препоръчайте ми спрей за пластмасите в интериора ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: препоръчайте ми спрей за пластмасите в интериора ?
Прав си колега и на мен ми стана ясно че е доста объркано ,аз писах за стъргане защото исках да махна и оригиналната основа и да започна от пластмасата на чисто да не трупам както писах отваън и отвътре има значение защото отвън боята изсъхва повече и даржи докато вътре не става така пада много лестно 2-3 си сложих телефона на пепелника и боята се одлепи пробвах с този грунд на Plasti dip и мога да кажа че има много голяма разлика в здравината изобщо не се бели като без грунда .Сега ще обясня стъпка по стъпка да е по лестно на колегите които са решили да се захванат с тази работа.
1.Всички пласмаси се вадят от колата
2.Премахва се старата боя .Аз я стъргах колегата Gqbriel е топил пласмасите в гореща вода (както съм писал по назад оригиналната боя е на водна основа и пада с вода)
3.Аз минах с шкурка 320 после 400 и последно 800 да станат перфектно гладки и да излезе боята от дупчиците да не се надига после при боядисване
4.Боядисах ги с черен мат хем за основа така и се вижда дали има останал материал от стария ,на снимките в горния пост са до спреи черен мат готови за грунд Plasti dip и боя Plasti dip
5.Пръскане с грунд на Plasti dip
6.Пръскаме с боя Plasti dip от 2 до 4 ръце всеки сам преценява и на другия ден всичко се монтира в колата
Общо взето това е цялата процедура по обновяването на пласмасите .
Аз като боядисам моите ще кача снимки да видите какъв е краиния резултат .
И ако не е проблем колегата Gqbriel да качи няколко снимки да видим как се е получило при него.
1.Всички пласмаси се вадят от колата
2.Премахва се старата боя .Аз я стъргах колегата Gqbriel е топил пласмасите в гореща вода (както съм писал по назад оригиналната боя е на водна основа и пада с вода)
3.Аз минах с шкурка 320 после 400 и последно 800 да станат перфектно гладки и да излезе боята от дупчиците да не се надига после при боядисване
4.Боядисах ги с черен мат хем за основа така и се вижда дали има останал материал от стария ,на снимките в горния пост са до спреи черен мат готови за грунд Plasti dip и боя Plasti dip
5.Пръскане с грунд на Plasti dip
6.Пръскаме с боя Plasti dip от 2 до 4 ръце всеки сам преценява и на другия ден всичко се монтира в колата
Общо взето това е цялата процедура по обновяването на пласмасите .
Аз като боядисам моите ще кача снимки да видите какъв е краиния резултат .
И ако не е проблем колегата Gqbriel да качи няколко снимки да видим как се е получило при него.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Снимам и ще кача...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Всичко на флакони ли сте взели (мат-а, грунда и покритието)
Черния мат - направо на пластмасата ли го напръска?
Не е ли редно първо грунда или се бъркам?
Към колегата "Gqbriel" бъбреците обработи ли ги преди да ги
напръскаш или направо с Пластито?
Черния мат - направо на пластмасата ли го напръска?
Не е ли редно първо грунда или се бъркам?

Към колегата "Gqbriel" бъбреците обработи ли ги преди да ги
напръскаш или направо с Пластито?
Аз сам дал само една ръка черен мат само съм ги опушил
Черния мат е на спреи ,грунда съм го купил в кутия защото цените имат голяма разлика кутията и на спреи,Plasty Dip пак е на спреи.
И моите бъбреци са с Plasti dip като на колегата моите са без никаква подготовка от никел директно с спрея също и лаисните на броните са ми с Plasti dip защото има много инвалиди по улиците и бяха ужулени вече над година не са мръднали .
Черния мат е на спреи ,грунда съм го купил в кутия защото цените имат голяма разлика кутията и на спреи,Plasty Dip пак е на спреи.
И моите бъбреци са с Plasti dip като на колегата моите са без никаква подготовка от никел директно с спрея също и лаисните на броните са ми с Plasti dip защото има много инвалиди по улиците и бяха ужулени вече над година не са мръднали .
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
С обезмаслител не минавате ли преди да пръснете пластмасата?антисил например?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
bochogogogo написа:С обезмаслител не минавате ли преди да пръснете пластмасата?антисил например?
Досега никога не ми се е отлепяло покритието дори в интериора

Трябва да си намеря само пистолет да пръсна с голямата бака от 1кг някои елементи преди зимата - да видя дали ще се получи добре като целта ми е ,да минимизирам нараняванията на най-изложените на луга части - брони,прагове,капак с безцветния дип..мисля,че 1кг трябва да стигне..
Само ще попитам момчето ,което ги продава дали бяха разредени в баките или трябваше разредител,че не помня как ставаше номера...според мен за 50-60лв ако мога да предпазя това,което искам за зимата ще съм супер доволен.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Gqbriel написа:bochogogogo написа:С обезмаслител не минавате ли преди да пръснете пластмасата?антисил например?
Досега никога не ми се е отлепяло покритието дори в интериоранито обезмаслител нито със спирт съм ги минавал..просто хубаво измити,подсушени гледам да нямат прах и съм ги пръскал...
Трябва да си намеря само пистолет да пръсна с голямата бака от 1кг някои елементи преди зимата - да видя дали ще се получи добре като целта ми е ,да минимизирам нараняванията на най-изложените на луга части - брони,прагове,капак с безцветния дип..мисля,че 1кг трябва да стигне..
Само ще попитам момчето ,което ги продава дали бяха разредени в баките или трябваше разредител,че не помня как ставаше номера...според мен за 50-60лв ако мога да предпазя това,което искам за зимата ще съм супер доволен.
Да те попитам ти като си пръскал елементи от интериора шкурил ли си фабричното гумирано покритие?
Здравеите колеги аз вече съм готов с моите пласмаси искам само да кажа че този грунд дава голямо значение за здравината на боята с грунда изобщо не се бели . Ето и малко снимки да видите какъв е краиния резутат.

- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
^^ Колега, много яко е станало това, аз съм със светлите елементи(бежова кожа), дали ще може да се оправят и те, защото са доста захабени.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
cecko93 написа:^^ Колега, много яко е станало това, аз съм със светлите елементи(бежова кожа), дали ще може да се оправят и те, защото са доста захабени.
С кои елементи си колега и с кожа без кожа с тен - това няма общо с цвета на лайстните...ако искаш черни - това ти е вариянт има и розово и лилаво и т.н - какво точно те интересува да ти помогнем с да ии не или нещо друго

- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Ето такива са:

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
cecko93 написа:Ето такива са:
Май точно този цвят няма,може и да се постигне Но няма да е лесно...
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Въпроса е боята да държи на драскотини на пръв поглед е уникално,ама нали се сещате че тази боя има постоянни допири на предмети.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Габриел го е казал,че бъбреците му са напръскани и си държи яко.Ако искаш да стане бетон 3 ръце матлак отгоре пръскаш и си ти.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3