Странно чукане от към кардана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странно чукане от към кардана
Здравейте,отскоро имам БМВ 523 е39,та въпроса ми е следния,като взех колата нямаше никакви шумове,след известно време започна да лопа нещо из под колата.Като я вдигнах на подемник и я запалих се оказа че чукането идва някаде посредата на кардана,чукането се чува доста силно и го прави при подаване на гас плавно и на всяка предавка,разясните от какво може да е това нещо и има ли ремонтен комплект.
поздрави
поздрави

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Re: Странно чукане от към кардана
Тепърва ще разглобяваме,да видим какво ще излезе.Вчера като се прибирах от работа,усетих и доста гадна вибрация която я нямаше преди.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Темата се отнася и за мен
обаче при мен симптомите са по-слаби иначе са същите,имам едно леко "цъкане" от под колата независимо дали работи на място или в движение....имам и леки вибрации в скоростния лост?!?!
Това симптоми на висящ лагер ли са?

Това симптоми на висящ лагер ли са?

- emilio7777
- Потребител
-
- Кара: E39
Колеги вече съм се сблъсквал с този проблем и всичките ми опити за отстраняването му бяха неуспешни,а имено поне десет пъти смъквах кардана и сменях каренца,карето до дифа,гуменото каре,опорен лагер и цъкането и звънтенето си остана.Дори и балансите по него прекапах с СО в отчаяните опити да разреша проблема.Дадох маса пари по маистори и накрая разреших проблема с кардан втора употреба за 100лева,и сега вече година нямам никакви ядове.Споделям това за да си спестите ядовете и парите! 

Това е доста гадно колега,почнах да се чудя дали данеси взема кардан втора употреба но, един въпрос ми се върти из главата ами ако този дето го взема,се окаже че че е същия като моя разбит...
- антон
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 83 3.0 бензин
При мен също се разхлопа задното каре до дифа,а се оказа и че ми е скъсана гумата на вис .лагер,затова взех и аз втора употреба и нямам проблеми.Търси си за твоя модел,че са различни!
Само карето беше ново 300-350 лв ново,а целият комплект кардан-100 лв,но наистина трябва обстоен преглед,и пак е малко на късмет
Успех!
Само карето беше ново 300-350 лв ново,а целият комплект кардан-100 лв,но наистина трябва обстоен преглед,и пак е малко на късмет

Успех!
Глегам да видя за карето колко стува и дали изобщо го предлагат някаде,тази цена от 350лв за каре с кардан ли е 

- shumito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D Turing
- Мечтае да кара: 530xd Turing
Колега, имах чукане,но по-скоро звънтене,като тръгвах от място и при смяна на предавки. Оказа се че е от висящия лагер,смених го инямам грижи.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
айде и аз да се оплача че да не пускам нова тема,мамка му и кола звъни тоя кардан отдолу като тръгвам на 1 или 2 ра или като мина през някой кратер и ме подлудява 5 майстора я гледаха наведнъж уж нищо и няма днеска я гледам пак и кво да видя кардана надран доста от вътрешната страна и маистора вика бил сцепен
макар че аз не видях да е сцепен макар че наистина има дълбока драскотина та дали е прав маистора се чудя и по важното колата е 520д и се чудя дали ако тръгна да вземам от моргите дали ще пасне

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
свери му номера в realoem и ще спреш да се чудиш 

Колеги,да не отварям нова тема.От вчера ровя във форума и не намирам точните симтоми на колата ми.Имам паразитен звук откъм кардана или по точно отдолу,но предполагам,че идва или от към кардана или от скоростната кутия.Чува се едно прищракване,все едно кардана обира луфт,когато отпусна газта и колата не е особено натоварена/в ниските обороти/.Подчертавам,че се получава само като отпусна газта,а не като давам газ.звука едвам се долавя,но го усещам и по самото приклащане на колата/за около част от секундата/,докато обере някакъв луфт.Ще отида да видя и на канал утре,но е много разглабането,докато стигна до кардана,за това питам,дали някой е имал подобни симптоми на неговата кола.става въпрос за 530д ръчни скорости.
ПП Самото чукане е като това от този клип,но по слабо и няма/поне аз не чувам/скърцането на гумата:
http://www.youtube.com/watch?v=RlfYJ6djdYk
ПП Самото чукане е като това от този клип,но по слабо и няма/поне аз не чувам/скърцането на гумата:
http://www.youtube.com/watch?v=RlfYJ6djdYk
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
От гуменото каре се чува звънтене.Ако звукът е различен търси друга причина.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
joffri написа:От гуменото каре се чува звънтене.Ако звукът е различен търси друга причина.
не е задължително - и тропане съм чувал
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2