Е46 купе губи обороти на свободна и се опитва да гасне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Е46 купе губи обороти на свободна и се опитва да гасне
BMW_DRIVER написа:Dulata79
Грешиш с гаста , за момента няма по-евтино гориво с което да се предвижва човек.... много лимузини вече излизат от завода с газ (ауди мерцедес за бмв незнам) ........
Дай моля те един линк към сайта на мерцедес или ауди да видим тия лимузини с фабрична газ. Но без снимки от мобилето или чичо гугъл. Само линк към официален представител. Щото много ми е интересно с тези приказки за фабричната газова, кой им вярва.
П.П.
Иначе нямям против газ-та, даже и аз се замислям.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Zagy написа:Според мен проблема е, че не са монтирали достатъчно дълги щуцери в смукателните колектори - така като пуснеш на свободна по време на движение навлизащия в колекторите въздух просто изтласква газта обратно в рейката и колата почва да прекъсва.
Колега, не са баш така нещата. Когато си изключил от скорост и колата се движи по инерция, дросела е затворен и въздуха който е необходим за горивната смес се регулира от стъпковия мотор, който се управлява от компа. Т.е. нямаме директен "напор" от насрещен въздух. Неправилна настройка на газовите времена "на празен ход", неправилно измерен въздух от дебитомера, силно замърсен дросел или пък муден стъпков мотор задължително ще доведат до клатене на оборотите и дори до изгасване. За тези причини се сещам в момента и ако прибавим и факта че след изфорсиране и след ППХ мотора за кратко е "cut off", то задачата на бензиновия комп да запали правилно и стабилно мотора, особено с прикачена афтърмаркет АГУ, става доста трудна. Ако бъркам някъде, нека някой колега ме поправи.
Другото което ще кажа е, че сериозно съм се заиграл с придърпвънето и играенето на оборотите и до няколко дни се надявам да мога да намеря решение на тези проблеми. Все повече се убеждавам че причината едва ли е в щуцерите, но пък основно е при колегите с Романо. Имам "под ръка" едно 330XI с "ЕММЕ GAS" /със същия софтуер на АЕВ като Романото/, направено с къси щуцери, което почти не придърпва в ниските. Обещавам ако ми се изясни ситуацията веднага да споделя причината.
- Dulata79
- Потребител
-
- Кара: е 46 м54 Б 22
ок колега чакам с нетарпение и ти желая успех, ходих при момчетата дето ми сложиха газовото убеждават ме че са на ясно с този проблем сас щуцерите и са сложили достатачно дълги, отворихме колата пак до дроселова клапа вс е чисто , отново баня на стъпковия мотор с ултра звук ама като го замерихме с мултицета дава един ом разлика едното бесхе 13 и несхто другото 12 и малко тва нормално ли е според вас и може ли да е проблем?
- BMW_DRIVER
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328ci & E30 327Ti
- Мечтае да кара: която вкачи
кой какво е разберал и не разберал... на мен дюзите са по средата на смукателя без никакви щуцери.... на мап картата за финна настройка се обогатяват смесите за ниските обороти (500-1000) и проблемите изчезват.попринцип колата да е на оборот смесите трябва да са богати 

http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо 
2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw
- Dulata79
- Потребител
-
славчо надявам се успя да откриеш рпблема в твоята Баварка, при мен явно дебитомера нещо се ебава щото като му отка4их буксата нещата станаха по добре само незнам тои ли е проблема или от настроиките на газовото се бърка самия дебитомер много заплетена стана тая раб ! попитах ви и дали някои има представа защо стъпковото мотор4е при замерване от едната и другата страна дава разли4ни стоиности с един ом разлика! някои сблъсквал ли се е с такъв проблем колеги ?
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Засега мога да кажа че причината за нестабилните обороти на празен ход, най-вероятно е в дебитомера. При мен самата му букса прави проблем и периодично я почиствам с контактен спрей. Просто обогатяване на сместа в ниските няма никакъв положителен ефект, а води единствено до неприятно придърпване при движение с ниска скорост и подаване на газ. Този дефект е по-осезаем когато мотора още не е достигнал оптимална температура и редуктора не е достатъчно топъл. Някои ГИ-та имат възможност за корекция на сместа съобразно достигнатата температура, но Романото не е от тях. Горещо препоръчвам да не се ползва опцията "обогатяване при ускорение", защото тя е главната причина за неприятното придърпване в ниските и пречи за прецизното построяване на горивната карта на газовите времена.
Специално за нестабилните обороти, освен дебитомера и буксата му причина може да е и смученето на въздух от скъсан маркуч или вакуум. Този въздух не е "измерен" от дебитомера и при по-студено време е основен виновник за досадните "мисфайъри" при първия студен старт.
Аз разполагам с работещ почти нов дебитомер и бих го дал на колега за проба, ако някой има съмнение в своя.
Специално за нестабилните обороти, освен дебитомера и буксата му причина може да е и смученето на въздух от скъсан маркуч или вакуум. Този въздух не е "измерен" от дебитомера и при по-студено време е основен виновник за досадните "мисфайъри" при първия студен старт.
Аз разполагам с работещ почти нов дебитомер и бих го дал на колега за проба, ако някой има съмнение в своя.
- Dulata79
- Потребител
-
Прав си 4е може да е дебитомера сега при мен са малко по добре нещата но ако пак ме подразни ще я поразхвърляме наново:) колеги искам да попитам и друго, някои знае ли каде в Бургас да си купя ангелски очи ама червени, щото си порачах от един саит и доидоха розови варнах ги и вече не ми се занимава със саитове мисля че все някаде трябва да има в нашия град така че ако някои знае моля ви драснете някои ред тук
Благодаря ви!

