БМВ е34 - проблем с вибрации ?!
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 24V
- Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg
БМВ е34 - проблем с вибрации ?!
Колеги, чел съм подобни теми, но имам различен проблем, имам вибрации след точно 95-100 км/ч които са особено изразени при завой.
Преди години имах проблем при скорост от 80-100 км/ч и го реших като рециклирах и поправих всичко по предницата ( четох за проблема с горните носачи ). Това беше преди точно две години след което нямах проблеми.... до скоро.....
До 95 км/ч няма нищо след това започват лека по лека и се усилват при завой, в събота ходих и изправих 3 броя джанти - карам с 17-ки OZ Ceres. След което отново ги имаше, но в малко по-малка степен.
Проверявам предницата на всеки няколко месеца, и няма нищо нередно.
Ако някой има някакво предложение, моля да сподели, за да започна от някъде
Благодаря ви !!!!
Преди години имах проблем при скорост от 80-100 км/ч и го реших като рециклирах и поправих всичко по предницата ( четох за проблема с горните носачи ). Това беше преди точно две години след което нямах проблеми.... до скоро.....
До 95 км/ч няма нищо след това започват лека по лека и се усилват при завой, в събота ходих и изправих 3 броя джанти - карам с 17-ки OZ Ceres. След което отново ги имаше, но в малко по-малка степен.
Проверявам предницата на всеки няколко месеца, и няма нищо нередно.
Ако някой има някакво предложение, моля да сподели, за да започна от някъде
Благодаря ви !!!!

- hari9922
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: M5
Re: БМВ е34 - проблем с вибрации ?!
Колега имах същият проблем и се оказа при мен от гумите, бяха криви.
Тихомир Стефанов
Ако натиснеш леко спирачките и спираш сравнително бавно и плавно в някакъв момент усещаш ли вибрации като от криви спирачни дискове,които при подължаващото спиране изчезват?Ако е така-големите тампони-на горните носачи.Нищо че са на 2 години 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Тия тампони няма как да ги хванеш с лашкане наръка. Отначало тресе, а като се поразбият прилично, започват и да чукат. Какви тампони си сложил?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Аз също имам подобен проблем, но ми се появява само при по силови завои, когато инерционните сили са по големи и се чува един странен звук като триене на гума в калник, но никъде не се вижда да е триело. Мисълта ми е дане би да има разбит лагер на някое колело или колела?!
- Vikenso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e34 Renaut Megane Lada 2106
- Мечтае да кара: Kawasaki zx14r
При мене е същото от 100 до 120 тресе, когато взимам десен завои със същата скорост спира, каго взимам ляв се увеличава
и четрите джанти съм ги изправял, карах я по майстори колата била чук
по здрава е34ка не били виждали е ходи го разбери от какво е 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Сложете по едни корави тампони на носачите и вижте реглажа на предницата как е. Много често се получава от широки гуми и меки тампони или разбит носач.
Носача се хваща само свален.
Носача се хваща само свален.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
alchohol написа:Тия тампони няма как да ги хванеш с лашкане наръка. Отначало тресе, а като се поразбият прилично, започват и да чукат. Какви тампони си сложил?
Колегата го е казал много точно

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Носача се хваща само свален.
Затова 2 месеца карах с разбити долни носачи, щото ги гледах свалени и бяха чук

Към автора - виж наистина предницата и в друг сервиз. Ако имат стенд за проверка на хлабини - супер. Големите тампони много хубаво се хващат на такъв.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Това за затягането е добре да го спазиш, че ако е вдигната колата, като захапят зъбчатките в това положение и тампона остава под напрежение, когато я спуснеш. Ако нямаш канал, може после само да ги дозатегнеш, въпреки че аз направо си ги претегнах във въздуха и засега са си добре.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- e34.toni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 24V
- Мечтае да кара: Mercedes 124 E500 amg
Утре ще погледна предницата, за сега се надявам че са пак конкретните тампони на кривите носачи - карам с 245/45/17 ....
От къде мога да си намеря такива от 750i или мога ли да ползвам такива от 735,740i ???
От къде мога да си намеря такива от 750i или мога ли да ползвам такива от 735,740i ???
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Dirty M5 driveR написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Носача се хваща само свален.
Затова 2 месеца карах с разбити долни носачи, щото ги гледах свалени и бяха чукА хлопат, та се късат. Рядко се случва според мен, но достатъчно, за да има човек едно на ум - че болта навън може да е супер, ама като се натовари мърда.
Към автора - виж наистина предницата и в друг сервиз. Ако имат стенд за проверка на хлабини - супер. Големите тампони много хубаво се хващат на такъв.
Аз една година карах хлопащ с качени перфектни......то не бяха кормилни щанги , хебел , накрая луфт в стеблото на амортисора съм имал...ебре курорте !!! Всичко на земята , рециклаж и самолет.
Препоръчвам тампон powerflex лилав за носача , ем е корав ем не е твърд като старозагорските.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
12 мнения
• Страница 1 от 1