Моля за мнение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Моля за мнение
Здравейте,
карам БМВ 320D 150 к.с. автоматик, което харчеше страшно много- 13 л/ 100 км в града. Закарах я в сервиз, където ми смениха филтър картерни газове и почистиха дебитомера, но разхода не се промени. Купих нов дебитомер, смених също и въздушния филтър въпреки, че беше сменен преди 2 000 км. Най- накрая промяна в разхода. Падна до около 11 л/ 100 км. Всички ми казват, че не трябва да харчи повече от 9 л на 100 км. Колата не я ръчкам, не я карам в задръствания, защото работата ми е в посока обратна на трафика и се намира на 6 км от вкъщи.
Моля за вашето мнение, дали това е нормален разход или да търся проблем?
карам БМВ 320D 150 к.с. автоматик, което харчеше страшно много- 13 л/ 100 км в града. Закарах я в сервиз, където ми смениха филтър картерни газове и почистиха дебитомера, но разхода не се промени. Купих нов дебитомер, смених също и въздушния филтър въпреки, че беше сменен преди 2 000 км. Най- накрая промяна в разхода. Падна до около 11 л/ 100 км. Всички ми казват, че не трябва да харчи повече от 9 л на 100 км. Колата не я ръчкам, не я карам в задръствания, защото работата ми е в посока обратна на трафика и се намира на 6 км от вкъщи.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Re: Моля за мнение
между сервиз и сервиз има разлика, ако си от София пиши ми на ЛС да ти кажа къде да ходиш, пък и не каза дали са ти правили диагностика или са ти сменяли части на принципа проба-грешка

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Колега, за 6км двигателя неможе да достигне работна температура. + другите фактори щетиги споделя. 1-во си автоматик който в градски условия е постоянно на "полусъединител" от тука веднага 1-2л отгоре. 2-ро тия двигатели страдат от термостатите - провери си работната температура. 3-то ти си с виско перка и ако виското е преебано щети духа постоянно и двигателя няма да се стопля нормално. Това са неща които сам може даси провериш. Търсенето на проблем при тоя двигател е финансово неизгодно. Или знаеш какво да гледаш или ти излиза златна колата!
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
DiGital написа:Колега, за 6км двигателя неможе да достигне работна температура. + другите фактори щетиги споделя. 1-во си автоматик който в градски условия е постоянно на "полусъединител" от тука веднага 1-2л отгоре. 2-ро тия двигатели страдат от термостатите - провери си работната температура. 3-то ти си с виско перка и ако виското е преебано щети духа постоянно и двигателя няма да се стопля нормално. Това са неща които сам може даси провериш. Търсенето на проблем при тоя двигател е финансово неизгодно. Или знаеш какво да гледаш или ти излиза златна колата!
Здравей, колега,
термостатите работят, виското го смених преди да сменя дебитомера, радиатора беше свален и изчистен. Мисля, че всичко възможно е направено и поради тази причина пиша във форума. Диагностиката не показва нищо.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
kkrumov написа:Здравей, колега,
термостатите работят, виското го смених преди да сменя дебитомера, радиатора беше свален и изчистен. Мисля, че всичко възможно е направено и поради тази причина пиша във форума. Диагностиката не показва нищо.
Ако си от София и караш на къси разтояния разход от 11/100 градско е много добре

