Втвърдяване на педала на спирачките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Втвърдяване на педала на спирачките

Мнение от luizov » 04 Окт 2013, 19:16

Търсих в търсачката, но не намерих точно този проблем.
От около седмица като освободя от скорост и педала на спирачката се втвърдява. Другото много странно е - както си карам и примерно трябва да спра, освобождавам от скорост, натискам спирачката и освен че се втвърдява оборотите на двигателя падат доста (почти угасва, дори веднъж угасна). Това с оборотите не става само понякога. От какво може да е помагайте. Гледах си спирачната течност на максимума е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Втвърдяване на педала на спирачките

Мнение от ///MBlitzz » 04 Окт 2013, 21:02

Според мен имаш проблем с вакуума. Огледай за спукани маркучи по сервото :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 323 Ci
Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY

Мнение от Johnnie » 05 Окт 2013, 1:12

Колега виж си хидравличната помпа в какво състояние и също така отиди да обездвушиш системата някъде,защото е много вероятно да имаш въздух в нея след като ти става твърд педала.

Приятна вечер.
Drive the emotion

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 06 Окт 2013, 9:02

Колега карам същия мотор и проблема ми беше абсолютно същия,беше ми напълнило сервото с моторно масло незнам как,смених го и сега всичко е наред.Извади клапана на сервото и бръкни с по дълга пръчка до дъното му и ако има масло като при мен това е проблема сменяваи го.Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 06 Окт 2013, 15:22

kruz написа:Колега карам същия мотор и проблема ми беше абсолютно същия,беше ми напълнило сервото с моторно масло незнам как,смених го и сега всичко е наред.Извади клапана на сервото и бръкни с по дълга пръчка до дъното му и ако има масло като при мен това е проблема сменяваи го.Успех.

Хм, много странно как ще влезе масло там :shock: . Мерси много колега за отговора ще проверя и като отстраня проблема ще пиша

И още нещо. Тоя вакум от куде идва данеби да е тая помпа дето все тече на тея двигатели - sry за тъпия въпрос ама не съм много наясно :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kruz » 06 Окт 2013, 16:11

Вакума идва може би от вакум помпата,но тя е завряна зад мотора някъде и никога не съм я виждал в какво състояние е.Най лесното е бръкни в сервото и виж какво е състоянието там трябва да е сухо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 06 Окт 2013, 18:02

kruz написа:Вакума идва може би от вакум помпата,но тя е завряна зад мотора някъде и никога не съм я виждал в какво състояние е.Най лесното е бръкни в сервото и виж какво е състоянието там трябва да е сухо.

Аз сервото ще го видя, но видях и тази тема http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f91 ... ir-t89903/ . Явно на мен и тази помпа ми тече защото сменях гарнитура на капака на клапаните, а в купето пак усещам миризма на масло като пусна парното и след това което си ми писал по-горе започвам да навръзвам нещата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от luizov » 07 Окт 2013, 18:20

Значи както ми каза колегата по-горе сервото ми беше пълно с масло(двигателно), което на свой ред прецаква мембраната понеже не е от маслоустойчива материя. Маслото идва от вакумната помпа, която има два гумени О-пръстена N2 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... hed_parts/ . Процедурата е ясна сменя се самото серво и задължително О-пръстените на вакумната помпа че иначе сервото пак ще се напълни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kruz » 07 Окт 2013, 21:11

Колега добре е че си намерил проблема,ако взимаш серво втора употреба както аз направих(50 лв) провери клапана като го надуеш с уста трябва да пуска въздух само в една посока моя стария пропускаше и в двете като маркуч : :D .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 13 Яну 2015, 11:49

kruz написа:Колега добре е че си намерил проблема,ако взимаш серво втора употреба както аз направих(50 лв) провери клапана като го надуеш с уста трябва да пуска въздух само в една посока моя стария пропускаше и в двете като маркуч : :D .

Колега можеш ли да кажеш за кой клапан става дума? :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kruz » 13 Яну 2015, 21:38

julkata1 написа:
kruz написа:Колега добре е че си намерил проблема,ако взимаш серво втора употреба както аз направих(50 лв) провери клапана като го надуеш с уста трябва да пуска въздух само в една посока моя стария пропускаше и в двете като маркуч : :D .

Колега можеш ли да кажеш за кой клапан става дума? :oops:

Клапана е накрая на маркуча където влиза в сервото Г-образно мластмасово коляно.

Потребител
Аватар

Мнение от Redji86 » 19 Яну 2015, 17:07

Колеги, преди време имах проблем с педала на спирачката (втвърдяваше се), ходих при майстори, общо взето те нищо не направиха (колата се оправи от самосебе си)...
Преди време в купето взе да мирише на изгоряло масло (вчера долях 1 литър, а и няма теч под колата)...
Иска да Ви попитам двата проблема, дали може да имат нещо общо...
Благодаря Ви предварително :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 23 Яну 2015, 10:37

Колега кажи с какъв двигател си първо, теч на масло може да имаш от уплътненията на вакум помпата, тя е свързана със спирачките и затова педала става твърд. При 318и 143кс изглежда така, Изображение
Двете уплътнения са тези:
Изображение

Назад към E46