Вибрации (тресе) на място

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523, Е46 330 xi
Мечтае да кара: М5, M3

Re: Вибрации (тресе) на място

Мнение от steel_petrov » 12 Окт 2013, 11:41

До тук мога да обобща, че притрисането ха 4Х4 автомобилите БМВ може да е по различни причини - тампони на двигателя, тампон на скороростите /автомат/, самите скорости, карета /вътрешни и външни/, пробем със самия двигател и т.н. При мен гореописаните симптоми и смяна на двата тампона, /от който единия се оказа чисто здрав, оригинален БМВ, произведен 11г./ продължи да тресе и накрая се оказа, че е вътрешно ляво каре. външно нямаше никакви симптоми - течове, скъсани маншони и т.н., даже и кой знае какви луфтове. Но след два месеца каране с притрисане, рпи проверка на полуоските /предните/ лявата направо си хлопаше при вътрешното каре. Та сега, щото няма да си купя нова полуоска /в Дару - 970 лева/, ще я рециклирам и ще пиша. Някой ако има идеи за по - евтини читави полуоски да сподели, но 200 лева за китайска или 1000 за оригинална не са ми варианти. М/у другото намерих на SKF - в mister - auto.bg за 350 лева. SKF са доказана фирма, но дали тези в сайта продават оригинални части.... Някой ако е пазарувал от там може да сподели!

Потребител
Аватар

Мнение от steel_petrov » 15 Окт 2013, 21:02

Проблема се реши с рециклирането на вътрешното каре. При ускорение всичко е наред, няма притрисане или вибрации. На "D" на място все още се усеща лека вибрация, но няма общо с предишното тресене. Много съм доволен. + 1 за момчетата дето рециклират на Симеоновско шосе!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 16 Окт 2013, 22:08

Да вметна и моя опит по въпроса,макар и да не съм го решил още.Имам вибрациите при работа на място,като оборотите не мърдат.Смених тампони на двигателя при колега,който е сигурен и наскоро смених и демпферна шайба ,тъй като имаше цепка по гумана ,но и от нея не е.Ще пробвам мека връзка или нещо по генерацията, макар и там да не съм пипал нищо и съм с катализатор.
Съмняваме неправилната работа на едната дюза.... :dunno:
Ако някой има нещо предвид,моля да помага
320D / 2003 / Автомат
$ anotha day anotha dollar $

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 17 Окт 2013, 1:24

Меката връзка играе ли роля в тресенето на мотора и каква?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 17 Окт 2013, 19:36

steel_petrov написа:Проблема се реши с рециклирането на вътрешното каре. При ускорение всичко е наред, няма притрисане или вибрации. На "D" на място все още се усеща лека вибрация, но няма общо с предишното тресене. Много съм доволен. + 1 за момчетата дето рециклират на Симеоновско шосе!!!

Колега, малко късно виждам - отстранил си проблема. Май ние сме първите, които установихме една от възможните причини за вибрация при 4х4. Ако питаш какво да почерпиш за предположението и съвета - пия МАСТИКА! :mhihi: Радвам се, че проблемът ти е отстранен. Идва зимата, само жега на 4х4!!! :driving:
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

Потребител
Аватар

Мнение от steel_petrov » 18 Окт 2013, 11:09

basko написа:
steel_petrov написа:Проблема се реши с рециклирането на вътрешното каре. При ускорение всичко е наред, няма притрисане или вибрации. На "D" на място все още се усеща лека вибрация, но няма общо с предишното тресене. Много съм доволен. + 1 за момчетата дето рециклират на Симеоновско шосе!!!

