Мнения за един ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Мнения за един ТДС
Добър вечер колеги , във вторник ще гледам 1 тдс (може някой да си го познае
Някакви впечатления на пръв поглед от колата?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4h6bpa
По думите на собственика била в перфектно техническо състояние можело да се види в сервиз по избор нямала проблем със топлия старт била обслужена и т.н Каза ми че джантите са оригинални на бмв аз не разбирам какво ще кажете? Изглежда ми запазена, да препоръчате сервиз в района на Хаджи Димитър за оглед.

По думите на собственика била в перфектно техническо състояние можело да се види в сервиз по избор нямала проблем със топлия старт била обслужена и т.н Каза ми че джантите са оригинални на бмв аз не разбирам какво ще кажете? Изглежда ми запазена, да препоръчате сервиз в района на Хаджи Димитър за оглед.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Мнения за един ТДС
На мен ми изглежда доста убита от каране,на снимките като чели има детайли с различни цветове,седалката е доста захабена,лапмата за аербега и тя свети.Не бих се спрял на тая кола,цената и дебела,а и е ТДС.
waterboy написа:Добър вечер колеги , във вторник ще гледам 1 тдс (може някой да си го познае![]()
Някакви впечатления на пръв поглед от колата?
колега за сервиз в Хаджи димитър веднага те пращам при моя маистор разбира ги много бмв тата ето тел,0897 777117 звънни му и се разбираите . а, Ясен му е името успех с покупката.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Може и дори е много вероятно да е добре технически (за тези пари) но не мисля че е добра комбинацията автомат и тдс.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
козметично изглежда екстра, но наистина е добре да се закачи една диагностика и да се вдигне на подемника да се погледне отдолу да няма изненади.
Ако в Хаджи Димитър не ти се ходи мога да ти препоръчам човек в драгалевци.
Най-добре прочети темите в разделя за това какво да им се гледа на тия коли, отиди и я виж. Ако на огледа ти хареса предложи на продавача да отидете в сервиз за твоя сметка и взимай
Иначе тоя мотор, автоматик и светеща лампа на еърбега могат да сложат един коефициент 2 пред цената като нищо
Ако в Хаджи Димитър не ти се ходи мога да ти препоръчам човек в драгалевци.
Най-добре прочети темите в разделя за това какво да им се гледа на тия коли, отиди и я виж. Ако на огледа ти хареса предложи на продавача да отидете в сервиз за твоя сметка и взимай

Иначе тоя мотор, автоматик и светеща лампа на еърбега могат да сложат един коефициент 2 пред цената като нищо

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колега,така от снимките като гледам за тези екстри където са на автомобила ,парите са доста. Като ''+'' ти е парктроника и гледам е със старата скоростна кутия - автомата, което е добре. Иначе като гледам наистина прилича на много , много убита от каране. Като за начало гледай дали надува маркучите, губи ли вода, пуши ли отзад при подаване на газ, и дали се тресе като работи на празен ход. Значи на празен ход трябва да няма никакви вибрации. Другото е задължително на диагностика. За автомата гледай като е на място и превключваш дали ги има тласъците. Ако ги има , бягай далече- кутията е тръгнала да си заминава .... Гледам и автопилота ти е на таблото не е изведен на мултиволана ..... Абе като цяло цената е доста за този автомобил .
Нали знаеш,че задължително като го вземеш сменяш термостат, водна помпа и прочистване на двата радиатора . И като сложиш всички разходи ще ти легне още 1000 лв. Ако можеш да е вземеш за 4 000 взимай, но повече не струва, а и при положение ,че на диагностика всичко е перфектно. Гледай също волана трябва да е стегнат и въобще возията - да не тропа, нито пък като въртиш волана да вие или да мени обороти. По принцип тука не знам защо всички толкова зле са настроени за тдс-а,но ако попаднеш на добре поддържан , вярвай ми няма да искаш повече да минеш на бензин . Просто тази тяга , която е има дизела при ниските и как тегли .....
И това ти го казвам аз, които преди няколко месеца карах на бензин и Газ в продължение на 10 години и от скоро минах на тдс. В началото с недоверие, но вече съм врътнал 8000 км от юни до сега и трябва да ти кажа, че съм адски доволен. Не бих се върнал на бензин. Вярно, малко по-скъпо е от газ-та, но пък зимата си е готино - направо палиш на горивото , на което си е .... Няма да чакаш да загрее за да прехвърли. Особено за градски цикъл дизела е перфектното решение ... Пък и на дълго не е много голяма разликата. Мен градско ми качва около 7.2 само онзи ден когато беше студено ми качи на 8.5 - 9литра. Иначе средно по магистралата със 130 ти дава 7. Ако можеш да си позволиш 530 д- скачай направо на него, но пък там с тези турбини е голям филма...Иначе като разход за 530 д ще ти е към 6 литра. Като цяло дизела трябва наистина да се гледа много добре ,но си е и до късмет ..Успех все пак от мен с покупката и ако наистина стане сделката постни тука снимки да го видим
)
Нали знаеш,че задължително като го вземеш сменяш термостат, водна помпа и прочистване на двата радиатора . И като сложиш всички разходи ще ти легне още 1000 лв. Ако можеш да е вземеш за 4 000 взимай, но повече не струва, а и при положение ,че на диагностика всичко е перфектно. Гледай също волана трябва да е стегнат и въобще возията - да не тропа, нито пък като въртиш волана да вие или да мени обороти. По принцип тука не знам защо всички толкова зле са настроени за тдс-а,но ако попаднеш на добре поддържан , вярвай ми няма да искаш повече да минеш на бензин . Просто тази тяга , която е има дизела при ниските и как тегли .....
И това ти го казвам аз, които преди няколко месеца карах на бензин и Газ в продължение на 10 години и от скоро минах на тдс. В началото с недоверие, но вече съм врътнал 8000 км от юни до сега и трябва да ти кажа, че съм адски доволен. Не бих се върнал на бензин. Вярно, малко по-скъпо е от газ-та, но пък зимата си е готино - направо палиш на горивото , на което си е .... Няма да чакаш да загрее за да прехвърли. Особено за градски цикъл дизела е перфектното решение ... Пък и на дълго не е много голяма разликата. Мен градско ми качва около 7.2 само онзи ден когато беше студено ми качи на 8.5 - 9литра. Иначе средно по магистралата със 130 ти дава 7. Ако можеш да си позволиш 530 д- скачай направо на него, но пък там с тези турбини е голям филма...Иначе като разход за 530 д ще ти е към 6 литра. Като цяло дизела трябва наистина да се гледа много добре ,но си е и до късмет ..Успех все пак от мен с покупката и ако наистина стане сделката постни тука снимки да го видим

