Проблем с десен мигач.Възможен ли е ремонт на лайт модула?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Проблем с десен мигач.Възможен ли е ремонт на лайт модула?
Колеги,днес забелязах,че неми свети преден десен мигач(никъде не показва по таблото и даже другите крушки дето работят си мигат съвсем нормално без забръзване както обикновенно става при изгоряла крушка)усъмних се първо в самата крушка проверих я - работи,проверих буксата и контактите дето ляга самата крушка всичко е ОК а крушката несветва
. При дистанционно заключване с ключа също не свети другите всички светкат еднократно.При влючени аварийни същият проблем-несвети.Пробвах с дистанционното на алармата заключвам-отключвам крушката светва съвсем нормално като другите,а кажете къде може да е проблема?дали е в релето или......???Незная каде се намира това реле поне да го видя?

Последна промяна bobi_81xx на 20 Окт 2013, 17:58, променена общо 1 път
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с десен мигач
Всичко ти е в лайт модула,нямаш реле. Ако алармата ти е допълнително слагана тя взима захранване от друго място и за това светкат.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
аз съм разглобил всичко само самото табло не съм а именно в него цъка нещо като реле поне от там долавям че идва.ако е от лайт модула може ли нещо да се направи или ще трябва нов лайт модул? има ли опция разглабане?
- Atsalov
- Ацалов
-
В таблото ти е зумера за мигача. От кой град си? Аз имам лайт модул за проба ако минаваш към Пловдив драсни да го пробваме. Става бързо.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Atsalov написа:В таблото ти е зумера за мигача. От кой град си? Аз имам лайт модул за проба ако минаваш към Пловдив драсни да го пробваме. Става бързо.
Колега,разглобих цялата кола заради един мигач

- Atsalov
- Ацалов
-
Виж пинчето на мигача да не е нагоряло? И пробвай кое е с пробна лампа и припой буксата отдолу.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Atsalov написа:Виж пинчето на мигача да не е нагоряло? И пробвай кое е с пробна лампа и припой буксата отдолу.
да е от лоша връзка ли? Почистих всички пинчета пръснати са няколко пъти убилно с контакт спрей ,според мен е от някой полупроводников елемент.но електрониката ми куца малко

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с десен мигач.Възможен ли е ремонт на лайт модул
Колеги има ли някой който разбира от електроника и най-вече да е поправял лайт модул? 

- Atsalov
- Ацалов
-
Аз ,но едва ли ще мога от разстояние .
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Atsalov написа:Аз ,но едва ли ще мога от разстояние .
Колега аз съм от гр.Лом доста сме далеч един от друг.Имаш ли някакви идеи какво може да се е скапало в този лайт модул? тази вечер докато карах колата пробвах отвреме навреме заработва мигача но за кратко и после спира и край.Ако ме насочиш аз мога да се справя все пак съм ел.техник

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега от снимката която виждам страна Писти отдолу ми се виждат пинчета който са с разкъсани спойки и са точно под буксата може и снимката да ме лъже.. но имаш определено студена спойка .. а като напръскаш с контактния да тръгва.. погледни си под буксата пиновете според мен имаш 3 края дето са с пукнати запойки..Презапой цялата букса отдолуу
П.П не мога да кача снимка със кръгчетата от пайнт понеже имам забрана за качване .. Пиша от работното място.. Но провери си хубаво задната страна на буксата... и ги презапой..
П.П не мога да кача снимка със кръгчетата от пайнт понеже имам забрана за качване .. Пиша от работното място.. Но провери си хубаво задната страна на буксата... и ги презапой..
Последна промяна hacker4eto1 на 21 Окт 2013, 8:50, променена общо 1 път
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
hacker4eto1 написа:Колега от снимката която виждам страна Писти отдолу ми се виждат букси който са с разкъсани спойки и са точно под буксата може и снимката да ме лъже.. но имаш определено студена спойка .. а като напръскаш с контактния да тръгва.. погледни си под буксата пиновете според мен имаш 3 края дето са с пукнати запойки..Презапой цялата букса отдолуу
Време е да се научиш да качваш тук например!

Към колегата, защо не си купиш направо цял лайт модул, с последваща синхронизация за твоята си кола?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
vavilon написа:hacker4eto1 написа:Колега от снимката която виждам страна Писти отдолу ми се виждат букси който са с разкъсани спойки и са точно под буксата може и снимката да ме лъже.. но имаш определено студена спойка .. а като напръскаш с контактния да тръгва.. погледни си под буксата пиновете според мен имаш 3 края дето са с пукнати запойки..Презапой цялата букса отдолуу
Време е да се научиш да качваш тук например!http://imageshack.us/ или тук http://picbg.net/login.php
Към колегата, защо не си купиш направо цял лайт модул, с последваща синхронизация за твоята си кола?
Колега много добре съм наясно как се качват снимки и прочие.. просто пиша от работното място на което е позволено само писане без качване на каквито и да е файлове в мрежата...

Всички компове имат забрана от администратора на мрежата...
П.П нека да си презапой спойките .. най-лесно е да се друсне с некой лев за нов.....
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
офффф.... и днес се разправях с този лайт модул.отворих го прегледах всички писти няма студени спойки никаде,проверих с пробна лампа и по мойте измервания заключих,че на пинове 1 и 48 е за мигачи съответно леви и десни.подава им се (+) и те светкат.Проблема с преден десен мигач продължава,работи за кратко и после изгасва а другите на калника и заден работят.Пробвах като извадя габаритната крушка отдясно да видя дали светва чека на таблото - НИЩО НЕ СВЕТВА !!!! Погледнах дали мигачът свети при изгорял габарит - НИЩО НЕ СВЕТИ !!! Остава да пробвам с някой друг модул да видя дали е от самият него или някъде другаде е проблема
ИМА ЛИ НЯКОЙ УСЛУЖЛИВ КОЛЕГА ПО-БЛИЗКО ДО ГР.ЛОМ КОЙТО ИМА ПОДОБЕН МОДУЛ ЗА САМО ПРОБА !!!! Поне да бъда сигурен че е модула не само да си го купувам 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
bobi_81xx написа:офффф.... и днес се разправях с този лайт модул.отворих го прегледах всички писти няма студени спойки никаде,проверих с пробна лампа и по мойте измервания заключих,че на пинове 1 и 48 е за мигачи съответно леви и десни.подава им се (+) и те светкат.Проблема с преден десен мигач продължава,работи за кратко и после изгасва а другите на калника и заден работят.Пробвах като извадя габаритната крушка отдясно да видя дали светва чека на таблото - НИЩО НЕ СВЕТВА !!!! Погледнах дали мигачът свети при изгорял габарит - НИЩО НЕ СВЕТИ !!! Остава да пробвам с някой друг модул да видя дали е от самият него или някъде другаде е проблемаИМА ЛИ НЯКОЙ УСЛУЖЛИВ КОЛЕГА ПО-БЛИЗКО ДО ГР.ЛОМ КОЙТО ИМА ПОДОБЕН МОДУЛ ЗА САМО ПРОБА !!!! Поне да бъда сигурен че е модула не само да си го купувам
Колега пробва ли да размениш мигачите смисъл пиновете които палят мигачите да ги размениш да видиш дали проблема ще отиде в ляво ?

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2