е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320d

е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!

Мнение от xennie » 21 Сеп 2013, 20:14

Така проблема ми е следния не знам дали на някого му се е случвало,но когато си пусна фаровете или леви или десни най-често левия премигва постоянно като на коледна елха в един момент фара изгасва напълно след което на бк ми излиза грешка на която показва че той не свети.Изключвам фаровете след като като ги пусна той пак светва и пак премигва като коледна елха и това нещо се повтаря постоянно.Има моменти в които премигва премигва и спира и си карам няма проблем спирам колата пак тръгвам пак мига имах период в който 2 дена нямах проблем сега пак.Това е проблема а въпроса ми е някои знае ли къде е причината дали е някаква част или елемент или просто лош контакт опитвам се да избегна едни 15 лева диагностика :mhihi: Благодаря предварително на тези които ще се отзоват и ще дадат мнение по въпроса :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Re: е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!

Мнение от A-style » 21 Сеп 2013, 20:40

Има едни джаджи за ксенона стартер за ксенона ли се казва нз точно ,на него пише следното "electronic control gear for xenon light bulbs" точно те сдават багажа в повечето случаи.Пробвай да ги размениш лесно е с 2 букси си и ще видиш дали е от него или не !
Ако прави пак проблема минаваш на смяна на крушка , ако не е и това вече някой който разбира от мултицета горе-долу и ще откриеш америка :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от xennie » 21 Сеп 2013, 22:16

Благодаря ти , но имам въпрос къде се намира този стартер на ксенона ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 22 Сеп 2013, 9:04

A-style написа:Има едни джаджи за ксенона стартер за ксенона ли се казва нз точно ,на него пише следното "electronic control gear for xenon light bulbs" точно те сдават багажа в повечето случаи.Пробвай да ги размениш лесно е с 2 букси си и ще видиш дали е от него или не !
Ако прави пак проблема минаваш на смяна на крушка , ако не е и това вече някой който разбира от мултицета горе-долу и ще откриеш америка :bchug:

ако е оригинален ксенон то тои има баласт има и стартер,наи-често проблема е в стартера,самия стартер се намира във фара и не е много лесна смяната.Ако смениш баласта и пак продължи да мига фара значи проблема е в стартера.чак тогава да се разглобява фара и да се сменя
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от xennie » 22 Сеп 2013, 15:07

Да ксенона ми е оригинален еми благодаря значи ми препоръчвате първо баласта да видя и след това стартера а някои някаква представа за цената на тези двете неща че съм малко пред заплата :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i , 143hp
Детайли за колата: е46

Мнение от jonybravo_bg » 22 Сеп 2013, 21:57

Премигването на крушката по скоро е от самата крушка или от баласта . Стартера отговаря само за първоначалното запалване на крушката. Ако има проблем със запалването, т.е. стартирането, само тогава е стартера. Цена баласт около 550 лв, стартер 180 лв. При мен се получи същият проблем като при теб след като си купих нови китайски крушки....(за около 7 лв за брой). Върнах се към старите крушки и не ми е гаснал фар. В моя случай десния фар е мамлко нестабилен... забелязал съм едно финно трепване и си мисля, че като сложих китайските крушки, може би с по-некачествен газ в тях, тази нестабилност премина в гаснене изцяло, само на десен фар.
По скоро размени крушките или намери една хубава филипс и ч сложи там където сега ти гасне след това виж как ще се държи. Другия вариянт за решаване на проблеми по оригинален ксенон е преминаването към китайска система, с работа излиза към 160 лв.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d

Мнение от ivan_hrc » 23 Сеп 2013, 10:46

Най-вероятно е стартера. Имах същия проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от xennie » 23 Сеп 2013, 11:49

Вчера се видях с едно приятелче което ми каза същите цифри като цена, но ми каза и нещо друго може да го направя с обикновен баласт за обикновен ксенон който струвал 15 лева и един адаптер за 10 лв единственото което ще е по различно от оригиналния баласт ще е че фаровете ще загряват по бавно за мен 500 лева за баласт или стартер това са грешни пари за кола 2001г винаги съм слагал само немски и оригинални части на тази кола това ще е първия ментак който ще сложа но както казах 500 лв са си грешни пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 23 Сеп 2013, 20:23

xennie написа:Вчера се видях с едно приятелче което ми каза същите цифри като цена, но ми каза и нещо друго може да го направя с обикновен баласт за обикновен ксенон който струвал 15 лева и един адаптер за 10 лв единственото което ще е по различно от оригиналния баласт ще е че фаровете ще загряват по бавно за мен 500 лева за баласт или стартер това са грешни пари за кола 2001г винаги съм слагал само немски и оригинални части на тази кола това ще е първия ментак който ще сложа но както казах 500 лв са си грешни пари.

колега преди да си сигорен от какво е ,неправи сметки а смени крушките и след това баластите,и чак тогава стартер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 23 Сеп 2013, 21:54

Имах подобен проблем от крушка, така че не го изключвай като вариант.
Но да - първо направи размяната и тогава ще кажеш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 25 Сеп 2013, 8:49

Здравейте,

Извинявам се че пиша в темата на колегата, но и аз имам лек проблем с ксенона. Като запаля фаровете десния се случва да не запали. Според предишния собственик крушките са нови и оригинални.

Както и да е, ако съм разбал правилно:
1. Сменяевам местата на крушките
2. Ако проблема остане в дясно - разменям бласта - той е някъде около фара предполагам?
3. Ако и така не стане се разглабя фара за да се подмени стартера - няма ли да се разхерметизира фара
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 25 Сеп 2013, 9:56

Не, стъклото е на щипки. Но ако се маха стъклото, хубаво е да се извади уплътнението, което е в канала и да се поразмачка с ръце. С годините се сплесква от самото стъкло и има вероятност да не ти уплътни добре при монтажа на стъклото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 25 Сеп 2013, 14:01

LANA написа:Здравейте,

Извинявам се че пиша в темата на колегата, но и аз имам лек проблем с ксенона. Като запаля фаровете десния се случва да не запали. Според предишния собственик крушките са нови и оригинални.

Както и да е, ако съм разбал правилно:
1. Сменяевам местата на крушките
2. Ако проблема остане в дясно - разменям бласта - той е някъде около фара предполагам?
3. Ако и така не стане се разглабя фара за да се подмени стартера - няма ли да се разхерметизира фара

Точно така, обаче и сега мога да ти кажа, че ако проблема не е в крушките, то тогава е в стартерчето - нали това му е идеята, да "запали" крушката.
Фара се разглобява лесно - сваляш го и стъклото е на 4-5 щипки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 25 Сеп 2013, 14:58

Мерси за съветите и инфото.

Като имам резултат ще споделя.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d

Мнение от ivan_hrc » 25 Сеп 2013, 17:25

За да се смени стартера трябва да се свали рефлектора което не е толкова лесно, има си тънки моменти. В YouTube има клипове как се разглобява фара. Ако си със AL Bosch фарове стартера мисля, че беше 75 лв. от Ravena.

Следваща

Назад към E46