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
gentata написа:Може и дори е много вероятно да е добре технически (за тези пари) но не мисля че е добра комбинацията автомат и тдс.
Няма й нищо на тази комбинация. Даже си е много добре ако нещата са технически изправни и целта не е спортно каране.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Ся като се загледам по добре,кората на шофьорския бег е крива и най-вероятно няма никой под нея,а той гърми при доста сериозен удар!
От тая кола не със 100 ами с 200 надалече от нея.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
GecataBMW-E46 написа:Ся като се загледам по добре,кората на шофьорския бег е крива и най-вероятно няма никой под нея,а той гърми при доста сериозен удар!
Колегата е прав. Наистина като се загледаш по-внимателно кората на кормилото под която трябва да е бега стои някак си празна и хлътнала. Другото , което е гледам е сменяно таблото вътре - малкият борд е и предната броня е сменяна - Халогенните са от кръглите, а те са май след 1999 година . Значи автомобила е имал удар и той е бил доста сериозен отпред. Към колегата, който иска да го взима -гледай внимателно детайлите -преден калник , врата и дали са паснати добре ръбчетата или има разминаване ,а също така когато автомобила е на слънце ти застани с гръб към слънцето и гледай внимателно страната огрята от слънцето за шупли по боята и следи от боядисване. Или пък ако застанеш под ъгъл спрямо огрятата страна от слънцето, пак гледай тогава за ''мъгла'' от боята или разлика в гланца .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:GecataBMW-E46 написа:Ся като се загледам по добре,кората на шофьорския бег е крива и най-вероятно няма никой под нея,а той гърми при доста сериозен удар!
Колегата е прав. Наистина като се загледаш по-внимателно кората на кормилото под която трябва да е бега стои някак си празна и хлътнала. Другото , което е гледам е сменяно таблото вътре - малкият борд е и предната броня е сменяна - Халогенните са от кръглите, а те са май след 1999 година . Значи автомобила е имал удар и той е бил доста сериозен отпред. Към колегата, който иска да го взима -гледай внимателно детайлите -преден калник , врата и дали са паснати добре ръбчетата или има разминаване ,а също така когато автомобила е на слънце ти застани с гръб към слънцето и гледай внимателно страната огрята от слънцето за шупли по боята и следи от боядисване. Или пък ако застанеш под ъгъл спрямо огрятата страна от слънцето, пак гледай тогава за ''мъгла'' от боята или разлика в гланца .
Ако питаш мен търси нещо по-хубаво,целта не е да изсипеш 5к пара,а насреща да получиш един кош!калници и брони винаги са боядисвани,гледат се греди подкалници и общо по-важните неща свързани с геометрията и здравината на купето!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Колата не излиза от магазина, така че няма как да няма кусури
Ще добавя и двигател и скоростна кутия. Другото се прави без съществени последствия за джоба.
На таблото са добавени рингове 30-40лв комплекта, сменени са броните с фейсови такива да речем около 300лв. двете, лайстни --лв, фарове предни фейс 300-500лв., стопове фейс 250-300лв., лайсни интериорни не ги знам по колко вървят, волана и той на сменян прилича незнам такъв колко върви да речем около 150лв. Така че в колата са хвърлени едни пари които би налял следващия им собственик. Ако както казах технически всичко е наред колата за тези пари си е добра.
На гледана прилича но го има и варианта да е наредена за продажбата. Дали е едното или другото би се установило при оглед и диагностика.
ПП Интересно как се включва предния парктроник като вътре няма бутон за активирането му.
ПП2 Този не е моя тдс, който продавам
GecataBMW-E46 написа:....
гледат се греди...и общо по-важните неща свързани с геометрията и здравината на купето!
Ще добавя и двигател и скоростна кутия. Другото се прави без съществени последствия за джоба.

