Моля за помощ, е39 тдс 99г не пали ?!??

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 525TDS

Моля за помощ, е39 тдс 99г не пали ?!??

Мнение от tihomir87 » 31 Юли 2013, 16:21

Колеги имам странен проблем с моята е39-ка кола е 99г 525тдс
Проблема е в това че когато е постояла на слънце не иска да запали.
При загрял или студен мотор пали без проблем но оставя ли я на слънце студена или топла не иска да запали в рамките на 20-30 сек. Единственото което виждам по таблото е че не включва подгряващите свещи, а когато запали зад мен става красив сив облак.
ГНП-то е сменено миналата година, на диагностика не даваше проблем (може и да е от калпавия комп на майстора).

МОЛЯ за помощ, имали някакъв датчик който ако ако се загрее да не подава гориво или да не пуска ток на свещите. Чета из форума от 2-3 седмици и само слушам за помпи, датчици но не намеирх схема по която да хвана повредата и да я отстраня.
Видях схема за датчик който е до компа на колата (под предния капак в лявата част), НО аз такъв нямам.

имали някой идея какво да търся ?!?! не мога все да търся сянка за да паркирам, а и не мога да въртя докато се скапа стартера или нещо друго. КАКВО ДА ПРАВЯ ДА Я ПРОДАВАМ ЛИ ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Моля за помощ, е39 тдс 99г не пали ?!??

Мнение от Zubcho » 31 Юли 2013, 18:59

Когато двигателя е загрял, подгревните свещи не се включват.

Проблема вероятно е ел. Като начало огледай хубаво бушоните. Може да се нагряват и някой да дава фира, а като е студен да си дава контакт. И не е ГНП това със сигурност.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir87 » 19 Авг 2013, 15:53

Колега огледах ги. Всички бушони са ок но проблема остава. Възможно ли е да е от някое реле ? При загряване да даде фира ? Чесно казано съм се отчаял Какво ли непробвах и проверих но бараката пак го прави това :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Авг 2013, 22:41

Стартера върти ли когато е седяла на слънце?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir87 » 23 Авг 2013, 13:36

Стартера работи както винаги. Върти си както обикновенно невиждам никаква промяна дори в шума

Потребител
Аватар

Мнение от Andro 160 » 23 Авг 2013, 21:08

tihomir87 написа:]... а когато запали зад мен става красив сив облак.,,

Това значи само едно: - дюзите впръскват гориво в гор. камера, но няма условия за възпламеняване. Условията са: - компресия, подгрята горивна камера, синхронизация на КВ, РВ, ГНП. Търсете там проблемите. Това "на сянка", "на слънце" е съвпадение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 03 Сеп 2013, 10:26

На вуйчо ми сергията (хлОпел) с 2.5 мотора тдс пак така не искаше да пали. Оказа се стартер. Направи му ревизия и проблемите се решиха. Пробвайте на бутане как пали. Ако е бут- пал, отиваш за стартер 8)
п.п. Не можеш да усетиш дали стартера е ок само по звука. В повечето случаи :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir87 » 15 Сеп 2013, 18:33

Колега това което съм чел е че непрепоръчват палене с бутанки и дарпанки. Честно неми се иска ама ще пробвам

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir87 » 25 Сеп 2013, 12:13

даа вчера пак я закачихме на комп и тоя път показа грешки в дебитомера, датчик колянов вал.
ИМАМ НАПРЕДЪК .......... сега отана само да отстраня проблемите и ще кажа дали паленето се е оправило :)

Потребител
Аватар

Мнение от tihomir87 » 29 Сеп 2013, 14:20

След няколко месечно ходене по мъките вчера проблема се реши с почистване на дебитомер и нов датчик колянов вал :) сега пали като момиченце от четвърт :D Никакви вериги не съм сменял никакви помпи не съм въртял, стартер не съм сменял, (като доста такива савети имаше в други теми ) Цялата работа беше да се закачи колата на комп със свястна програма за диагностика и тя ти казва какво каде да пипаш. Тия програми за диагностика по 50-100 лв дето ги има ис сайтовете са пълна БОЗА и само ще си разбазикате колите и ще си чупите главите с тях.
Моля по преценка на модераторите темата да бъде премахната или оставена за други имащи такъв проблем

Назад към E39