G36's Cabrio: Началото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
G36's Cabrio: Началото
Здравейте, колеги!
От 2 дни съм горд или не чак толкова собственик на Е46 323 Cabrio 2.5 170hp (08/2000год 192 000 км) (M52TUB25)
За да не спамя навсякъде реших да пусна на едно място всичките си проблиеми и питания...
1. Имам теч... от радиатора/маркучите това е в процес на установяване. Хубавото е че става една голяма
локва на кората отдолу, т.е. не се пълни двигателчето...
2. Свири ми нещо под капака, явно ще се сменят филтри, ремък и масло (което е нормално при нов
автомобил). Да се надяваме след смяната да изчезне иначе...
3. Вчера ходих да позаредя малко 95 (с 95 или 98 да я карам, зареждам от шел) и интересното беше че ми
светна лампата за "Engine check" още преди да съм стигнал до бензиностанцията...
4. Подробности като частично претапециране на седалките и волана няма да ги дискотирам още!
5. Можете ли да ми кажете как е разумното каране? Т.е. 1ва до 20км, 2ра до 40 3та до 80... и т.н. кои
кои скорости са дълги, кои къси и т.н.
Благодаря!
Наздраве!
От 2 дни съм горд или не чак толкова собственик на Е46 323 Cabrio 2.5 170hp (08/2000год 192 000 км) (M52TUB25)
За да не спамя навсякъде реших да пусна на едно място всичките си проблиеми и питания...

1. Имам теч... от радиатора/маркучите това е в процес на установяване. Хубавото е че става една голяма
2. Свири ми нещо под капака, явно ще се сменят филтри, ремък и масло (което е нормално при нов
автомобил). Да се надяваме след смяната да изчезне иначе...

3. Вчера ходих да позаредя малко 95 (с 95 или 98 да я карам, зареждам от шел) и интересното беше че ми
светна лампата за "Engine check" още преди да съм стигнал до бензиностанцията...
4. Подробности като частично претапециране на седалките и волана няма да ги дискотирам още!

5. Можете ли да ми кажете как е разумното каране? Т.е. 1ва до 20км, 2ра до 40 3та до 80... и т.н. кои
Благодаря!
Наздраве!

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: G36's Cabrio: Началото
G36 написа:Здравейте, колеги!
За да не спамя навсякъде реших да пусна на едно място всичките си проблиеми и питания...![]()
автомобил). Да се надяваме след смяната да изчезне иначе...![]()
Благодаря!
Наздраве!
За 1,2,3 отиди на сервиз и диагностика..за 4 може да ми пишеш лично ще те пратя на едно място и ще си много доволен..за 5...ако сега ти кажа скорост по скорост и километри ще ми вземеш ли мнението като шаблон и така ли ще караш?Карай както ти е кеф пич,няма подобно нещо разумно каране..разумното каране идва не от скоростите и километрите а от задкормилното устройство,карай си по пътя и пази другите,ако те удря съчмата да танцуваш с люБИМАТА го прави така че да не застрашаваш никого,товa e.
П.с ако няма къде да отидеш за 1,2,3 ми пиши лично,ще те пратя при човек който ще ти свърши работа и е от форума.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- freax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
- Детайли за колата: Мартеничка...
И така... след месец и... дойде ред за 2а публикация! 
Чисто и просто след ремонта на 1,2,3
а именно: поради несработване на перката и мърлява подръжка на предния собственик всичко беше "сварено"
Т.е. смяна на всички датчици, радиатор, казанче... перка, отваряне, хидравлична проба и леко пилене на главата........... за цени по-добре да не говорим!
Та сега останаха "белите къхъри":
1. Трябва ми бъбрек (предна решетка - лява / може и комплект)
2. Топка за скоростния лост, ще проверя колко $ е претапецирането й...
3. Едно копче ми липсва... на конзолата за ел. стаклата до скоростния лост има 3 копчета 3тото (от пред на зад) липсва
4. Претапециране на страниците на седалките (там където коланите са се търкали... на кожата й се е... мамата)
Снимки ще кача след като има завършен външен вид!
п.п. Ако някой продава 1,2 и 3 да пише едно ЛС!

