318i тресе студена свети чек
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
318i тресе студена свети чек
здравеите наскоро си купих 318 143 коня проблема е сутрин като запаля тресе и светва чека като загре се опрявя моля ако някои е имал този проблем да помага благодаря предварително
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: 318i тресе студена свети чек
Качествена диагностика с необходимият Хардуер и Софт. колега ,всеки ще ти го каже ,може да е от всичко проблема , Богата или бедна смес,нещо нередно с ламбдите.. може да смуче от някъде въздух всичко може да е мини една качествена диагностика:) колата сама ще ти каже какво и е или поне към какво да се насочиш тук не хвърляме боб за да знаеме проблемите 
П.П честита придобивка

П.П честита придобивка

kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
tursih podobni temi i nqma konkretna
za tova tursq pomosht
za tova tursq pomosht
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
malak79 написа:kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
za tova tursq pomosht
Кирилицата в този форум е задължителна!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
malak79 написа:kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
za tova tursq pomosht
не знам какво си търсил но точно по този проблем свързан с така наречения мис файър, с който много хора се борят било то с мотори м52 или м54, има писано със страници където всички борят проблема и при всеки е различно, било то от лули на свещи, свещи, филтри картерни газове, клапани и т.н. диагностика му е майката в крайна сметка, или поне кажи какво са ти казали, като си правил, или ще ти кажем да, или ще оплюем диагностика ако те е излъгал и ще те насочат колегите.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
iv4o9999 написа:malak79 написа:kolega ne iskam da hvurlqm bob bqh i za tova vi pitam zashtoto ne im vqrvam
za tova tursq pomosht
не знам какво си търсил но точно по този проблем свързан с така наречения мис файър, с който много хора се борят било то с мотори м52 или м54, има писано със страници където всички борят проблема и при всеки е различно, било то от лули на свещи, свещи, филтри картерни газове, клапани и т.н. диагностика му е майката в крайна сметка, или поне кажи какво са ти казали, като си правил, или ще ти кажем да, или ще оплюем диагностика ако те е излъгал и ще те насочат колегите.
Сами не си помагат някой колеги... аз спирам да пиша по темата поради оскъдната информация

колеги на диагностиката показа бобини само че като ги свалиха се оказа че са здрви филтара на газовете е чисто нов сфештите също и всичко е оригинално сега се съмняват във вала на валаитроника или ваноса но не съ я отворили още до 2 3 дни ще я отворят и ще пиша
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Колеги моля ви не купувайте валвотници от Италия карани с минерално масло
Нека да се направи отделна тема или раздел на проблеми с мотор N42 !!!

Нека да се направи отделна тема или раздел на проблеми с мотор N42 !!!
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
malak79 написа:колеги на диагностиката показа бобини само че като ги свалиха се оказа че са здрви филтара на газовете е чисто нов сфештите също и всичко е оригинално сега се съмняват във вала на валаитроника или ваноса но не съ я отворили още до 2 3 дни ще я отворят и ще пиша
На диагностика не би ли трябвало да покаже отклонение, корекция някаква на тоя валветроник?

п.п. като приятел ти казвам да си пооправиш малко граматиката. грозно е и файда, че пишеш на кирилица...
ilia1984 написа:Колеги моля ви не купувайте валвотници от Италия карани с минерално масло![]()
Еми то като цяло италианците са си мърлячи и не ги кефи да сменят масло... било то и минерално

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
"Сами не си помагат някой колеги... аз спирам да пиша по темата поради оскъдната информация
когато се направи диагностика тогава"
Че то като се направи диагностика как ще кажеш след това: Аз нали ти казах......

