Бучене когато свивам на ляво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Re: Бучене когато свивам на ляво
ivoo написа:tazzboy написа:Чети погоре кво съм написал
Пич , кажи че си македонец , или че са ти изтрити копчетата на клавитурата.
Македонец съм, и само да знаете кво правам за да пишам на български.. Кирилица нормално имам но тия букви щ ъ я й ю... ги слагам с - copy - paste - един пост го пишам по половин час, го превъртам го преглеждам, го четам по 15-20 пъти за да може да имам колкото е възможно помалко грешки и да има смисъл

п.п Сложих мястоположение Македония да се знае

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
tazzboy написа:ivoo написа:tazzboy написа:Чети погоре кво съм написал
Пич , кажи че си македонец , или че са ти изтрити копчетата на клавитурата.
Македонец съм, и само да знаете кво правам за да пишам на български.. Кирилица нормално имам но тия букви щ ъ я й ю... ги слагам с - copy - paste - един пост го пишам по половин час, го превъртам го преглеждам, го четам по 15-20 пъти за да може да имам колкото е възможно помалко грешки и да има смисълНа половин съм българин (по майка ми) колата ми е с пловдивски номера (а и мислам че тва не е важно)... В македония няма форум за BMW (сигурно НЕ като този
) така че питам тук. Извинявам се на всички ако ви затруднявам с четенето (мислех че пишам български както трябва и ще се измъкнам
) Ако има някой проблем тогава нека казват модераторите, няма да пиша само ще чета. Ако не тогава четете gipsy kings български
.
п.п Сложих мястоположение Македония да се знае
хаха , няма проблеми колега , постовете ти са много по-ясни от на някои българи даже

пс. добре си направил , че си обозначил националността си , така за напред колегите ще бъдат толерантни към евентуалните правописни грешки

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
Проверих цялата предница + амортисъорите въсичко си беше 6. Останаха ощте гумите, ще ги сменям и ще напиша къво е станало.
- A.McQueen
- Потребител
-
- Кара: e39 m57d30 и пластмасово е30
- Детайли за колата: съмнително бавна
Колега имах същите симптоми с предишната ми кола.
Оказа се, че е една предпазна ламаринка на диска, която се беше изкривила и при завой опираше някъде. Като я изправихме и проблемът изчезна.
Не знам при е39 дали има такава ламаринка, но го споменавам като възможност просто
Оказа се, че е една предпазна ламаринка на диска, която се беше изкривила и при завой опираше някъде. Като я изправихме и проблемът изчезна.
Не знам при е39 дали има такава ламаринка, но го споменавам като възможност просто

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
tazzboy написа:Проверих цялата предница + амортисъорите въсичко си беше 6. Останаха ощте гумите, ще ги сменям и ще напиша къво е станало.
Нали имаше следи от гума по амортисьора...? Виж гумата дали има следи да се е търкала в амортисьора. Ако не - провери тампоните на двигателя, щом окачването е здраво.
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
bmw_n00b написа:Нали имаше следи от гума по амортисьора...? Виж гумата дали има следи да се е търкала в амортисьора. Ако не - провери тампоните на двигателя, щом окачването е здраво.
Следи од гума имаше но са някои стари следи (когато купуваш кола на старо не знаеш много работи за това дето караш и ще си останат мистерия) както казах проверих въсичко и гумата не опира на амортисьора изопшто. Трима гумаджии ми казаха дето това бучене е от гумите (не правилно износване като на вълни) така че на мисъл съм да купувам 4 нови Conti Sport 5 тъи и така гумите ми са за смяна. 235/45-17 напред и не знам дали да вземам 255/40-17 за назад.. Малко съкпичко излиза

- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Няма ли откого да вземеш първо гуми за проба и така да купуваш нови 

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, след година и половина, бученето не оправих. Предницата е ОК, смених гумите с нови Continental, нови предни амортисьори (по всички наблюдения по колата, предишния собственик е влязъл в дълабока дупка, беше крив преден дясен амортисьор
). Купих преден лагер от колега в форума (не нов), и след смената му и разместване на лагерите ляво-дясно, сега бучи не само когато свивам на ляво а и на право след 80км/ч. Ако има някой идея да сподели.
п.п Мисля да купам лагери втора употреба (от кола на части), и да пробвам така. Или ме съветвате да си купам нови? И мисля се за динамичен баланс също.

п.п Мисля да купам лагери втора употреба (от кола на части), и да пробвам така. Или ме съветвате да си купам нови? И мисля се за динамичен баланс също.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
добре де , направил си по-голямото - нови амортисьори с нови гуми конти , а не ти се дават още малко пари за нови лагери с които бученето ще изчезне напълно...нещо не мога да те разбера 

- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
колега не са проблем парите.. времето е. ще мога да се занимавам с колата от ноември. до тогава искам да разбера дали ще се оправи бученето с нови лагери или може да излезне друг проблем, като споменах че колата е влизала в дълабока дупка, претполагам с добра скорост за да изкриви амортисьора. дали може да е друга част засегната и да треба да се погледне/смени? за нов лагер-главина гледах тези http://www.mister-auto.bg/bg/lager-glav ... !3444.html всякоя идея/съвет е от полза. мерси
Провери нивото на хидравличната течност! Ако е малко - влиза въздух и стърже при завой на ляво!!
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
ewg написа:Провери нивото на хидравличната течност! Ако е малко - влиза въздух и стърже при завой на ляво!!
Това не съм направил от като имам колата (2 год вече), и не знам дали и кога е проверявано преди. Интересно, но не разбирам къво общо има с бученето.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
щом не си го направи.. аз до преди известно време не знаех къде се намира хидравличното казанче даже и се прояви подобно виене при ляв. сипах хид. течност и изчезна - меджик 

ewg написа:Провери нивото на хидравличната течност! Ако е малко - влиза въздух и стърже при завой на ляво!!

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2