Твърдост на волана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Re: Твърдост на волана
vavilon написа:hacker4eto1 написа:Колеги я ми кажете при вас как е понеже при мен се случи нещо странно .. колата работи и е в покой.. Когато въртя волана леко без значение на ляво или на дясно оборотите ми спадат... това преди май го нямаше... Та я си погледнете вашите Принцеси правят ли го този номер?,че май ще пръскам помпа на съставни части
Същата работа.
Има го и при '08 Гранд Витара бензин, '11 Шкода Октавиа дизел(при дизела трябва да се загледаш, ама пак го има) и при бавареца ми го има

П.С. От лични наблюдения за двете коли говоря, по логика=> има го при всички марки

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
cecko93 написа:vavilon написа:hacker4eto1 написа:Колеги я ми кажете при вас как е понеже при мен се случи нещо странно .. колата работи и е в покой.. Когато въртя волана леко без значение на ляво или на дясно оборотите ми спадат... това преди май го нямаше... Та я си погледнете вашите Принцеси правят ли го този номер?,че май ще пръскам помпа на съставни части
Същата работа.
Има го и при '08 Гранд Витара бензин, '11 Шкода Октавиа дизел(при дизела трябва да се загледаш, ама пак го има) и при бавареца ми го има![]()
П.С. От лични наблюдения за двете коли говоря, по логика=> има го при всички марки
аз съм с 320 дизел и непомръдват оборотите колкото и да въртя

unikalen88 написа:cecko93 написа:vavilon написа:hacker4eto1 написа:Колеги я ми кажете при вас как е понеже при мен се случи нещо странно .. колата работи и е в покой.. Когато въртя волана леко без значение на ляво или на дясно оборотите ми спадат... това преди май го нямаше... Та я си погледнете вашите Принцеси правят ли го този номер?,че май ще пръскам помпа на съставни части
Същата работа.
Има го и при '08 Гранд Витара бензин, '11 Шкода Октавиа дизел(при дизела трябва да се загледаш, ама пак го има) и при бавареца ми го има![]()
аз съм с 320 дизел и непомръдват оборотите колкото и да въртя
Пробвай да поработи мало на място и после завърти и гледай.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Аве пичове кво я дъфчите още тая тема нищо им няма на колите карайте ги и тва е.Па на тия де им е твърд волана малко зоб от ваша страна ще оправи проблема

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
GecataBMW-E46 написа:Аве пичове кво я дъфчите още тая тема нищо им няма на колите карайте ги и тва е.Па на тия де им е твърд волана малко зоб от ваша страна ще оправи проблема![]()
Зоби се колко искаш където си кскаш,но трупай мнение в извън темата

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колеги вчера си скъсих маркучите след казанчето сложих нови скоби и се поуправи вътри се с един пръст волана но пак е малко твърд смятам да сменя казанчето.Причината за чуденето и вайкането е като дам пълен и тръгна от високи волана ми става твърд като на страл зил колата е е39 със сервотроник но тази играеща ролка на колегата ме замисли силно..

- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Conqueror написа:Колеги вчера си скъсих маркучите след казанчето сложих нови скоби и се поуправи вътри се с един пръст волана но пак е малко твърд смятам да сменя казанчето.Причината за чуденето и вайкането е като дам пълен и тръгна от високи волана ми става твърд като на страл зил колата е е39 със сервотроник но тази играеща ролка на колегата ме замисли силно..
Можеш ли да обясниш подробно какво си направил и каква е разликата преди-сега?

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
joepower написа:Conqueror написа:Колеги вчера си скъсих маркучите след казанчето сложих нови скоби и се поуправи вътри се с един пръст волана но пак е малко твърд смятам да сменя казанчето.Причината за чуденето и вайкането е като дам пълен и тръгна от високи волана ми става твърд като на страл зил колата е е39 със сервотроник но тази играеща ролка на колегата ме замисли силно..
Можеш ли да обясниш подробно какво си направил и каква е разликата преди-сега?
Понеже маркучетата вече на казанчето не стават ги е скъсил с 2 сантиметра понеже леко по тях сълзи сякаш.. и уж губи налягане .. за това като се сменя казанче се режат маркучетата 1 пръст на долу за да може да хване скобата по добре и да няма теч..от там загуба на налягане.. аз така го разбирам

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега,малките двигатели се мъчат като навиеш волана,смятам че 2000 кобика не е малак мотор,колкото и да работи никога не се е мъчил мотора или да падат обороти,ако играят и има шумове или се мъчи мотора значи нещо не е фред според мене

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
unikalen88 написа:колега,малките двигатели се мъчат като навиеш волана,смятам че 2000 кобика не е малак мотор,колкото и да работи никога не се е мъчил мотора или да падат обороти,ако играят и има шумове или се мъчи мотора значи нещо не е фред според мене
и аз Не мисля ,че мотор 2,8 ще се мъчи от помпата преди не беше така със пуснат климатроник и въртене на място тея обороти не мърдаха .. Явно помпата се мъчи.. Ама само чешим езиците тука...
П.П ся като падне първия сняг волана става песен ще чакаме до тогава

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Смених маслото скъсих маркучетата от казанчето нови скоби защото старите изпускаха и казанчето беше цялото мазно. И волана е поне 20-30% мек пак казвам карам е39 и ви следя темата с надежда да намеря отоговор на моя проблем.Но ето че от профилактика имало ефект 

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
А колеги под капачката трябва ли да има гумено о пръстенче/уплътнение като се завие за казанчето да уплатни ?

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Твърдостта на волана не е от казалнчето нито пък от течността.Поне при мен не се оправи остана рейката да рециклирам....
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Твърдост на волана
bochogogogo написа:Твърдостта на волана не е от казалнчето нито пък от течността.Поне при мен не се оправи остана рейката да рециклирам....
Ами няма да е и от рейката. Нали я рециклирах, колега...
Ти казанчето смени ли с ново?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
според мен малко "по-тежката" хидравлика на Е46 си е съвсем нормална и си губите времето като цяло. карал съм освен моята още 2 330-ки дизел и всички имат ЕДНАКВА хидравлика. колите са на различен пробег и вероятно различно износване на компонентите. моята рейка я рециклирах, въпреки че беше леко износена, смених помпата понеже на ниски обороти затягаше (тук проблемът беше очевиден), маслото ми е ново и поведението на хидравликата не се е променило грам.
аз не виждам проблем като цяло, освен когато ми затягаше помпата. една чисто нова помпа втора ръка реши проблема
друг въпрос е ако някой наистина полага усилия да си върти волана. ако е така вече може да се говори за някакъв проблем...
аз не виждам проблем като цяло, освен когато ми затягаше помпата. една чисто нова помпа втора ръка реши проблема

"Чемодан, вокзал, Москва"