пресечено масло!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
пресечено масло!!!
Колеги имам много кофти проблем: маслото в двигателя се пресече... за втори път за последните две седмици...колата е 530д
2003г., антифриза си е на място,двигателя си пали и работи нормално,малко по шумно но работи. първия път го отдадох на това че колата ми е доста ниска и решихме че е засмукала вода от някоя локва понеже поваля доста през последните няколко дни а десния ми подкалник е паднал!... направихме промивка на двигателя, сменихме маслото и филтрите(маслен и картерни газове) и колата си заработи нормално...докато беше сухо...
но уви радостта ми трая до следващия дъжд - вчера валя а аз имах доста километри из града...тази сутрин проверявам маслото и то отново е пресечено... въздуховода е сух!!! Антифриза на макс, а маслото пресечено!!! Та въпроса ми е некой има ли идея от къде може да влиза вода? за тази седмица в която успях малко да я покарам нивото на маслото не се е променило и двигателя си се държа нормално. Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели, благодаря предварително!!!
2003г., антифриза си е на място,двигателя си пали и работи нормално,малко по шумно но работи. първия път го отдадох на това че колата ми е доста ниска и решихме че е засмукала вода от някоя локва понеже поваля доста през последните няколко дни а десния ми подкалник е паднал!... направихме промивка на двигателя, сменихме маслото и филтрите(маслен и картерни газове) и колата си заработи нормално...докато беше сухо...

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: пресечено масло!!!
Няма как от засмукана от двигателя вода, да ти се пресече маслото. Двигателя като засмуче вода стават едни други работи
, но не и пресичане на маслото.
Бозата къде я наблюдаваш на капачката на маслото или на щеката и старото масло като го източихте цялото ли беше бозаво.

Бозата къде я наблюдаваш на капачката на маслото или на щеката и старото масло като го източихте цялото ли беше бозаво.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- kranki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
Маслото е като бозичка на щеката,образува си капка,гъсто е,но не колкото грес и нивото му е над пластмасовата част на щеката около един пръст, от подкалника ми липсва само най долната част-тази която е хваната за бронята... колата в момента е в сервиз и умуват капацитетите
.
Топлообменника на масленото тяло ще проверят и гарнитурката му ще бъде сменена пък да видим кво ще стане. Имат съмнение че от там е пробила водата. Благодаря колеги за отговорите,
ще споделя дали и как сме отстранили проблема!

Топлообменника на масленото тяло ще проверят и гарнитурката му ще бъде сменена пък да видим кво ще стане. Имат съмнение че от там е пробила водата. Благодаря колеги за отговорите,

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
ако е топлообменника е по - вероятно да вкара масло в антифриза ,защото налягането е по-голямо,не е там проблема според мен
6>4
5 мнения
• Страница 1 от 1