Проблем с Е46 - проблем до полудяване...и нужда от съвет
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E21
Проблем с Е46 - проблем до полудяване...и нужда от съвет
Така, колеги проблема е следният, автомобила е Е46 така известният 320 дизел 150 кончета. Има тресене при докосване на педала на съединителя. Не бързайте с маховиците а четете до края!!!!
За да спестя много обяснения проблема се заключва в това че симптомите бяха за 100% прецакан маховик и така беше минала през един сервиз( които обаче нищо не направили а взели парите на човека) при мен след смяна на 3 различни маховици, 1 от които е чисто нов LUK проблема си остава. Мерихме с индикатор за отклонения, а и то се вижда че маховиците леко бият ( палихме я без кутия) помислихме че проблема е във вала, вала долу и в ремонтната база, айде нови лагери и вала за първи ремонт. На челото от към маховика, вала е бил крив с 5 микрона според шлайфиста. Обаче му пуснал една стружка контролно. Сглобяваме всичко, има леко подобрение но пак се усеща трептене на педала на съединителя.
И от тук почва филма, имаме проверен вал, нов маховик и трептене(колеги споделиха че кутията била заминала ЗФ е като марка, обаче луфтове на опашката и на вала няма). Събирам мнения и идеи защото за кратък период от време мотора излезе няколко пъти от коша, кутията слезе и се качи около 100 пъти а решение няма

За да спестя много обяснения проблема се заключва в това че симптомите бяха за 100% прецакан маховик и така беше минала през един сервиз( които обаче нищо не направили а взели парите на човека) при мен след смяна на 3 различни маховици, 1 от които е чисто нов LUK проблема си остава. Мерихме с индикатор за отклонения, а и то се вижда че маховиците леко бият ( палихме я без кутия) помислихме че проблема е във вала, вала долу и в ремонтната база, айде нови лагери и вала за първи ремонт. На челото от към маховика, вала е бил крив с 5 микрона според шлайфиста. Обаче му пуснал една стружка контролно. Сглобяваме всичко, има леко подобрение но пак се усеща трептене на педала на съединителя.
И от тук почва филма, имаме проверен вал, нов маховик и трептене(колеги споделиха че кутията била заминала ЗФ е като марка, обаче луфтове на опашката и на вала няма). Събирам мнения и идеи защото за кратък период от време мотора излезе няколко пъти от коша, кутията слезе и се качи около 100 пъти а решение няма

- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с Е46 - проблем до полудяване...и нужда от съвет
Само да добавя че дюзите минаха през "Джуди" за проверка и са ОК.
Възможно ли е от тампони да го прави, макар да изглеждат здрави и читави
Възможно ли е от тампони да го прави, макар да изглеждат здрави и читави

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
IGNORE и си караш нормално. Ако евентуално стане нещо - тогава ще правиш.
Иначе пробва ли с друга кутия?
Иначе пробва ли с друга кутия?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Какво става навсякъде ,чета само проблеми с въпросният дизел...
Колега много омаг. кръг.. само не се предавай.. аз бих сменил и тампоните и на скоростната и на двигателя... просто профилактично колкото и здрави да изглеждат отвън не се знае какво им е положението вътре..каучука става по твърд.. възможно е да има вибрации от там.. ако не то може да намалеят още ,че да не обръщаш вече на тоя проб. внимание.

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Колега направо не ти завиждам в какви филми си се вкарал
Написа за всичко-колянов вал, маховик, НО нищо за съединител? аксиален лагер? притискателен диск???
П.С. При мен като го имаше това претрисане в педала на съединителя съпроводено от интересен звук- излезе маховик, но аксиалния лагер ми беше отврат и смених и него

Написа за всичко-колянов вал, маховик, НО нищо за съединител? аксиален лагер? притискателен диск???
П.С. При мен като го имаше това претрисане в педала на съединителя съпроводено от интересен звук- излезе маховик, но аксиалния лагер ми беше отврат и смених и него

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Не че нещо но и аз когато леко докосна педала на съединителя се усещат вибрации - незнам къв е тоя филм ...съединителя ми е вече на над 70 000км...колата на място има много леки вибрации ,с нова депферна шайба оригинална съм ,както и съединител,бях сменял тампоните с позлвани от предната (оригинални) но имам съмнения за тях..аз не виждам проблем с колата (дано си остане така
)...нито има промяна в звук или "вибрации" при натиснат и отпуснат педал ...
Чак и вал ,лагери...