Че то като се направи диагностика как ще кажеш след това: Аз нали ти казах......
здравеите колеги колата ми е на същото положение след поредната диагностика показваше датчици на ваносите и ми казаха че е избягала цетровката отворихая направиха някаква но без скоби запали и грешките на ваносите изчезнаха но колата пак тресе като е студена после подмениха компа на валвитроника пак нищо после бобини пак така оказва се че всички модули по отделно работят а краиния резолтат е нулев освен че като изключа буксата на моторчето на валви троника колата се оправя но няма динамика а всичко по него е проверено вала е здрав компа работи моторчето работи бобините работят свещите са нови бмв и накрая си мисля че иска читава центровка но със спецялния инструмент
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
malak79 написа:здравеите колеги колата ми е на същото положение след поредната диагностика показваше датчици на ваносите и ми казаха че е избягала цетровката отворихая направиха някаква но без скоби запали и грешките на ваносите изчезнаха но колата пак тресе като е студена после подмениха компа на валвитроника пак нищо после бобини пак така оказва се че всички модули по отделно работят а краиния резолтат е нулев освен че като изключа буксата на моторчето на валви троника колата се оправя но няма динамика а всичко по него е проверено вала е здрав компа работи моторчето работи бобините работят свещите са нови бмв и накрая си мисля че иска читава центровка но със спецялния инструмент
а е това ако направиш ще си оправиш и колата, нарочно не писах до сега в темата изчаквах сам да стигнеш до този извод.
Малко са хората които могат да зацепят валветроник със специалния инструмент а ти си ходил да ти го правят ей така и после искаш да работи.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
oci написа:malak79 написа:здравеите колеги колата ми е на същото положение след поредната диагностика показваше датчици на ваносите и ми казаха че е избягала цетровката отворихая направиха някаква но без скоби запали и грешките на ваносите изчезнаха но колата пак тресе като е студена после подмениха компа на валвитроника пак нищо после бобини пак така оказва се че всички модули по отделно работят а краиния резолтат е нулев освен че като изключа буксата на моторчето на валви троника колата се оправя но няма динамика а всичко по него е проверено вала е здрав компа работи моторчето работи бобините работят свещите са нови бмв и накрая си мисля че иска читава центровка но със спецялния инструмент
а е това ако направиш ще си оправиш и колата, нарочно не писах до сега в темата изчаквах сам да стигнеш до този извод.
Малко са хората които могат да зацепят валветроник със специалния инструмент а ти си ходил да ти го правят ей така и после искаш да работи.
не бе той валвтроника се зацепва с козия крак, тоя специален инструмент е за начинаещи

- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
Ако искаш ние разполагаме със специализирани инструменти за всяко едно BMW. Звънни ако искаш 0878 108 246 Десо 

здравеите колеги искам да се похваля че сиреших проблема и ако на някои му се случи данесе мъчи като мен и така когато копувах колата я закарах на диагностика в наиси кар в пловдив закачихая не показа нищо претеснително да кажа почтиникакви грешки прибрах се и на сутринта проблема започна като съм писал в началото пкато запаля тресеше исжеткаше чека докато загрее малко и после се оправяше итака от там пак на диагностика в същия сервиз показа бобини сложих други от работеща кола нямаше промяна после едни уш големи специалисти в пловдив казаха че е центровка свалиха капака на главата и направиха някаква но без скоби после суштите казаха че е компа на валви троника сложихме здрав от работеща проблема остана и така големите маистори казаха че са клапани при което вече не издържах и се скарахме взех си колата но проблема остана след което колегата десо от пловдив я чете и каза че са дюзи хубаво че не се хванах и на неговата въдица ( само да ви кажа че на три места ми отказаха да ми исчистат дюзите защото имало голяма опасност да текнат) и така накарах го да размени сумнителната дюза със саседна и показанията не се промениха от там бях сигорен че и тои няма да ми реши проблема и отново отидох наиси кар там ми обясниха че има специална диагностика за износването на вала на валвитроника като пуснаха диагностиката показа че на 4-цилиндар износването е много нат допостимото (разликата трябва да е максимум 15 стотни а при мен беше 33) итака пак отваряне на капака и вала наистина беше износен на 4 цилиндар (знам че преди това съм писал че вала ми е здрав но аз и всички '' маистори'' гледахме гърбеците а тои беше износен кадето го натискат пружините и то от долната страна и до като него завъртиш не се вижда) и така следкато ми смениха вала и направиха читава центровка колата заработи перфекно и проблема изчезна сега е перфекна и дано да нямам повече проблеми с този мотор искам да посъветвам всички които щеси копуват БМВ с този мотор (n42b20) даси направят тази диагностика на вала на валвитроника благодаря на всички за мненията
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2