Чисто и просто след ремонта на 1,2,3

Т.е. смяна на всички датчици, радиатор, казанче... перка, отваряне, хидравлична проба и леко пилене на главата........... за цени по-добре да не говорим!
Та сега останаха "белите къхъри":
1. Трябва ми бъбрек (предна решетка - лява / може и комплект)
2. Топка за скоростния лост, ще проверя колко $ е претапецирането й...
3. Едно копче ми липсва... на конзолата за ел. стаклата до скоростния лост има 3 копчета 3тото (от пред на зад) липсва
4. Претапециране на страниците на седалките (там където коланите са се търкали... на кожата й се е... мамата)
Снимки ще кача след като има завършен външен вид!

п.п. Ако някой продава 1,2 и 3 да пише едно ЛС!
Здравейте отново! След съдействие от съфорумеца mitio ochite се сдобих с необходимите дреболии!
В течение на разработката ми изникна следния проблем... почти винаги ми светва енджън чека поради проблем в 1,3,4,5 цилиндри и се менят всеки път... от какво може да е? Смених свещите с HGK, пак имам същия проблем, сега идват на ред бобини... дайте идеи!
И 2я проблем е че не ми бачкат мигачите на калниците и пръскалките ма предния капак?! Бушон, може би!?
Дойде време и за 1ва снимка:

В течение на разработката ми изникна следния проблем... почти винаги ми светва енджън чека поради проблем в 1,3,4,5 цилиндри и се менят всеки път... от какво може да е? Смених свещите с HGK, пак имам същия проблем, сега идват на ред бобини... дайте идеи!

И 2я проблем е че не ми бачкат мигачите на калниците и пръскалките ма предния капак?! Бушон, може би!?

Дойде време и за 1ва снимка:

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колата е супер коледа честито и дано след тези неща само да караш...
каква грешка ти набива колата...
Щом да ти върти грешките на цилиндрите не мисля ,че е от бобина...
Има ли вибрации колата..
дава ли ти богата смес на изхода на сондите ...
аз имах подобен проблем ... страшно много вибрации.. видимо работа на по малко цилиндри..
и всичко се оправи със смяната на клапан картерни газове и по точно на един пукнат маркуч..ето темата ми:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037
каква грешка ти набива колата...
Щом да ти върти грешките на цилиндрите не мисля ,че е от бобина...
Има ли вибрации колата..
дава ли ти богата смес на изхода на сондите ...
аз имах подобен проблем ... страшно много вибрации.. видимо работа на по малко цилиндри..
и всичко се оправи със смяната на клапан картерни газове и по точно на един пукнат маркуч..ето темата ми:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=339037
Благодаря за съветите!
И така... след вчера колата е излекувана!...
1. Сменен съединител...
2. Сменено гуменото съединение на кардана
3. Сменен картерен маркуч
4. Сменен въздушен филтър
5. Сменен горивен филтър
В крайна сметка всички проблеми изчезнаха...
сега остана да свикна да карам с новия съединител!
Айде и още 2 снимки от днес:

и

И така... след вчера колата е излекувана!...
1. Сменен съединител...

2. Сменено гуменото съединение на кардана
3. Сменен картерен маркуч
4. Сменен въздушен филтър
5. Сменен горивен филтър
В крайна сметка всички проблеми изчезнаха...

сега остана да свикна да карам с новия съединител!

Айде и още 2 снимки от днес:
и
След 3+ месеца отсъствие и наслъждаване на шофирането дойде време да допълня автопарка си!
От сток минаваме на М Power!

От сток минаваме на М Power!

8 мнения
• Страница 1 от 1