Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от adovet » 23 Окт 2013, 21:48

Той колегата тимур има много кинти та за това рециклира дюзи вместо нови, ама важно да се направим на голямата работа. :mrgreen:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2013, 22:13

timur_lenk написа:Щом нямаш пара за гориво,представям си как я поддържаш.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
С такива изказвания може да станеш за смях колега само. Ако искаш някой път да ти покажа сервизната история или иди направо при Мирафиоритата, те да ти кажат. :mhihi: Или най-добре да я видиш сам. През пролетта мисля да сменя едни биелни лагери превантивно, че да се набутам някакви си 1300 лева, това ще е защото нямам пари за гориво и пестя от поддръжка на колата. :yes: Ако целта ми беше да пестя, нямаше да си купя баш такава кола, а дори да беше такава, със сигурност щях да взема някоя от най-ниския ценови диапазон, а не да се набутвам с ходене до Европата. Както виждаш сам, има колкото искаш на БГ пазара с цени от 29 000( :mhihi: )до 40. Към 50 и отгоре има само няколко, ама те са за да се набуташ сигурно, а с другите ще си напред.

Относно газта и икономията, да първоначалния бензин по принцип не се слага. Но аз тази кола градско не я карам. Градското ми е колкото да излезна от града. Ама тези проценти са някакво издребняване.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 23 Окт 2013, 22:53

Щом биелните лагери ще сменяш страшна история има.Сложи Браун газ генратор,дава 30% икономия.
Абе на метан ще заспи :)
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 24 Окт 2013, 0:18

абе какво Ви става бе хора.Човека така е решил така е направил.Дал е 50 бона за кола и ако иска ще я хвърли от някой мост,ако иска на газ ще си я кара,ама да кажеш на човек дал един куфар пари за кола,че не си поддържа колата и че едва ли не е глупак щото е сложил газ и споделя във форума......ай стига бе,човека сподели опит, каза каква е разликата бензин-газ може да помогне на други заинтересувани защо го нападате? :kuku:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 24 Окт 2013, 1:07

във всички нормални страни хората си слагат газ и ползват какви ли не облекчения от данъци и такси и всеки който има възможност да си позволи слагането на газ го прави само в Бг батките с многото пари се подиграват на хората с газови уредби :banghead:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Окт 2013, 7:59

timur_lenk написа:Щом биелните лагери ще сменяш страшна история има.Сложи Браун газ генратор,дава 30% икономия.
Абе на метан ще заспи :)

Виждам, че си крайно некомпетентен по въпроса и продължаваш да ръсиш глупост след глупост. Вземи се поразрови из чуждите форуми да видиш защо хората сменят биелните лагери на М-моделите след някакви километри. Ако се затрудняваш как се изписват биелните лагери на Английски, може да ти помогна или направо да ти дам линк към форуми на М5, М3...
 Може да почнеш от нашия форум ако ще ти е по-лесно. Маднеса в Пловдив пуснаха снимки в темата за текущи разходи на М5 Е60, мисля и rve скоро ги сменя на неговата Е46 М3. Превантивно явно ти е непонятно какво значи. Също ти е и непонятно, че ако лагерите дадат признаци за смяна, вече е късно и даже да ги смениш, мотора вече не е същия. Разбира се ако говорим за ХаЛуди А4 с 1.8т на 15 години, няма проблеми, понеже ще свалиш главата, ще шлайфаш там разни работи, изкривения вал, също ще оправиш защото всичко е евтино. Това в добрия случай. В лошия ще смениш мотора, но и той е евтин. За други коли обаче просто Не си струва да рискуваш това да се случи. Моята е на 115 и могат спокойно да изкарат още бая, но аз така и така мисля да направя поне 70, та по-добре ще ми е да знам, че са сменени.
Температурата горене на метана не е подходяща за тоя мотор, силата му също.
И като плюеш така по газта, вземи се позаинтересувай малко относно предимства и недостатъци.
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Окт 2013, 9:49, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 24 Окт 2013, 9:44

BMW Power ACM написа:Да, мерси.
И икономия на гориво няма да се получи, просто ще се кара повече. :yes:

Колега, аз не съм против или нещо но ако няма икономия на гориво защо ще правиш манипулации по М5 двигател? :dunno: Какви са предимствата да дадеш 4 хиляди + риск да се развали нещо като няма икономия от горивото? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Окт 2013, 9:46

a1n написа:
BMW Power ACM написа:Да, мерси.
И икономия на гориво няма да се получи, просто ще се кара повече. :yes:

