БМВ е34 - проблем с вибрации ?!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

БМВ е34 - проблем с вибрации ?!

Мнение от e34.toni » 01 Окт 2013, 14:02

Колеги, чел съм подобни теми, но имам различен проблем, имам вибрации след точно 95-100 км/ч които са особено изразени при завой.
Преди години имах проблем при скорост от 80-100 км/ч и го реших като рециклирах и поправих всичко по предницата ( четох за проблема с горните носачи ). Това беше преди точно две години след което нямах проблеми.... до скоро.....
До 95 км/ч няма нищо след това започват лека по лека и се усилват при завой, в събота ходих и изправих 3 броя джанти - карам с 17-ки OZ Ceres. След което отново ги имаше, но в малко по-малка степен.
Проверявам предницата на всеки няколко месеца, и няма нищо нередно.
Ако някой има някакво предложение, моля да сподели, за да започна от някъде

Благодаря ви !!!! :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: M5

Re: БМВ е34 - проблем с вибрации ?!

Мнение от hari9922 » 01 Окт 2013, 14:24

Колега имах същият проблем и се оказа при мен от гумите, бяха криви.
Тихомир Стефанов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 01 Окт 2013, 17:21

Ако натиснеш леко спирачките и спираш сравнително бавно и плавно в някакъв момент усещаш ли вибрации като от криви спирачни дискове,които при подължаващото спиране изчезват?Ако е така-големите тампони-на горните носачи.Нищо че са на 2 години ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 01 Окт 2013, 18:45

Тия тампони няма как да ги хванеш с лашкане наръка. Отначало тресе, а като се поразбият прилично, започват и да чукат. Какви тампони си сложил?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pecata90 » 01 Окт 2013, 19:52

Аз също имам подобен проблем, но ми се появява само при по силови завои, когато инерционните сили са по големи и се чува един странен звук като триене на гума в калник, но никъде не се вижда да е триело. Мисълта ми е дане би да има разбит лагер на някое колело или колела?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e34 Renaut Megane Lada 2106
Мечтае да кара: Kawasaki zx14r

Мнение от Vikenso » 02 Окт 2013, 12:46

При мене е същото от 100 до 120 тресе, когато взимам десен завои със същата скорост спира, каго взимам ляв се увеличава :dunno: и четрите джанти съм ги изправял, карах я по майстори колата била чук :dummy: по здрава е34ка не били виждали е ходи го разбери от какво е :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 02 Окт 2013, 16:42

Сложете по едни корави тампони на носачите и вижте реглажа на предницата как е. Много често се получава от широки гуми и меки тампони или разбит носач.
Носача се хваща само свален.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 02 Окт 2013, 16:45

alchohol написа:Тия тампони няма как да ги хванеш с лашкане наръка. Отначало тресе, а като се поразбият прилично, започват и да чукат. Какви тампони си сложил?

Колегата го е казал много точно :yes: Смени тези тампони,най добре в сервиз че моите ги набиха с преса,а след това се стягат когато колата е стъпала с 4те колела на земята-най лесно на канал.Някой във форума беше писал че слагат тампони от Е32,защото били усилени-все пак седмицата е по тежка,но не съм сигурен-нека някой от по знаещите каже.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Окт 2013, 18:39

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Носача се хваща само свален.

Затова 2 месеца карах с разбити долни носачи, щото ги гледах свалени и бяха чук :mhihi: А хлопат, та се късат. Рядко се случва според мен, но достатъчно, за да има човек едно на ум - че болта навън може да е супер, ама като се натовари мърда.
Към автора - виж наистина предницата и в друг сервиз. Ако имат стенд за проверка на хлабини - супер. Големите тампони много хубаво се хващат на такъв.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 02 Окт 2013, 19:17

Това за затягането е добре да го спазиш, че ако е вдигната колата, като захапят зъбчатките в това положение и тампона остава под напрежение, когато я спуснеш. Ако нямаш канал, може после само да ги дозатегнеш, въпреки че аз направо си ги претегнах във въздуха и засега са си добре.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 24V
Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg

Мнение от e34.toni » 02 Окт 2013, 23:02

Утре ще погледна предницата, за сега се надявам че са пак конкретните тампони на кривите носачи - карам с 245/45/17 ....
От къде мога да си намеря такива от 750i или мога ли да ползвам такива от 735,740i ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 02 Окт 2013, 23:22

Dirty M5 driveR написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Носача се хваща само свален.

Затова 2 месеца карах с разбити долни носачи, щото ги гледах свалени и бяха чук :mhihi: А хлопат, та се късат. Рядко се случва според мен, но достатъчно, за да има човек едно на ум - че болта навън може да е супер, ама като се натовари мърда.
Към автора - виж наистина предницата и в друг сервиз. Ако имат стенд за проверка на хлабини - супер. Големите тампони много хубаво се хващат на такъв.

Аз една година карах хлопащ с качени перфектни......то не бяха кормилни щанги , хебел , накрая луфт в стеблото на амортисора съм имал...ебре курорте !!! Всичко на земята , рециклаж и самолет.

Препоръчвам тампон powerflex лилав за носача , ем е корав ем не е твърд като старозагорските.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Назад към E34