е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xennie
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!
Така проблема ми е следния не знам дали на някого му се е случвало,но когато си пусна фаровете или леви или десни най-често левия премигва постоянно като на коледна елха в един момент фара изгасва напълно след което на бк ми излиза грешка на която показва че той не свети.Изключвам фаровете след като като ги пусна той пак светва и пак премигва като коледна елха и това нещо се повтаря постоянно.Има моменти в които премигва премигва и спира и си карам няма проблем спирам колата пак тръгвам пак мига имах период в който 2 дена нямах проблем сега пак.Това е проблема а въпроса ми е някои знае ли къде е причината дали е някаква част или елемент или просто лош контакт опитвам се да избегна едни 15 лева диагностика
Благодаря предварително на тези които ще се отзоват и ще дадат мнение по въпроса 

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Re: е46 фарове ксенон ПРОБЛЕМ!
Има едни джаджи за ксенона стартер за ксенона ли се казва нз точно ,на него пише следното "electronic control gear for xenon light bulbs" точно те сдават багажа в повечето случаи.Пробвай да ги размениш лесно е с 2 букси си и ще видиш дали е от него или не !
Ако прави пак проблема минаваш на смяна на крушка , ако не е и това вече някой който разбира от мултицета горе-долу и ще откриеш америка
Ако прави пак проблема минаваш на смяна на крушка , ако не е и това вече някой който разбира от мултицета горе-долу и ще откриеш америка

- xennie
- Потребител
-
Благодаря ти , но имам въпрос къде се намира този стартер на ксенона ?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
A-style написа:Има едни джаджи за ксенона стартер за ксенона ли се казва нз точно ,на него пише следното "electronic control gear for xenon light bulbs" точно те сдават багажа в повечето случаи.Пробвай да ги размениш лесно е с 2 букси си и ще видиш дали е от него или не !
ако е оригинален ксенон то тои има баласт има и стартер,наи-често проблема е в стартера,самия стартер се намира във фара и не е много лесна смяната.Ако смениш баласта и пак продължи да мига фара значи проблема е в стартера.чак тогава да се разглобява фара и да се сменя

- xennie
- Потребител
-
Да ксенона ми е оригинален еми благодаря значи ми препоръчвате първо баласта да видя и след това стартера а някои някаква представа за цената на тези двете неща че съм малко пред заплата 

- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Премигването на крушката по скоро е от самата крушка или от баласта . Стартера отговаря само за първоначалното запалване на крушката. Ако има проблем със запалването, т.е. стартирането, само тогава е стартера. Цена баласт около 550 лв, стартер 180 лв. При мен се получи същият проблем като при теб след като си купих нови китайски крушки....(за около 7 лв за брой). Върнах се към старите крушки и не ми е гаснал фар. В моя случай десния фар е мамлко нестабилен... забелязал съм едно финно трепване и си мисля, че като сложих китайските крушки, може би с по-некачествен газ в тях, тази нестабилност премина в гаснене изцяло, само на десен фар.
По скоро размени крушките или намери една хубава филипс и ч сложи там където сега ти гасне след това виж как ще се държи. Другия вариянт за решаване на проблеми по оригинален ксенон е преминаването към китайска система, с работа излиза към 160 лв.
По скоро размени крушките или намери една хубава филипс и ч сложи там където сега ти гасне след това виж как ще се държи. Другия вариянт за решаване на проблеми по оригинален ксенон е преминаването към китайска система, с работа излиза към 160 лв.
- ivan_hrc
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d
Най-вероятно е стартера. Имах същия проблем.
- xennie
- Потребител
-
Вчера се видях с едно приятелче което ми каза същите цифри като цена, но ми каза и нещо друго може да го направя с обикновен баласт за обикновен ксенон който струвал 15 лева и един адаптер за 10 лв единственото което ще е по различно от оригиналния баласт ще е че фаровете ще загряват по бавно за мен 500 лева за баласт или стартер това са грешни пари за кола 2001г винаги съм слагал само немски и оригинални части на тази кола това ще е първия ментак който ще сложа но както казах 500 лв са си грешни пари.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
xennie написа:Вчера се видях с едно приятелче което ми каза същите цифри като цена, но ми каза и нещо друго може да го направя с обикновен баласт за обикновен ксенон който струвал 15 лева и един адаптер за 10 лв единственото което ще е по различно от оригиналния баласт ще е че фаровете ще загряват по бавно за мен 500 лева за баласт или стартер това са грешни пари за кола 2001г винаги съм слагал само немски и оригинални части на тази кола това ще е първия ментак който ще сложа но както казах 500 лв са си грешни пари.
колега преди да си сигорен от какво е ,неправи сметки а смени крушките и след това баластите,и чак тогава стартер.

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Имах подобен проблем от крушка, така че не го изключвай като вариант.
Но да - първо направи размяната и тогава ще кажеш
Но да - първо направи размяната и тогава ще кажеш

- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Здравейте,
Извинявам се че пиша в темата на колегата, но и аз имам лек проблем с ксенона. Като запаля фаровете десния се случва да не запали. Според предишния собственик крушките са нови и оригинални.
Както и да е, ако съм разбал правилно:
1. Сменяевам местата на крушките
2. Ако проблема остане в дясно - разменям бласта - той е някъде около фара предполагам?
3. Ако и така не стане се разглабя фара за да се подмени стартера - няма ли да се разхерметизира фара
Извинявам се че пиша в темата на колегата, но и аз имам лек проблем с ксенона. Като запаля фаровете десния се случва да не запали. Според предишния собственик крушките са нови и оригинални.
2. Ако проблема остане в дясно - разменям бласта - той е някъде около фара предполагам?
3. Ако и така не стане се разглабя фара за да се подмени стартера - няма ли да се разхерметизира фара
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Не, стъклото е на щипки. Но ако се маха стъклото, хубаво е да се извади уплътнението, което е в канала и да се поразмачка с ръце. С годините се сплесква от самото стъкло и има вероятност да не ти уплътни добре при монтажа на стъклото.
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
LANA написа:Здравейте,
Точно така, обаче и сега мога да ти кажа, че ако проблема не е в крушките, то тогава е в стартерчето - нали това му е идеята, да "запали" крушката.
Фара се разглобява лесно - сваляш го и стъклото е на 4-5 щипки.
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
- ivan_hrc
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d
За да се смени стартера трябва да се свали рефлектора което не е толкова лесно, има си тънки моменти. В YouTube има клипове как се разглобява фара. Ако си със AL Bosch фарове стартера мисля, че беше 75 лв. от Ravena.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2