айдее ойде талона...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 18 Сеп 2003, 12:20

Неска пак се разминах на косъм. Карах бързо покрай теца в Надежда ако се сещате. По едно време глеадм патрулка и скачам на спирачката и забих до 30км/ч. Гледам имат радар. Полицая тръгна сякаш да ме спира, но после погледна пак радара и се отказа. Може би не са успяли да ме засекат ако са били на пулсов режим и точно тогава съм ковнал спирачката не знам. Стегнали са ги мама им! :evil: Eva не знам колко ще ми вземат ама някъде към 10лв. предполагам. Иначе ако искаха пари щях да мина най-много с 5лв., но уви нещяха...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 18 Сеп 2003, 13:22

Ти май ще трябва повечко да внимаваш... И без това са те нарочили.... :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от Resurrector » 18 Сеп 2003, 17:07

Една малко смешна история, но с поука - може да се измисли нещо по въпроса.
Та значи, действието се развива в Русия. Някви работяги в някакъв авиозавод свиват кофа със спец. боя - радиопоглъщаща. Боята била сребриста на цвят, а нали знаете, че по време на комунизма нямаше такива екстри като "металик". Решили, момчетата, да се правят на гъзари. :) Боядисват жигулата на единия. И газ до дупка. :) Както каза единия - "Навсякъде, където имаше засади, нарочно настъпвахме колата. Подминавахме ченгетата с над 100 км/ч, а те ни гледаха със широко отворени усти, а пък накои пляскаха радара с длан, явно с тайната надежда да го "поправят". :)

По принцип, радиопоглъщащо покритие не е трудно да се направи. Но не знам как стои въпроса е после с естетиката после.
Я вышел им наперерез!

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 18 Сеп 2003, 17:18

Много интересно решение, трябва да се признае 8) 8) 8)

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 18 Сеп 2003, 19:48

Наистена много интересно . Само да намерим ,то не е нужно цялата кола а може някакъв малък детаил да се пръсне, ако не греша. Даваите идеи :twisted: :twisted:
ИзображениеИзображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 18 Сеп 2003, 20:10

Resurrector написа:По принцип, радиопоглъщащо покритие не е трудно да се направи. Но не знам как стои въпроса е после с естетиката после.

Ти кво ся...Стелт ли ще праиш :?: :mha:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Сеп 2003, 21:16

мда. интересна тема се изкриви- за радари и защита:

малко случайни мисли ;):

за радарна защита всяка вертикална или полувертикална повърхност трябва да се "третира" със такава боя. номера може да се пропусне. радиатора е големия проблем- вертикален и метален той е виновен за близо 75% от "radar signature" (радарен подпис/ сечение) на колите отпред. пасивните анти-радарни-заглушители не работят. активните са забранени.

за лазер (ако има такива) трябва да се погрижиме за високо отражателни вертикални повърхности- фаровете и номера особено. за предния номер - може да се огъне под 45 градуса (или повече). да се пазят фаровете - затъмняващи капаци са подходящи- лошото е че с повечето от тях нощно време фаровете хич ги ниаа. активните анти-лазери (анти-лидари) са разрешени като цяло и много ефективни.

най-добрия радарен детектор е valentine 1- някои модели на bell за последните 8 години се доближиха по чувствителност до него, но треидмарк си остават индикацията за местоположението и броя на източниците при гореспоменатия. цената е около $450-500 и може да се купи нов само от производителя.

антирадарите със батерии са като цяло по-нечувствителни от тези със постоянни 12 волта. вградените радари със антени под предната и задната броня са особено скъпи, но не показват някакви свръх качества.

всеки добър съвременен радар (от $100 нагоре) е анти-радар-детектор невидим- демек полицията ако е оборудвана със подхоящия радарен детектор детектор (примерно VG-2), не може да разбере че имаш радарен детектор по излъчването му (разбира се може да го видят визуално ако не е скрит, ма това ясно)

друго кво.. ша внимавате и ще гледате колите пред вас- те са вашите бушони :) ... щото нищо не може да ви спаси от пулсовия радар, също както и от лазера

това е.. и карайте умно. никои не е безсмъртен а лошите неща стават бързо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Resurrector » 19 Сеп 2003, 14:48

Иво написа:Неска пак се разминах на косъм. Карах бързо покрай теца в Надежда ако се сещате. По едно време глеадм патрулка и скачам на спирачката и забих до 30км/ч. Гледам имат радар. Полицая тръгна сякаш да ме спира, но после погледна пак радара и се отказа. Може би не са успяли да ме засекат ако са били на пулсов режим и точно тогава съм ковнал спирачката не знам. Стегнали са ги мама им! :evil: Eva не знам колко ще ми вземат ама някъде към 10лв. предполагам. Иначе ако искаха пари щях да мина най-много с 5лв., но уви нещяха...

Между другото, там пътя е някъв на бабуни, много неравен. Карах веднъж със 140 и направо изтръпнах, колата аха да излети. :roll: Затова ся избягвам да карам там с над 80.
Я вышел им наперерез!

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 19 Сеп 2003, 21:56

дрьнта-брьнта,моите сьболезнования иво.
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Сеп 2003, 14:08

B U L L I написа:дрьнта-брьнта,моите сьболезнования иво.

Все пак не е отишла книжката :D Още съм на трасето :twisted:
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Страхотни истории