малко помощ относно е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

малко помощ относно е46

Мнение от inata_89 » 15 Окт 2013, 16:13

здравейте колеги за прав път реших да си закупя бмв е46 330д феислифт нов съм в форума и не ми е ясно още нищо
искам да знам малко подробности за колата какви са основните проблеми и части за тая кола, искам да я обслужа напълно
и искам да знам колата ми вади леко черен дим нормално ли е или има нещо задрастено досега сам карал бегачки японски и само бензини бях мн доволен благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Re: малко помощ относно е46

Мнение от gazibarev » 15 Окт 2013, 21:46

Инате трябват пари....другото се оправя... проблеми всякакви със стари коли. Слаби места според зависи от шредния душманин..Детскки болести например таралеж на климатроник, релета на централното, заяждаща 5та скорост пукнатини по охладителната система в частност радиатор-разширител. Гледай и рейката за теч че мотора е тежък. Често заминават и тампониите на двигателя вакуумните.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 16 Окт 2013, 0:07

една от важните теми - първите е именно за често срещани проблеми, там можеш да четеш спокойно за кой каквото е преживял, разбира се не се филмирай не е гаранция, че даден проблем ще се появи и при теб. Автомобилът който си взел съвместява висока динамика, ускорение, усещане за мощност и доста сносен разход на гориво. За да ти злужи дълго време обаче трябва да го караш само и единствено с качествено гориво, качествени и оригинални части, масла от висок клас с доказан произход.

честито за придобивката :yes:
ПС.

сменяй масло, ремъци, ролки, водна помпа, филтър картерни газове, антифриз, чистене на ЕГР и изолиране ако прецениш, не на последно място една пълна диагностика, за да засечеш състоянието на дюзите, турбината и дебитомера.

Потребител
Аватар

Мнение от inata_89 » 16 Окт 2013, 10:11

благодаря ви колеги за съдействието колата няма никакви грешки турбината работи идеално без да спира и тем подобни маслото го смених ремъците също няма течове от антифриз или загрявания има леко просълзяване на масло от не знам как се казва но явно играе няква роля отпред явно е закачено за валовете или гарнитура или киче е за смяна гледам че и по скоростната кутия просълзява явно е от датчика или др окачването също е добре иначе варви доста добре колата за конете си

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 16 Окт 2013, 10:37

Онова дето викаш е вакуум помпата тя е с о-пръстен и ще трябва да свалиш капака на клапаните за да го смениш не се опитвай да натягаш болтовете защото са фиксирани и ше скъсаш някой в главата.

Потребител
Аватар

Мнение от inata_89 » 16 Окт 2013, 11:18

а относно егр клапана гледам че го са изолирали и в него също върви една метална тръба гледам че я смачкана проблем ли е трябвали да се смени и къде се намира филтъра за картерни те газове

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 16 Окт 2013, 11:51

gazibarev написа:Онова дето викаш е вакуум помпата тя е с о-пръстен и ще трябва да свалиш капака на клапаните за да го смениш не се опитвай да натягаш болтовете защото са фиксирани и ше скъсаш някой в главата.

Това със свалянето на капака на клапаните за да свалиш вакум помпата си е :OT: , защото за да свалиш вакум помпата е необходимо само да махнеш корите на двигателя и след това два болта които са на корпуса й. О пръстена по спомен е 11лв и се мени средно за 2 мин. според човека :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от inata_89 » 18 Окт 2013, 11:54

значи няма нужда да свалям капака на клапаните за да сменя пръстена нужно е само двата болта да се отвъртят така ли и неми казахте за металната тръба и за картер ните газове имали нещо където трябва да се смени

Назад към E46