Мнения за един ТДС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Re: Мнения за един ТДС

Мнение от Zapa » 14 Окт 2013, 17:31

от ТДС се страда.......рано или късно но е неминуемо, цените на частите си стоят нереално високи, независимо че е кола на 15години. Аз ако сега трябваше да купувам пак тдс повече 3000лв не бих дал, независимо колко добре изглежда. С няколко думи: стар дизел НЕ :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 14 Окт 2013, 18:39

waterboy написа:Ще видим утре на живо за какво иде реч интересно ми беше че продавача не иска да свали и 1 лев от цената, колата била еди каква си еди що си сума ти пари в нея перфектна сервизи а у.... за това ми вдъхна къде се вика доверие че наистина си заслужава парите

П.П спрял съм се и на още 2 коли ще дам линкове да се видят и да кажете по 1-2 думи и за тях :D

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4hdx1h
http://www.cars.bg/c436668

За тази от 4400 не съм се обаждал за нея нищо не знам изглежда ми по добре и от 3-те варианта но няма автомат а ми се искаше да е :D
За синия тдс собственика и той твърди че колата била гледана пазена обслужвана и т.н и коментар на цената нямало да има като миналата седмица дал колата на жена му и закачила предната броня в бордюр и снимките са малко постни

Батка гледам от съвет не отбираш,за кво изобщо питаш гледам си си го навил на пръста ходи гледай и си режи главата с някои кош,вземи сабери още някой лев и земи комън рейл мотор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds

Мнение от Стефановски » 14 Окт 2013, 22:55

niki81vd написа:
gentata написа:Може и дори е много вероятно да е добре технически (за тези пари) но не мисля че е добра комбинацията автомат и тдс.

+1 :yes:

Извинявам се за оффтопика, но моля колегите с това мнение да обяснят по подробно какво имат предвид!Смея да твърдя, че ТДС + автоматик, ако са изправни няма никаква разлика от другите двигатели и кутии.
А сега към колегата решил да си вземе един доказал се автомобил и двигател: Колега както каза няколко поста по нагоре друг колега, колата е гледана и в нея е наливано пари, иди при читав майстор да ти "прочете" компютъра и ако няма натрупани грешки направо я взимай!Това, че свети лампата на еърбека все още нищо не значи, моята като ми я докараха от Австрия (бяха минали два месеца от техническия преглед извършен от австриеца там) също и светеша тази лампа и едно приятелче с компа изчисти грешката за две- три минути и до сега няма ядове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 15 Окт 2013, 0:27

niki81vd написа:Ами същата работа като 520 автомат. За още някой лев отгоре, ще намери команрейл, което е дач по добър вариант. tds на толкова години, незнайни километри, колкоти и да е гледан , двойно повече е и каран. На запад никой не взима дизел, за да го гледа пед блока и да го мие 2 пъти в седмицата. Колата не е карана от дядо или баба и е на 134 000 км "реални". Дизела си е капризен към пробега, а в повечето случаи всичко е на късмет или нещастие. Двигателя не е от най икономичните, за да се търси и да се вкопчваш за него, колкото и пазен да е.

Ти пък колега- БМВ и икономия ? Аз поне не знам да съществува такава формула !!!!Поне до сега не се е родил този, който да е измисли ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 15 Окт 2013, 8:47

Ако позволите само да вметна, че на Е39 TDS автоматичната кутия, която се е монтирала е ZF (старият автомат без стептроника). Тя се слави като доста по-издръжлива и бездраматична за разлика от GM кутиите (те са при 520d; 525d; 530d). Така, че не виждам какъв е проблемът на TDS с автоматик... Мой приятел кара такова комби и го взе на 360 хиляди (не по табло :mhihi: ).
Идеята е колата да се прегледа обстойно от някой, който наистина е в час с TDS-четата - сервизи, мервизи и т.н. Като се замери наличието на изгорели газове в охладителната система си мисля, че и последните съмнения за пукната глава ще бъдат отхвърлени. След покупката едно обстойно обслужване на цялата охладителна система, както беше посочено по-горе и така.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 15 Окт 2013, 19:52

Стефановски написа:... моля колегите с това мнение да обяснят по подробно какво имат предвид! Смея да твърдя, че ТДС + автоматик, ако са изправни няма никаква разлика от другите двигатели и кутии.
....

Динамиката и разхода на гориво страдат от тази комбинация. Това имах предвит като написах мнението си.
Всеобщо схващане (незнайно защо) е че тдс-а далеч не е икономичен и като мощност е малко несмогващ на теглото на Е39. Точно комбинацията на тдс + автоматична скоростна кутия допринася за затвърждаването на това мнение. При автоматичната кутия разхода със сигурност ще е нагоре с 2-3л./100км. Но все пак зависи кой какво търси от един автомобил :yes:

ПП От около 4 години имам ТДС-а и няма да споменавам до какъв разход (пълно-пълно) съм го докарвал защото със сигурност някой ще каже че това няма как да стане :mhihi:, постигнато е с ръчна скоростна кутия. А и динамиката изобщо не куца за двигател с мощност 143к.с. и комби с тегло почти 2 тона с хората и багажа.

Предишна

Назад към E39