Чак и вал ,лагери...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
и при мен има леки вибрации в съединителя като си подпреш крака на него и аз се бях замислил, но като ми докараха новата служебна дизел пак и имаше същите вибрации на кола на 23 километра и явно всичко е в реда на нещата.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Сменили сте 3 маховика и Вала, защото имаш лека вибрация в съединителя, но се чудиш дали са тампони, защото дюзите са проверени? Верно си се омагьосал. Каква е колата?
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bscsystem написа:Сменили сте 3 маховика и Вала, защото имаш лека вибрация в съединителя, но се чудиш дали са тампони, защото дюзите са проверени? Верно си се омагьосал. Каква е колата?
Е46 така известният 320 дизел 150 кончета
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Gqbriel написа:Не че нещо но и аз когато леко докосна педала на съединителя се усещат вибрации - незнам къв е тоя филм ...съединителя ми е вече на над 70 000км...колата на място има много леки вибрации ,с нова депферна шайба оригинална съм ,както и съединител,бях сменял тампоните с позлвани от предната (оригинални) но имам съмнения за тях..аз не виждам проблем с колата (дано си остане така)...нито има промяна в звук или "вибрации" при натиснат и отпуснат педал ...
Чак и вал ,лагери...
Същото се наблюдава и при чисто нов Тауран-мисля,че е нормално да се усеща съвсем леко вибрация

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
Сменил съм 3 маховика, два от които са 2-ра ръка купени комплекти със лагери, феродови дискове и притискатели. Знам какво ще кажете за втора ръка но това е положението за момента
С новият маховик марка LUK, нещата са малко по добре, разбираемо все пак е нов демпфера. Обаче си остава трептенето на педала на съединителя. Като хванеш лоста за скорости и го дадеш на 1-ва примерно и го държиш натиснат с леко усилие към първа за да обере всички луфтове по вилка и т.н се усеща и на лоста, със същата честота. Тампоните на мотора видимо са ОК, тези на ск. кутия двата малки са си меки, предполагам че така трябва да бъдат за да обира по добре вибрациите, все пак мотора е дизел и не е от най гладките при работа. Не ми се набиват пари и за нови тампони за опита защото и без това достатъчно е глътнала до тук колата. Дюзи и вал е проверяван защото имаше проблеми с едната биела в последствие и маслената помпа се оказа с зверски луфт и мотора беше ремонтиран, затова съм написал че вала е проверен и свалян два пъти защото имахме съмнения в него. Оказа се ОК.
И точно понеже вече съм се сбъркал с тая кола търся съвет или ако някой колега минавал по моя път да сподели.
Изненадвам се че доста от вас колеги имате такова трептене в педала на съединителите? пред дали сте го имали ако сте забелязали, след какво се е появило. Ако може да споделите ще съм благодарен.

И точно понеже вече съм се сбъркал с тая кола търся съвет или ако някой колега минавал по моя път да сподели.
Изненадвам се че доста от вас колеги имате такова трептене в педала на съединителите? пред дали сте го имали ако сте забелязали, след какво се е появило. Ако може да споделите ще съм благодарен.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
това се опитваме да ти кажем, че това трептене го има по принцип, говоря за леко масажираща вибрация когато натиснеш педала съвсем леко, която не се усеща когато не си го докоснал, нормално е да я има моята кола е на 200 хиляди и го има служебните 7 коли всички са дизели и всички го имат. Предполагам ти говориш за доста по сериозна вибрация и може би не се разбираме, прегледай си демферната шайба да не е приключила, тампони на мотора ако си намериш десен мога да ти дам ляв за проба оригинален сменен преди 1 месец но здрав.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Преди година МЛ-а на бащами сменяха съединител и майсторите казаха че трябва да се смени и някаква помпа на съединитела за да спре да вибрира педала.Сменихме всичко каквото ни казаха и спря да вибрира педала.Незнам дали нашите коли имат такава помпа. Аз съм 150 коня мотора и имам вибрация съвсем лека което според мен е нормално.Успех.
- AUTOMAX
- кандидат ентусиаст
-
Има помпа при тези мотори, долната помпа си изглежда нормална, няма течове и загуба на налягане.
Трептенето което аз усещам е точно все едно АБС-са се е включил.
Току що дойде колега със същия мотор но при него е съвсем леко за което говорят повечето колеги. Накарах го да се качи на моята без да му казвам нищо и човека сам си каза че при мен се усеща доста по отчетливо.
Ще се разгледам обстойно, демферната шайба може от там да изкочи зайчето

Трептенето което аз усещам е точно все едно АБС-са се е включил.
Току що дойде колега със същия мотор но при него е съвсем леко за което говорят повечето колеги. Накарах го да се качи на моята без да му казвам нищо и човека сам си каза че при мен се усеща доста по отчетливо.
Ще се разгледам обстойно, демферната шайба може от там да изкочи зайчето

При мен има тупкане на съединителя като обера празния ход, без да го натискам до край, за това ли говориш? Аз карам така от както съм взел колата като съм сменил тампоните на двиг, вече 3та година и нямам намерение да гоня вятъра за него...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2