуми.
Все още не съм излизал извън София с БМВ-то, за да засека разхода. Зимата ще е според мен около 15-15.2 но ще съм със 17 цола гуми.
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
Колата е 218 кс. и през лятото харчеше не повече от 9/100 а сега от както повечето сутрини е по студено скочи на 12/100 градско в Разград
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
А бе колко ги натискате тия коли, аз моята не мога да кажа че я карах спокойно градско, но нормално и повече от 12,5 не съм качвал по колонка с един резервоар чисто градско си минавах към 600/650 км. 15,5 освен ако не си на мръсна газ ( ала бат гошо селянина) на всеки светофар значи има нещо нередно с колата, а на бащата LCИ-то лятото падаше и до 10,5 градско
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Taruno написа:А бе колко ги натискате тия коли, аз моята не мога да кажа че я карах спокойно градско, но нормално и повече от 12,5 не съм качвал по колонка с един резервоар чисто градско си минавах към 600/650 км. 15,5 освен ако не си на мръсна газ ( ала бат гошо селянина) на всеки светофар значи има нещо нередно с колата, а на бащата LCИ-то лятото падаше и до 10,5 градско
Колега когато става въпрос за къси отсечки, разход от 15 -15,5 е напълно нормален според мен. Мога да се обзаложа иначе, че ако загрее колата и след това я напълня до отгоре и карам 100 км градско на един път, разхода ще е под 10 !!!
Даже смятам да го направя тези дни този опит и ще споделя...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- karakondji
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
Taruno написа:А бе колко ги натискате тия коли, аз моята не мога да кажа че я карах спокойно градско, но нормално и повече от 12,5 не съм качвал по колонка с един резервоар чисто градско си минавах към 600/650 км. 15,5 освен ако не си на мръсна газ ( ала бат гошо селянина) на всеки светофар значи има нещо нередно с колата, а на бащата LCИ-то лятото падаше и до 10,5 градско
Абсолютно нормално е според мен 15 градско. Аз съм на същото дередже. Всяка сутрин, студен двигател, къси отсечки, светофари - 15/100. Дори понякога го надвишавам. За сметка на това изкарам ли я извън града -

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не се изказвай неподготвен. Нито ни светиш, за да правиш изводи, как караме, нито нищо. Крайно неетично е да се правят заключения, като твоето.
Колегата по-долу ти е обяснил, от какво зависи.
moleo написа:Taruno написа:А бе колко ги натискате тия коли, аз моята не мога да кажа че я карах спокойно градско, но нормално и повече от 12,5 не съм качвал по колонка с един резервоар чисто градско си минавах към 600/650 км. 15,5 освен ако не си на мръсна газ ( ала бат гошо селянина) на всеки светофар значи има нещо нередно с колата, а на бащата LCИ-то лятото падаше и до 10,5 градско
Колега, не се изказвай неподготвен. Нито ни светиш, за да правиш изводи, как караме, нито нищо. Крайно неетично е да се правят заключения, като твоето.

- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Не съм си направил труда да прочета цялата тема.Затова питам направо-някой с 550и фейсово да сподели разход?
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
memorex написа:moleo написа:Taruno написа:А бе колко ги натискате тия коли, аз моята не мога да кажа че я карах спокойно градско, но нормално и повече от 12,5 не съм качвал по колонка с един резервоар чисто градско си минавах към 600/650 км. 15,5 освен ако не си на мръсна газ ( ала бат гошо селянина) на всеки светофар значи има нещо нередно с колата, а на бащата LCИ-то лятото падаше и до 10,5 градско
И защо трябва селянина да е гошо /че и с малка буква/И аз вече съм натварен.
Колегата Taruno е дал пример и е използвал някакво име, но е напълно прав, че ако избиваш комплекси с колата е възможно да ти даде разход 15 градско.Ако караш на къси разстояния 2-3 км. също е възможно такъв разход, но нормалният разход за градски условия е около 10л.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Асистент за дълги светлини е,FLA . При монтаж на такова огледало с код 5АС ,може да се кодира и работи много яко(поне мен си ме кефи)
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
И аз "използвах" възможностите на колата. Но 16 е абсурд дори да правиш 100 къси отсечки на ден по 2 км. Изкарахте ги като на бащата на жената ML270 cdi от 2001ва. Сериозно ако минавате под 500 км само градско с един резервоар значи нещо не е наред или колата или задкормилното устройство.
Пс. За 7 месеца преди да я откраднат съм навъртял над 18000 км с тая кола от които половината са градско Пловдив, София или морско и никога не съм видял такъв разход, а съм засичал, както по борд така и пълно пълно винаги и съм описал колко ми е било леснода експериментирам с разхода. Относно как карат някои хора 0-90-0 между всеки два светофара НЕ е нормално каране.
Пс. За 7 месеца преди да я откраднат съм навъртял над 18000 км с тая кола от които половината са градско Пловдив, София или морско и никога не съм видял такъв разход, а съм засичал, както по борд така и пълно пълно винаги и съм описал колко ми е било леснода експериментирам с разхода. Относно как карат някои хора 0-90-0 между всеки два светофара НЕ е нормално каране.