ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Добър ден колеги.Бих искал да ви попитам как се сваля предния мост,кой неща трябва да се разкачат и кое му е по специфичното. Мерси предварително.
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
Ми,всичко което е хванато за него-вътрешните шарнири, стабилизираща щанга, рейка, мотора и 4-те болта които държат моста 

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
NaKi4_pZ написа:Ми,всичко което е хванато за него-вътрешните шарнири, стабилизираща щанга, рейка, мотора и 4-те болта които държат моста
Мерси ,днес ще му видим сметката колега .
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Да попитам за задния мост на Е30... Свалихме всичко носачи,диф,полуоски остана само моста(гредата) отвъртяхме и нея моста падна от 1-та страна но остана една алуминиева втулка а от другата страна изобщо не иска да излезне по какъв начин да го накараме да падне и също тая втулка какво да я правим..
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
И при мен се получи точно така.Счупих и втулката на другия тампон,като и тя остана набита в купето.Отидох и купих подходящ метчик и направих резба,навих един дълъг болт и бой с чука.Друг вариант не измислих,после ще пиша точно какъв беше метчика 
M16 x 2

M16 x 2

- methaman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 über alles
- Мечтае да кара: ЦСЛ ръчка, е28/е12/е24 + с62
- Детайли за колата: проект :p
Интересно ми е да чуя няколко мнения... Какво окачване (аморт. + пружини) бихте си взели за 30-ката около 1000 лв. за кола която да може да си кара и рядко на писта (т.е. да не е камък, но да държи колата стабилна)
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Здравейте, както повечето знаем на м40-ките вала и кобилиците им е болно място поради директното триене на желязо в желязо, така в е36 подфорума беше писано за нещо като upgrade kit / или нещо подобно / от м43, защото неговите кобилици са с лагерчета, но търсих и нищо не успях да намеря, ако може някой да ме просветли по въпроса, ще съм много благодарен! Поздрави!

velin33 написа:Здравейте, както повечето знаем на м40-ките вала и кобилиците им е болно място поради директното триене на желязо в желязо, така в е36 подфорума беше писано за нещо като upgrade kit / или нещо подобно / от м43, защото неговите кобилици са с лагерчета, но търсих и нищо не успях да намеря, ако може някой да ме просветли по въпроса, ще съм много благодарен! Поздрави!
http://e30reload.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=245
viewtopic.php?f=6&t=154576
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
колеги отдушника на резервоара ми е запушен. Някви идеи ? Махах подкалниците и предпазителите там, но има доста тръбички. Коя от всичките е отдушника и трябва ли да свалям резервоара ?
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Помпичката за пръскалките на чистачките един път работи, един път не. Пробвах я директно на акумулатора и работи. Смених я с друга от Е34, която работи и тя един път пръсна и спря и тя. Дали може да е от лостчето за чистачките проблема. А като дръпна лостчето да пръсна и чистачките си минават 3 пъти, това ме кара да мисля, че лостчето е ОК. И на всичките степени си работи. Дайте някаква идея.
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
vankata8384 написа:Помпичката за пръскалките на чистачките един път работи, един път не. Пробвах я директно на акумулатора и работи. Смених я с друга от Е34, която работи и тя един път пръсна и спря и тя. Дали може да е от лостчето за чистачките проблема. А като дръпна лостчето да пръсна и чистачките си минават 3 пъти, това ме кара да мисля, че лостчето е ОК. И на всичките степени си работи. Дайте някаква идея.
Имах същия проблем,смених лостчето и се оправи

Колеги, полуоските различават ли се между различните модификации на е30 ?
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Колеги имам едно въпроче, като сложиш диф от е36, скоростомера правилно ли ще отчита ако караш с нормален размер гуми - като по книга за е30, защото нали датчика за скороста е в дифа, а е36-иците са с по-голям размер гуми?

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
NsL-OnE написа:Колеги, полуоските различават ли се между различните модификации на е30 ?
Да колега,зависи от мотора,има тънки и дебели.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.