Колега, малко късно виждам - отстранил си проблема. Май ние сме първите, които установихме една от възможните причини за вибрация при 4х4. Ако питаш какво да почерпиш за предположението и съвета - пия МАСТИКА! :mhihi: Радвам се, че проблемът ти е отстранен. Идва зимата, само жега на 4х4!!! :driving:

Не знам дали сме първите, но нямаше много писано по въпроса. Бях на косъм да сменя за втори път тампоните на двигателя. Радвам се, че ти писа увреме. А иначе за мастиката - не пия алкохол, но ще почерпя... Иначе 4х4 не "върти задницата" както се предполага и е малко мудно за 230 коня под капака /поне моето де/, но както казваме в югозападна България - "стабиУна работа"...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Окт 2013, 14:29

steel_petrov написа:
basko написа:

Не знам дали сме първите, но нямаше много писано по въпроса. Бях на косъм да сменя за втори път тампоните на двигателя. Радвам се, че ти писа увреме. А иначе за мастиката - не пия алкохол, но ще почерпя... Иначе 4х4 не "върти задницата" както се предполага и е малко мудно за 230 коня под капака /поне моето де/, но както казваме в югозападна България - "стабиУна работа"...

Явно твоето не е добре,защото на колега 330хд Хавтомат - се изтрелва много стабилно..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 08 Апр 2014, 15:45

Вдигам темата с цел ако има някой по-компетентен да даде обяснение за проблема ми :)

След смяна на тампоните на мотора с оригинални вибрациите на място се бяха поизгубили. Това което забелязвам напоследък е, че започват пак да се появяват като виждам, че има връзка с температурата на времето, тоест когато е по-топло навън вибрациите в купето се засилват, а при по студените дни почти не се усещат. Това което направих вчера като тест е да пусна колата по инерция с близо 5-10км, докато колата се движи не се усеща нищо в колата, в момента с който спре започва пак да вибрира. Просто не мога да си обясня кой елемент може да създава тези вибрации при горни 2 условия, а и нямам нужните познания. Помагайте колеги - маховик, дампферна шайба ? Кое може да се влие от движението на празен ход или липсата на такова?

Колата е дизел 150 коня ръчка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 09 Апр 2014, 11:32

bioz написа:Вдигам темата с цел ако има някой по-компетентен да даде обяснение за проблема ми :)

След смяна на тампоните на мотора с оригинални вибрациите на място се бяха поизгубили. Това което забелязвам напоследък е, че започват пак да се появяват като виждам, че има връзка с температурата на времето, тоест когато е по-топло навън вибрациите в купето се засилват, а при по студените дни почти не се усещат. Това което направих вчера като тест е да пусна колата по инерция с близо 5-10км, докато колата се движи не се усеща нищо в колата, в момента с който спре започва пак да вибрира. Просто не мога да си обясня кой елемент може да създава тези вибрации при горни 2 условия, а и нямам нужните познания. Помагайте колеги - маховик, дампферна шайба ? Кое може да се влие от движението на празен ход или липсата на такова?

Понеже незнам,къде си ги сменял - но често се случва ,да ги обърнат - и ефкта е точно за 1 ден после шофьорския тампон(монтиран при пасажера) се предава бързо и омеква...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 09 Май 2014, 16:36

Gqbriel написа:
bioz написа:Вдигам темата с цел ако има някой по-компетентен да даде обяснение за проблема ми :)

Понеже незнам,къде си ги сменял - но често се случва ,да ги обърнат - и ефкта е точно за 1 ден после шофьорския тампон(монтиран при пасажера) се предава бързо и омеква...

Не е това колега, гаранция не е това което казваш. Продължава по същия начин и сега, сутрин като идвам на работа е песен, а вечер не чак толкова :)

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите

Мнение от B.Alexandrov » 14 Май 2014, 21:13

Здравейте колеги,

Да се присъединия и аз съм темата.
Автомобила е 330d '01 184 коня. Купих я много стегната, но за има-няма половин година започна да тресе здраво, а като я взех не трепваше. Всички пластмаси в купето заскърцаха, затропаха, захлопаха. Все едно започнах да карам трактор. Първоначално смених тампони отзаде(просто бяха тръгнали). Миналия месец ми се наложи да сменям съединител, та покрай него смених и маховика и тампоните на мотора. След като се качих в колата все едно не беше моята! Мъркаше, направо песен за душата. Е да, ама полека лека, месец след ремонта започна пак да притриса на място. При запалване, докато държи за кратко малко по-високи обороти е добре, но падне ли до към 800-те отново се усещат вибрации, които си се усилват с времето. Карах майстора да ми гледа демпферната шайба, но каза, че на този модел не може да се разбере дали е тръгнала. Та ако продътлжавам така, виждам как след половин година макс, пак ще сменям тампони.
Също така гледахме и дюзите на диагностиката, но и те са наред.
При зигасяне се чува едно леко притропване от към мотора, но ми се струва, че улавям и лек глух метален звук.

