М57Д30 пуши черно и не върви
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
М57Д30 пуши черно и не върви
Здравейте, пак имам драми с колата. Като я взех не вървеше като хората и смених дебитомера(само пълнител Пиербург) и колата се оправи. Навъртях и 20тина хиляди километра за тази 1 година като междувременно минахме през Маднес в Пловдив. И така до преди 1 седмица когато избълва едно кълбо дим отзад и спря да върви като хората. Като този път е тотална трагедия едвам отлепя и набира по-бавно от икаурс(черните кълба от дим зад мен си ги представяте предполагам). Откачих буксата на дебитомера и колата тръгна прилично като за без дебитомер - и първия път я бях карал без дебитомер и вървеше г/д така.
Преди малко обаче я закачих на диагностика и забелязах че освен дебитомер, набиваше и грешка за температурния датчик. Цъкам да видя стойността и какво да видя - показва 19 градуса. Температурата на антифриза вече е на 91 градуса следователно колата е напълно загряла. Грешките за дебитомер и температурния датчик бяха постоянни като откача буксата, но дали този датчик не е точно на дебитомера и затова да ми показва 19 градуса
?
И втория ми въпрос - на корпуса на дебитомера ми номера е 13 62 7 787 076. Това новия или стария е и трябва ли препрограмиране? Гледах това във форума:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1990104#p1990104 и там има таблица с номерата но този номер го няма нито при старите нито при новите
Единствено пише че е "most recent with protetive grille" което ме навежда на мисълта че е новия, но пък колата е 2000-та година. Не че нещо пречи на Ханс преди мен да го е сменил де.
Та това са ми драмите ако може малко помощ ще съм много благодарен.
ПП От 6-те дюзи на студен мотор 2 ми даваха малко над 1 корекция, като загря само една остана около 1(0,8-0,9) друите бяха с ниски корекции.
Преди малко обаче я закачих на диагностика и забелязах че освен дебитомер, набиваше и грешка за температурния датчик. Цъкам да видя стойността и какво да видя - показва 19 градуса. Температурата на антифриза вече е на 91 градуса следователно колата е напълно загряла. Грешките за дебитомер и температурния датчик бяха постоянни като откача буксата, но дали този датчик не е точно на дебитомера и затова да ми показва 19 градуса

И втория ми въпрос - на корпуса на дебитомера ми номера е 13 62 7 787 076. Това новия или стария е и трябва ли препрограмиране? Гледах това във форума:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1990104#p1990104 и там има таблица с номерата но този номер го няма нито при старите нито при новите

Та това са ми драмите ако може малко помощ ще съм много благодарен.
ПП От 6-те дюзи на студен мотор 2 ми даваха малко над 1 корекция, като загря само една остана около 1(0,8-0,9) друите бяха с ниски корекции.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Re: М57Д30 пуши черно и не върви
Така купих нов дебитомер БОШ и за съжаление нищо не се промени. Като сложа буксата на дебитомера колата едвам едвам едвам набира с огромни черни кълба зад нея. Като го изключа се движи горе/долу нормално.
На диагностика дюзите са в нормите налягането на рейла също. Обаче въздух няма!
Като закача дебитомера на ДИС гледам че колата очаква примерно 2000мбар, а на actual не мърда от 1100. И другата стойност(air pressure) мисля се водеше, колата очаква 800, на actual седи 190
Моля помогнете с някакви съвети че съм в шах и мат с тази кола. В момента се съмнявам нещо в управлението на турбото и клапана му за разтоварване, но въпроса е защо като откача дебитомера(ясно колата влиза в авариен режим) започва да влиза все пак някакъв въздух?
На диагностика дюзите са в нормите налягането на рейла също. Обаче въздух няма!
Като закача дебитомера на ДИС гледам че колата очаква примерно 2000мбар, а на actual не мърда от 1100. И другата стойност(air pressure) мисля се водеше, колата очаква 800, на actual седи 190

Моля помогнете с някакви съвети че съм в шах и мат с тази кола. В момента се съмнявам нещо в управлението на турбото и клапана му за разтоварване, но въпроса е защо като откача дебитомера(ясно колата влиза в авариен режим) започва да влиза все пак някакъв въздух?
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Махни тръбата от дебитомера до турбото нещо на хобот наподобява ( 2 болта ) и виж турбото.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз залагам на пробив по турбопътищата.
Si non confectus, non reficiat.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
АКо има скъсан или излязъл маркуч (от турбо пътищата) то дебитомера ще отчита големи стойностти (над 1000mg/str), а колегата казва, че пишело 190 или аз така съм го разбрал. Дано дае проблем по турбо пътищата де 

WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
при скъсан турбо път колата няма да се оправя с откачане на дебитомера, а и ще набие грешка за пренадуване според мен, отделно ще тръгва нормално и в момента в който пренадуе ще забива и така докато се угаси мотора и после пак. Погледни и си е ЕГРа да не е запушен и да е останало място колкото Молив да мине. Една диагностика на живи данни задължително
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги почти съм сигурен че не е скъсан турбопът. Аз съм имал и знам как съска и освен това където е пробива става на лайно всичко около него. Сега всичко е сухо. Освен това колата не тръгва и изведнъж да забие муцуна а през цялото време е мъртвец.
Живите данни както казах са:
charged air mass actual - 900 до 1000
charged air mass specified - от 1000 до 2200
air mass actual - 200
air mass specified - от 200 до 800
Като откача дебитомера вече actual стойностите си отиват нагоре и колата върви горе долу. На ЕГР-а ако му откача вакума за управлението достатъчно ли ще е за пробата?
Живите данни както казах са:
charged air mass actual - 900 до 1000
charged air mass specified - от 1000 до 2200
air mass actual - 200
air mass specified - от 200 до 800
Като откача дебитомера вече actual стойностите си отиват нагоре и колата върви горе долу. На ЕГР-а ако му откача вакума за управлението достатъчно ли ще е за пробата?
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ако е забил отворен отдаван може да натрупал нагар, по добре го свали изчисти и махни маркуча на вакуума но затапи маркучето да на смуче
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Сменен маркуча за вакума на геометрията, сменена мека връзка(заедно с цялата тръба) от егр-а и колата пак е 6. Пробвах с откачен и закачен вакум на ЕГР-а и разлика съществена не долавям
Поздрави на всички!

Поздрави на всички!
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
ociata написа:колата пак е 6.![]()
Поздрави на всички!
Проблема решен ли е колега
- ociata