Дневни светлини - къде могат да ги отключат?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Дневни светлини - къде могат да ги отключат?
hrpopov217 написа:oci написа:hrpopov217 написа:omegaart написа:ares2 написа:колеги този LCM дали може да поддържа дневните и как мога да ги активирам като заменя моя модул с този? има ли проблем като заменям първата версия на LCM? и тн
LCM 2 и 3 нямат проблем с дневните светлини , смяната изисква прекодиране на модула , но може да се направи от същия човек дето ще включи дневните светлини.
LCM2 има проблем с дневните светлини. Не всички поддържат дневни светлини. Даже не съм чувал за LCM2 който да поддържа дълги на %, ами само някои поддържат дневни светлини на късите.
В грешка си колега LCM2 няма проблем, проблем имат тези които се мъчат да го пуснат и понеже не знаят как да го направят казват, че този модул не го подържа по простата причина, че не знаят как.
Пускал съм на всички е39-ки със всички версий на ЛЦМ-а затова ти казвам, че става даже мога на бас да се хвана, същото се отнася и за е46 и други модели.
@oci чета твоите мнения с удоволствие и съм склонен да ти вярвам за всяка една написана букваНо на мен един от редовете при прочитане не ми излезе. До колкото се сещам беше този GED_FL_ALS_DRL . И си мисля че щом, някой ред липсва при прочитането, не трябва да се добавя. Може и да не се е прочел както трябва...........
Пропускаш нещо колега.
alachr1 написа:ares2 написа:замених модулите днес. не съм кодирал за сега нищо. този които махнах е версия 1 . всичко си работи както трябва с 3. можете ли да ме насочите с какъв софтуер трябва да програмирам модула?
най-лесноviewtopic.php?f=35&t=350030
![]()
Лесно колко да е лесно като навкодера не кодира всички модули
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
hrpopov217 написа:oci написа:hrpopov217 написа:omegaart написа:ares2 написа:колеги този LCM дали може да поддържа дневните и как мога да ги активирам като заменя моя модул с този? има ли проблем като заменям първата версия на LCM? и тн
LCM 2 и 3 нямат проблем с дневните светлини , смяната изисква прекодиране на модула , но може да се направи от същия човек дето ще включи дневните светлини.
LCM2 има проблем с дневните светлини. Не всички поддържат дневни светлини. Даже не съм чувал за LCM2 който да поддържа дълги на %, ами само някои поддържат дневни светлини на късите.
В грешка си колега LCM2 няма проблем, проблем имат тези които се мъчат да го пуснат и понеже не знаят как да го направят казват, че този модул не го подържа по простата причина, че не знаят как.
Пускал съм на всички е39-ки със всички версий на ЛЦМ-а затова ти казвам, че става даже мога на бас да се хвана, същото се отнася и за е46 и други модели.
@oci чета твоите мнения с удоволствие и съм склонен да ти вярвам за всяка една написана букваНо на мен един от редовете при прочитане не ми излезе. До колкото се сещам беше този GED_FL_ALS_DRL . И си мисля че щом, някой ред липсва при прочитането, не трябва да се добавя. Може и да не се е прочел както трябва...........
При ЛСМ2 са други редовете. И аз мислех като теб, но колегата oci ме светна как става.

- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 530д 2001
Колега ОЦИ прав си 

- takar
- Потребител
-
- Кара: BMW 520I E39
- Мечтае да кара: 760IL
Здравейте колеги днес си смених въпросния транзистор на лсм модула бтс426л1 защото десния фар на дългите ми светеше постоянно.Модела е лсм-а след смяната на транзистора като подам на контакт ми светват късите светлини и едната част на габаритите отзад въпреки че копчето е на нула. Започна да работи и нивела на фаровете като изгася колата и фаровете изгасят на какво се дължи това?
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
oci написа:Лесно колко да е лесно като навкодера не кодира всички модули
С NCS Expert ли се кодират всички модули? С него мисля, че трябваше да се пишат някакви редове(ръчна програмиска работа), защото веднъж се опитвах да работя с тази програма, но интерфейса й не е направен автоматизиран като на Навкодера - само чекчета да слагаш/махаш.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
E30_DK написа:oci написа:Лесно колко да е лесно като навкодера не кодира всички модули
С NCS Expert ли се кодират всички модули? С него мисля, че трябваше да се пишат някакви редове(ръчна програмиска работа), защото веднъж се опитвах да работя с тази програма, но интерфейса й не е направен автоматизиран като на Навкодера - само чекчета да слагаш/махаш.
Като следваш тези стъпки http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... NCS-Expert и тряба да се получи кодирането на ЛЦМ.
- oci
- старши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:E30_DK написа:oci написа:Лесно колко да е лесно като навкодера не кодира всички модули
Като следваш тези стъпки http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... NCS-Expert и тряба да се получи кодирането на ЛЦМ.
С НЦС-а, се кодират всички, колеги от темата с ЛЦМ2 могат вече да се похвалят с пуснати дълги на 30 процента

Не се пишат редове вътре просто като се прочете модула, нцс-а го вади в текстови файл и вътре в самия файл се променят определени редове, но те за всеки модул като версия са различни, това е уникална програма с нея се кодира всичко от е36, до е90, е65 и т.н.
Колегата дал линка в него закачат ДСЦ-то, а не ЛЦМ модула, много е важно да се внимава и ЗНАЕ какво се променя защото после стават белите, които също са поправими.
Навкодера е автоматизирана програма тя подържа само определи неща и не всички модули, затова с него не става на всички, докато с НЦС-а могат да се добавят например при изпати ме до вкъщи на фарове могат да се пускат халогени, дълги, габарити и т.н, т.е да си избираш според възможностите на модула различни настройки не само на форовете, а на всички модули по колата.
- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 530д 2001
Точно така колега

- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
От вчера и аз съм с активирани дневни на LCM II (HW 1,0 SW 3,2) с NCS, но за съжаление тази версия на модула не поддържа изпрати ме вкъщи.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
oci написа:Колегата дал линка в него закачат ДСЦ-то, а не ЛЦМ модула, много е важно да се внимава и ЗНАЕ какво се променя защото после стават белите, които също са поправими.
Сметнах, че се вижда, че примера е за DSC

- Стефановски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
- Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds
Колеги, слушайте какво ви казва OCI.Аз съм с LCM 2 и вчера (28.09.) колегата го програмира за 3 (три) минути пред входа на блока му.
ОCI

ОCI

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Колеги опитахме с inpa но не стана. Някои дали го е правил с тази програма?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
ares2 написа:Колеги опитахме с inpa но не стана. Някои дали го е правил с тази програма?
с инпа НЕ СТАВА !!!
- oci
- старши ентусиаст
-
ares2 написа:Колеги опитахме с inpa но не стана. Някои дали го е правил с тази програма?

- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
Благодаря на колегите които се отзоваха вече карам с дневни светлини
работа точно за 2 мин.