Драми с ключа. Не заключва, но отключва - РЕШЕНИ!!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Драми с ключа. Не заключва, но отключва
Батерията е най-малият пробле, защото тя 100% не е виновникът за това да не мога да заключа колата от копчето.
Atsalov написа:Колегата до някъде е прав,но какво общо има батерията след като проблема му е в бутона?
Според мен проблемите на колегата са два: единият е с батерията и затова обхватът му на работещите бутони е от този порядък (5-6 метра), а вторият е с микроключето (бутона). Само, че да разпояваш и запояваш върху платката при условие, че батерията е там т. е. под напрежение, колкото и малко да е то с оглед на цената на такъв ключ според мен не е много разумно. Аз съм го правил и затова за себе си знам, че никога няма да го направя пак, а иначе всеки е свободен да ремонтира каквото и както реши по колата си (или по ключа си в случая)...

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Лично на моята кола проблема беше в антенния усилвател и се разминах с отварянето на дистанционното. За работата при монтирана батерия съм съгласен. Но по-големия проблем идва от статичното електричество с което по-лесно може да се убие дистанционното.
Atsalov написа:Лично на моята кола проблема беше в антенния усилвател и се разминах с отварянето на дистанционното.
Да колега, това също е добра идея и не е лошо да се провери

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
iceblast написа:За бутона на платката ли говорим, защото ако е за него ми е любопитно как ще бъде сменен? Ако говорим за бутона с емблемата на БМВ (за заключване), не смятам, че ще помогне това нещо.
Дайте идеи от къде да ходя да си направя още 1 ключ, освен ДаруКар където е 350лв.
И аз имах драма с ключа - батерия, ампула итн. Понеже съм с един ключ само и аз търсих вариант за 2-ри. Е няма нищо което да си заслужава. Менте излиза към 220лв и трябва в CAS-а да се обучи и разреши 2-ри (нов ключ)
В камор за нов ключ искат 300лв + колата за да я кодират срещу 100лв.
Последна промяна Trixster на 23 Сеп 2013, 10:07, променена общо 1 път
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Тия са болни
Едно време на Аудитата си бях купил кабелче и сам си обучавах ключовете, едва ли е толкоз сложно и тук. Мен ми е повече за дистанционното, че нещо не ми харесва да заключвам с ключа 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
iceblast написа:Тия са болниЕдно време на Аудитата си бях купил кабелче и сам си обучавах ключовете, едва ли е толкоз сложно и тук. Мен ми е повече за дистанционното, че нещо не ми харесва да заключвам с ключа
Atsalov написа:Отваряте внимателно дистанционното и сменяте бутона (средния),след това затваряте диатанционното с лепило пиете по една ракия и обръщате нужното внимание на жена си!във вашия край май колегата Оци ги прави!

До автора това не е ауди колега с кабелчето не става затова цената е такава, риска е голям ако го прави някой на който му е за първи път или пък си чел нещо не си правил до сега има голяма вероятност да пуснеш нова тема във форума, че колата не пали и си е загубила и този ключ който имаш или пък си утрепал целия CAS историята помни и такива неща, но ако искаш пиши ми или вече ми знаеш телефона звънни и ще ти оправя ключа, правил съм поне 100 ключа и нови и с проблеми в платката сменя се и ключето и процесора и батерията и каквото се сетиш, това е евтиния вариант, ако искаш да имаш втори ключ тогава вече се купува ключа и той се обучава към САS-a, на твоята кола.
Пуснах Л.С.
П.П. При Аудита си беше интелигентно, веднъж имаш ли ПИН кода на имобилайзера можеш с обикновен кабел да си програмираш ключове. ПИН кода си идва от завода на едно листче, което го изтъркваш и си свиркаш.

П.П. При Аудита си беше интелигентно, веднъж имаш ли ПИН кода на имобилайзера можеш с обикновен кабел да си програмираш ключове. ПИН кода си идва от завода на едно листче, което го изтъркваш и си свиркаш.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
adovet написа:Atsalov написа:Колегата до някъде е прав,но какво общо има батерията след като проблема му е в бутона?
обхвата
Моят ключ не лови много далеч - има ли общо с батерията?
Днес ключа на два три пъти взе, че заключи - има надежда 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
bmw545i написа:adovet написа:Atsalov написа:Колегата до някъде е прав,но какво общо има батерията след като проблема му е в бутона?
обхвата
Може и да има , но докато не се направят няколко проби как да си сигорен. А и да отвориш дистанционното и да не е от него ...
- oci
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:bmw545i написа:adovet написа:Atsalov написа:Колегата до някъде е прав,но какво общо има батерията след като проблема му е в бутона?
обхвата
Може и да има , но докато не се направят няколко проби как да си сигорен. А и да отвориш дистанционното и да не е от него ...
другия вариант е с хвърляне на боб

шега има неща които не могат да се диагностицират без да се погледнат от човек който разбира иначе причините могат да са то често срещани проблеми както в случая батерия до пратка, антена и т.н
Днес реших, че ще разпарчетосам ключа и взех че го оправих
Проблема беше в средният бутон, беше на парченца (никаква идея, как е станало).
Сглобих бутона по обратният ред, стиснах с клещите, по една капка капчича от двете страни, за кадем и заспа.
След това с минималните си запояващи умения го запоих за платката и хоп - пак работи
П.П. Всички, които искат да си правят нови ключове, аз днес разбрах, че чипа на нашите коли е вграден в самата платка, не седи отделно на гърба на ключа, както при Е39.
Ето малко снимчици:
Платката без бутона:

Сглобеният бутон:

Всичко заедно, на едно място

Сглобих бутона по обратният ред, стиснах с клещите, по една капка капчича от двете страни, за кадем и заспа.
След това с минималните си запояващи умения го запоих за платката и хоп - пак работи

П.П. Всички, които искат да си правят нови ключове, аз днес разбрах, че чипа на нашите коли е вграден в самата платка, не седи отделно на гърба на ключа, както при Е39.

Ето малко снимчици:
Платката без бутона:

Сглобеният бутон:

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Драми с ключа. Не заключва, но отключва - РЕШЕНИ!!!
Абе аз ти казах още преди седмица да го изкормим :grin:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- oci
- старши ентусиаст
-
iceblast написа:Днес реших, че ще разпарчетосам ключа и взех че го оправих![]()
След това с минималните си запояващи умения го запоих за платката и хоп - пак работи![]()
П.П. Всички, които искат да си правят нови ключове, аз днес разбрах, че чипа на нашите коли е вграден в самата платка, не седи отделно на гърба на ключа, както при Е39.![]()
Ето малко снимчици:
Платката без бутона:
Сглобеният бутон:
на всички ромбоидни ключове и на е39 и на е46 и при теб, чипа е запоен на платката
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3