Както ти каза колега не можеш да достигнеш работната температура на колата 5-6 км са нищо !!! Предполагам зимата ще се вдигне повече....
И аз мисля, че 11 е много. Засечи колко време загрява колата ти. Да не си изолирал егр-а?
Бтв аз съм със същия мотор и нямам виско, а ел перка. Тя е с управление и ако не бачка излиза на грешка.
Бтв аз съм със същия мотор и нямам виско, а ел перка. Тя е с управление и ако не бачка излиза на грешка.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз съм със същия мотор но ръчка, зимата ми харчи към 9 лятото малко под 8, като се навирам доста в задръствания, автоматика ти прави разхода според мен.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз не съм виждал 150 коня дизел с виско аз карам такъв автомобил и е с ел.перка.Колега провери си горивната система разходът ти е големичък за този мотор според мен там някъде се крие проблемът автоматикът не може да качи толкова много.
- angeli
- Потребител
-
- Кара: E46, 320 CD, 2004
И аз съм с тези мотор и кутия колега, харчи ми 10 градско, карам по около 15км до работа (Дружба - Люлин). Мисля че с твоите 6, 11 е ОК.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kkrumov написа:Здравейте,
Не се набутвай повече със сервизи и ремонти - това е разходът, каквото и да ти говорят. Всяка кола си е специфична, но 10-11 за автомат в София е нормално. Това е положението, другото са градски легенди.
Never mistake motion for action...
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Разбираемо е, че се е притеснил човека. Особено, ако е чел темата за разхода на Е46. Там има всякакви басни за невероятно икономичните мотори монтирани на "тройката". Примерно, може да разбереш че същия този мотор, при средна скорост 140км.ч., с включен климатик и пълна кола харчи 4,5/100. Други обяснявят как в задръстванията по София не качват повече от 6-7/100 и всякакви подобни щуротии. Истината е съвсем друга и при условията в които експлоатираш автомобила, /при това и автоматик/, разхода ти е близък до нормалния.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
slav4o974 написа:Разбираемо е, че се е притеснил човека. Особено, ако е чел темата за разхода на Е46. Там има всякакви басни за невероятно икономичните мотори монтирани на "тройката". Примерно, може да разбереш че същия този мотор, при средна скорост 140км.ч., с включен климатик и пълна кола харчи 4,5/100. Други обяснявят как в задръстванията по София не качват повече от 6-7/100 и всякакви подобни щуротии. Истината е съвсем друга и при условията в които експлоатираш автомобила, /при това и автоматик/, разхода ти е близък до нормалния.
Тук съм съгласен,не че не е възможен по-нисък разход,но иска мноого галене на педала...а и 6-7 за ръчка трудно но може...аз карам често по-бързо и рязко - 7.4 ми е разхода,като има и околовръстното и то от горна баня до младост,доста задръствания и доста често стъпка 3-4..
Но под 7 не е непостижимо,но зависи и от трафика
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
slav4o974 написа:Разбираемо е, че се е притеснил човека. Особено, ако е чел темата за разхода на Е46. Там има всякакви басни за невероятно икономичните мотори монтирани на "тройката". Примерно, може да разбереш че същия този мотор, при средна скорост 140км.ч., с включен климатик и пълна кола харчи 4,5/100. Други обяснявят как в задръстванията по София не качват повече от 6-7/100 и всякакви подобни щуротии. Истината е съвсем друга и при условията в които експлоатираш автомобила, /при това и автоматик/, разхода ти е близък до нормалния.
Някой са тотални фантазьори други пък не знаят как да си отчитат разхода и гледата борд-а което голяма глупост

В София съм постигал разход 7/100 дизел но със фиат пунто

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Колеги,
Наистина съм изчел много за разхода във форума, въпреки че когато я взех колата го очаквах този разход, но всички странични мнения ме накараха да се занимавам с глупости. Беше ми важно да прочета и мненията ви, за да се ориентирам.
Благодаря.
Наистина съм изчел много за разхода във форума, въпреки че когато я взех колата го очаквах този разход, но всички странични мнения ме накараха да се занимавам с глупости. Беше ми важно да прочета и мненията ви, за да се ориентирам.
Благодаря.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
kkrumov написа:Колеги,
Благодаря.
А как ти е извънградския разход?
В София със същата кола (M47N автомат) имам разход над 13/100, а зимата доста повече. Това до някаква степен е оправдано, защото обикновено карам по 2-3 km с три кръстовища, но извънградския разход от 7-8/100 не мога да го преживея ... Последния път като пътувах по Тракия заради трафика съм карал със 110-130/само аз с малко багаж - 6,8/100!
Всичко описано от теб съм го направил по една или друга причина, термостатите бяха зле-смених ги/виското е добре - колата загрява нормално, филтрите ги сменям редовно, а този на картерните газове е на ~20000km, но разхода е висок. Дебитомера изглежда добре на диагностика, почистван и адаптиран е няколко пъти, но разхода не се промени. Сменях го с друг за проба (+почистване и адаптация) - няма разлика, но може и другия да не е бил читав ... Остава да пробвам с нов

Някъде четох, че ако разликата между показанията на бордовия компютър и реалния разход е голяма, значи дебитомера не е добре, ама дали наистина е така

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2