Май само демпфера остана да сменя, или има и други причинители на този проблем :)
Извинявам се ако мнението ми изглежда досадно или глуповато, но вече не знам какво остана да сменям по нея....

Поздрави :driving:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320cd Automat

Мнение от Chulev77 » 18 Май 2015, 16:31

Здравейте колеги, аз имам друг проблем... когато колата загрее на 90 градуса работи нормално, но след като я понастъпя малко, когато спра колата започва да работи много странно, целият двигател и колата се тресе много ... не знам от какво е

Потребител
Аватар

Мнение от TedoNedev » 25 Сеп 2015, 23:09

Колеги, БМВ е46 - 136 к.с. мотор - ръчка. Днес смених съединител + маховик на LUK. Тампони на мотора SWAG. Кардан с висящи лагери, имах едно счупено каре на кардана ама не можахме да го свалим и взех друг кардан с висящите лагери, че единия беше заминал. Сменихме и демпферна шайба и пак имам такива скапани вибрации. От какво по дяволите може да са? До сега съм ходил до поне 5 различни майстора и не можем да разберем от какво са. Меката връзка е здрава, по генерацията има само нормалните си вибрации. Всичко останало съм сменил. За около час каране колата се държеше много добре, без грам вибрацийка, но после всичко започна отново. Беше късно и отидох на стар външен канал, за да погледна тампоните да не са дали фира случайно, но си бяха абсолютно непокътнати. От какво може да идват. Забелязах, че целия двигател откъм скоростната кутия се тресе зверски и не работи спокойно. В зоната на тампоните погледната от долу няма тресене. Моля помагайте, че се охарчих около 2000 за тая стара дарака и пак е същата работа. При палене и гасене се тресе, като лодка в бурно море.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 04 Окт 2015, 22:50

TedoNedev написа:Колеги, БМВ е46 - 136 к.с. мотор - ръчка. Днес смених съединител + маховик на LUK. Тампони на мотора SWAG. Кардан с висящи лагери, имах едно счупено каре на кардана ама не можахме да го свалим и взех друг кардан с висящите лагери, че единия беше заминал. Сменихме и демпферна шайба и пак имам такива скапани вибрации. От какво по дяволите може да са? До сега съм ходил до поне 5 различни майстора и не можем да разберем от какво са. Меката връзка е здрава, по генерацията има само нормалните си вибрации. Всичко останало съм сменил. За около час каране колата се държеше много добре, без грам вибрацийка, но после всичко започна отново. Беше късно и отидох на стар външен канал, за да погледна тампоните да не са дали фира случайно, но си бяха абсолютно непокътнати. От какво може да идват. Забелязах, че целия двигател откъм скоростната кутия се тресе зверски и не работи спокойно. В зоната на тампоните погледната от долу няма тресене. Моля помагайте, че се охарчих около 2000 за тая стара дарака и пак е същата работа. При палене и гасене се тресе, като лодка в бурно море.

Започва да ме навежда мисълта за Дюзи.А и незнам SWAG като марка за тампони на този мотор как стоят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mackrandev » 25 Апр 2016, 8:10

Здравейте.
Е46, 330 бензин, автоматик, паля сутрин студена в гаража и тресе за около 20 секунди, после продължава но съвсем леко и неуловимо.
Сменени са свещи, клапан и маркучи на картерни газове, 2 нови предни тампона (не знам дали са оригинални, около 60-70 лв. брой)
Нов Дебитомер Сименс, Диса клапа,
Като запаля студен и тресе без да мени оборотите, като изключа дебитомера сутрин на студено сякаш по-малко тресе, или изчезва тресенето, той е чисто нов Сименс и не би трябвало проблема да е от него.
Имам едно пъркане в гърнетата, махнати са катализаторите и там около тях леко пърка, но едва ли е от него.
Какво бихте посъветвали, че това тресене на студено много ме нервира и дразни.
Благодаря

ПредишнаСледваща

Назад към E46