Колега, аз не съм против или нещо но ако няма икономия на гориво защо ще правиш манипулации по М5 двигател? :dunno: Какви са предимствата да дадеш 4 хиляди + риск да се развали нещо като няма икономия от горивото? :dunno:

Май не си разбрал колегата - има в предвид, че ще се кара повече и пак толко пари ще се дадат :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 24 Окт 2013, 9:47

е как няма да има икономия.Всеки може да си сметне разликата бензин-газ колкото и условно да е
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 24 Окт 2013, 9:52

То е ясно че има далавера ама на астра с обикновенна газова за 400лв и си караш. 4 хиляди за уредба и този двигател може и двоен разход да дава на газ ... явно наистина ще се кара мноого че да дойде сметката.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 24 Окт 2013, 10:11

А защо всеки като чуе за двигател голяма кубатура или М-пауър и си мисли че газифицирането му е светотатство???
Нима тези двигатели не са ДВГ,нима принципа им на работа е от извънземна технология??????
И в крайна сметка,нали НЕ вашето БМВ е подложено на този терор.
Хубаво е всеки да се научи да си гледа собствената паница,да чете за друг какво е направил,да попива знания и да си прави изводи за себе си дали го възприема или не.То е все едно някой да учи другия как да възпитава дете или как жена си да ебв@.
Виждал съм далеч по редки за в България коли на газ ,който е броил парите,той определя.
Спомнете си думите:

http://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E

И когато нещо не е платено от вашия джоб се научете да не взимате отношение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 24 Окт 2013, 11:12

Това за превантивната сняна на биелните само за М-серията ли се отнася , или за всички бензинови и ако се отнася и за нормалните бензинови - кои мотори са визирани ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Окт 2013, 14:33

По принцип за всички(в много БГ форуми на други марки е описано и все ги сменят като почнат проблемите), НООООО...при М-моделите е доста по-голяма вероятността за фаул. Това е понеже по принцип не можеш да си на 100%-та убеден как е експлоатирана колата - дали е юркана много(затова и М страдат, а не защото имат заводски дефект), дали е сменяно редовно маслото(разбирай пробег и интервал от една година), дали е доливано редовно(някои М-модели харчат значително количество, просто защото са оставени заводско хлабини за по-добро смазване при спортно каране до 8+ оборота)защото ако падне маслото и я натискаш това знаем до какво води. Та биелните лагери може спокойно да са заминали без да има никакъв признак за това. Сега моята лично е с изключително редовно поддържана сервизна история, самата кола в двигателен отсег и шаси е много запазена, ограничителя на скоростта никога не е бил премахван от 270 нагоре, което дава признаци, че не е карана на убиване. Въпреки това съм решил да ги сменя може би напролет и толкова. Ще знам, че докато е моя, този проблем няма да възникне. Ама сега си карам де. :twisted:
Та общо взето ако имаш нирмална бензинка, трябва бая да е огрухана за да се пиявят проблемите. Аз лично на такава не бих ги сменял, особено ако и знам що годе историята.
Но тръгне ли да примигва лампата на маслото при празен ход на мотора, работата е ясна вече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 24 Окт 2013, 21:59

320iPower написа:във всички нормални страни хората си слагат газ и ползват какви ли не облекчения от данъци и такси и всеки който има възможност да си позволи слагането на газ го прави само в Бг батките с многото пари се подиграват на хората с газови уредби :banghead:

Абе, в нормалните страни газ точно не си слагат... :lol: :lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 24 Окт 2013, 22:16

miroleskov написа:абе какво Ви става бе хора.Човека така е решил така е направил.Дал е 50 бона за кола и ако иска ще я хвърли от някой мост,ако иска на газ ще си я кара,ама да кажеш на човек дал един куфар пари за кола,че не си поддържа колата и че едва ли не е глупак щото е сложил газ и споделя във форума......ай стига бе,човека сподели опит, каза каква е разликата бензин-газ може да помогне на други заинтересувани защо го нападате? :kuku:

Какъв куфар с пари - 50 000 лева струва една обикновена 1-ца в магазина. Човек ако има достатъчно пари си купува кола от магазина и не се занимава с глупости - газ, мас и тн. Всички подобни чупки се правят от безпаричие! Ако някой е на друго мнение, значи не е схванал нещо... :lol: :lol: :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61