На таблото са добавени рингове 30-40лв комплекта, сменени са броните с фейсови такива да речем около 300лв. двете, лайстни --лв, фарове предни фейс 300-500лв., стопове фейс 250-300лв., лайсни интериорни не ги знам по колко вървят, волана и той на сменян прилича незнам такъв колко върви да речем около 150лв. Така че в колата са хвърлени едни пари които би налял следващия им собственик. Ако както казах технически всичко е наред колата за тези пари си е добра.
На гледана прилича но го има и варианта да е наредена за продажбата. Дали е едното или другото би се установило при оглед и диагностика.
ПП Интересно как се включва предния парктроник като вътре няма бутон за активирането му.
ПП2 Този не е моя тдс, който продавам

sineok_pi4_ написа:GecataBMW-E46 написа:Ся като се загледам по добре,кората на шофьорския бег е крива и най-вероятно няма никой под нея,а той гърми при доста сериозен удар!
Че то и стоповете са фейсовите,да вземе да гледа и задницата за удар,и то сериозен.Въобще не знам що се коментира такава тема....
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
gentata написа:На таблото са добавени рингове 30-40лв комплекта, сменени са броните с фейсови такива да речем около 300лв. двете, лайстни --лв, фарове предни фейс 300-500лв., стопове фейс 250-300лв., лайсни интериорни не ги знам по колко вървят, волана и той на сменян прилича незнам такъв колко върви да речем около 150лв.
Малко корекция, ако може
- предна фейсова броня обурудвана поне 300 лева
- фейслифт фарове ако са с ксенон (оригинални хела) - 500 лева
- фейслифт стовове оригинални хела - 180/200лв.
- фейслифт бъбреци около 50лв.
- джантите са оригиналните за М пакет, под 600 лева трудно да излезнат из обявите
Че са наливани пари, да наливани са, но колата си има някаква цена на пазара без значение колко пари са наляти.
Интериорните лайстни са най-ниското ниво и всяка втора базова Е39 е с тях. Не ги бъркай с тип "пияно лак"
Да коригирам и един колега нагоре, че колата не е с малкия борд, а без борд компютър. (показва само външна температура)
Лампата на айрбега знаете от какво светва най-често в Е39, няма нужда от прибързани коментари, една диагностика ще си покаже.
Колата има вид външно, отвътре не е зле, единствено липсата на борд компютър и радиото с МИД не ми харесват, но е поправимо.
Според мен цена от 5к. е много за ТДС дори да е правен фейслифт..
Огледа, проста диагностика, ако мислиш че е твоята кола и те грабне разбирате се за цената и газ към нотариус

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Ще видим утре на живо за какво иде реч интересно ми беше че продавача не иска да свали и 1 лев от цената, колата била еди каква си еди що си сума ти пари в нея перфектна сервизи а у.... за това ми вдъхна къде се вика доверие че наистина си заслужава парите
П.П спрял съм се и на още 2 коли ще дам линкове да се видят и да кажете по 1-2 думи и за тях
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4hdx1h
http://www.cars.bg/c436668
За тази от 4400 не съм се обаждал за нея нищо не знам изглежда ми по добре и от 3-те варианта но няма автомат а ми се искаше да е
За синия тдс собственика и той твърди че колата била гледана пазена обслужвана и т.н и коментар на цената нямало да има като миналата седмица дал колата на жена му и закачила предната броня в бордюр и снимките са малко постни
П.П спрял съм се и на още 2 коли ще дам линкове да се видят и да кажете по 1-2 думи и за тях

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4hdx1h
http://www.cars.bg/c436668
За тази от 4400 не съм се обаждал за нея нищо не знам изглежда ми по добре и от 3-те варианта но няма автомат а ми се искаше да е

За синия тдс собственика и той твърди че колата била гледана пазена обслужвана и т.н и коментар на цената нямало да има като миналата седмица дал колата на жена му и закачила предната броня в бордюр и снимките са малко постни
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
На тази от cars.bg, нищо не се вижда. На тази от 4400 лв, предните лайсни на бронята, не са с хромираният кант.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2