- ivailo8630
- Потребител
-
Здравей те,колеги някой открил ли е решение на проблема?
При мен нещата седят по следния начин:
колата я имам от близо две години и ѝ играеха оборотите на бензин.от два месеца имам газ Фобос обд2 и нещата станаха плачевни
колата както я изключа от скорос направо вече си гасне не се и замисля да ѝ играят оборотите.От начало играеха сега вече понякога и играят,но в повечето пъти направо си гасне.
Сменил съм до момента филтър за картерната вентилация,свещи,бобини,DISA клапа(моята не и държеше вакума),вакумни маркучи,стъпковия мотор е чистен и сменен с работещ на 100%,изчистен дросел(които не беше толкова мръсен).
Нямам дебитомер нямам да пробвам от София съм ще съм доволен някои колега ако има или се навие да ги смениме за едно кръкче да видя дали ще има разлика ще съм много благодарен.
М52Б20ту
Весели Празници!!!
колата я имам от близо две години и ѝ играеха оборотите на бензин.от два месеца имам газ Фобос обд2 и нещата станаха плачевни
колата както я изключа от скорос направо вече си гасне не се и замисля да ѝ играят оборотите.От начало играеха сега вече понякога и играят,но в повечето пъти направо си гасне.
Сменил съм до момента филтър за картерната вентилация,свещи,бобини,DISA клапа(моята не и държеше вакума),вакумни маркучи,стъпковия мотор е чистен и сменен с работещ на 100%,изчистен дросел(които не беше толкова мръсен).
Нямам дебитомер нямам да пробвам от София съм ще съм доволен някои колега ако има или се навие да ги смениме за едно кръкче да видя дали ще има разлика ще съм много благодарен.
М52Б20ту

Весели Празници!!!
ivailo8630 написа:Здравей те,колеги някой открил ли е решение на проблема?
М52Б20ту![]()
Весели Празници!!!
Колега,погледни си гумичките на бензиновите дюзи,гарнитурата на всмукателния колектор,тапите в задната част на всмукателния колектор,щуцерите за газта погледни да няма хлабави маркучет,стъпковия мотор изчисти.Общо взето трябва да си сигурен,че не дърпа от никъде въздух.
Преди това ходи някъде да ти направят качествена диагностика,може да си спестиш времето за тестване за vacuum leak.

Ако всичко е наред ходи за настройка на газовата.
- ivailo8630
- Потребител
-
Газта ми е чисто нова и е перфектна,вакумите са си наред смених и двата датчика на разпределителния вал иняма никакви грешки на диагностика.
Стойностите на разпределителните валове е както трябва,не е от стъпков мотор или филтър за картерни и дебитомера е ок всичко си е ок,но не и с оборотите.
Стойностите на разпределителните валове е както трябва,не е от стъпков мотор или филтър за картерни и дебитомера е ок всичко си е ок,но не и с оборотите.
Привет колеги има ли реално решение на този проблем с газта моята също е на романо и прави същия проблем с оборотите и загасвснето в движение. Пробвано е с друг дебитомер ревезирани букси изолирани картерни газове еднополюсни свещи, тестта с пушека за нарушен вакуум, щуцеритр са дълги стърчат от колекторите. Освен да пробвам с нова диодна плочка не знам
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2