Датчик гориво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Датчик гориво

Мнение от dragohr » 24 Май 2010, 20:31

Колеги, незнам дали ще ви се стори странно, но и други коли съм имал преди това и чак толкова шантава работа несъм виждал. Та дилемата ми е с показанията на стрелката за горивото. По принцип винаги съм си пълнил резервоара до горе и катосветне лампата, газ към бензиностанцията. По принцип винаги ми е правило впечатление че доста неравномерно се движи, но тези дни направо ме хвърли в трета глуха. Та прибирам се в петък от работа и лампата присветна, на другия ден припалвам за 1-2км истрелката мръдна двойно надолу, днеска я паля пак за същото разстояние и стрелката направо се закова на нулата. Та въпросът ми колеги, при вас същото ли е или аз имам някъкъв проблем.
п.с.; не ми тече гориво от никъде, уж си ги оправих тия проблеми.
И да ви попитам чрез бордовака как мога да следя колко ми е изгорила щото ми е малко мъгла? :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: Датчик гориво

Мнение от Николай Диянов » 25 Май 2010, 8:05

Ми колега то и при мен е така. Особено ако ми се наложи да я паля често, например през 4-5 мин паля и гася. Обаче като покарам по-продължително- към 10 мин стрелката се вдига нагоре.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от yso_2009 » 25 Май 2010, 12:06

Колеги и при мен го има този проблем!Вчера се возих и стрелката беше малко под първата чертичка, но не ми светеше лампата, сутринта паля и свети и не иска да изгасне. Спрях на първата бензиностанция сипах му няма и 10кила и стрелката се изправи над първата чертичка и лампата за бензина изгасна!Нормално ли е този датчик или поплавъка на резервоара да реагират толкова бавно и първите няколко минути да не показва вярно!Благодаря няма да пускам нова тема, ще следа тук!

Поздрави на всички!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 25 Май 2010, 13:49

споко.... едно от калпавите скъпо струващи неща в е39 нивомер/те в двата резервара :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 25 Май 2010, 20:22

Проблема не е в нивомерите. Според мен е направено нарочно. В 6-тото менЮ на борд компа си пише колко гориво има във всеки резервоар, както и колко показва стрелката. Примерно на мен днес ми пишеше 000070 което значи 7 литра в левия резервоар, но в менЮ 6.2 показваше 015 което значи, че стрелката показва 1,5 л, както си и беше.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 22 Авг 2010, 11:11

И това какво ще рече, че като сипваш чорба и знаеш горе долу как ти гори колата просто трябва сам да си правиш сметката и да му нямаш много вяра на бордовака по-принцип :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e60 525i
Мечтае да кара: All BMW
Детайли за колата: На черна кола и на хубава жена,най-трудно се угажда.

Мнение от pavlov.tm » 18 Сеп 2013, 17:33

Здраво колеги. Първо да се извиня,ако съм объркал темата. От скоро имам е39 520и с малкия борд съм. Проблема е,че никъде не ми показва горивото,нито на стрелката(тя стои на 0 резервата свети непрекъснато)нито на борда показва колко километра мога да измина с тоя бензин който имам(показва 3 чертички),нито от скритите менюта по-точно номер 6 от тях там показва само нули. Моля ви за съвет,все едно нямам нищо в този резервоар,ток ли не отива до там какво става незнам,ще ви бъда благодарен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 18 Сеп 2013, 22:35

pavlov.tm написа:Здраво колеги. Първо да се извиня,ако съм объркал темата. От скоро имам е39 520и с малкия борд съм. Проблема е,че никъде не ми показва горивото,нито на стрелката(тя стои на 0 резервата свети непрекъснато)нито на борда показва колко километра мога да измина с тоя бензин който имам(показва 3 чертички),нито от скритите менюта по-точно номер 6 от тях там показва само нули. Моля ви за съвет,все едно нямам нищо в този резервоар,ток ли не отива до там какво става незнам,ще ви бъда благодарен.

Отваряй отзад резервоара под задната седалка и виж нивомера. Има теми във форума, ако не знаеш как става.:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 19 Сеп 2013, 0:29

Проблем с нивомера най-вероятно. Разледай и буксата все пак - да няма някое скъсано кабелче.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Сеп 2013, 11:30

При мен до 10 литра (между 15 и резервата) показва страшно точно, но като светне лампата километрите на борда за секунди се смъкват и ми изкарва --- :lol: Някой знае ли на какво се дължи това? Като цяло възможно ли е да се смъкне резервоара (или е мисия невъзможна? :lol: ) и да се изчисти както трябва, че бая мизерия се е наслоила от нашата хубава нафта и съм почти сигурен, че там е разковничето.. :evil:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 20 Сеп 2013, 14:11

Аз пък си мисля, че нищо им няма на колите ви (мое мнение), защото аз също като вас се чудех къде ми отива нафтата. Даже се караш с пазача на паркинга. Направи ми впечатление, че спирам по някакъв наклон, дори и минимален. Когато я запаля показва малко по-малко отколкото ми се иска, но като покарам малко и се преизчислява. Аз така си го обяснявам. :idea:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e60 525i
Мечтае да кара: All BMW
Детайли за колата: На черна кола и на хубава жена,най-трудно се угажда.

Мнение от pavlov.tm » 23 Сеп 2013, 19:35

Благодаря колеги,но отварях резервоара и от двете страни всичко ми изглежда наред,промяна никаква.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Мнение от sash_clev » 07 Ное 2014, 10:26

И при мен стрелката прави каквото си иска, даже вчера ми изгасна колата с "15 литра в нея". Отидох, сипах 30 литра нафта и стрелката се мръдна малко над 15 литра. Така стои от доста време, независиму,колко литра сипвам. Стрелката ми работи м/у 15 и 30 литра. Ако, някой съфорумник е решил този проблем, нека сподели. В резервоара всичко е проверено. Колата е 525d
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 07 Ное 2014, 11:24

Колега виж дали помпата в резервоара ти работи. Единия вариант е да задната седалка и да чуеш дали работи а другия е да видиш на борда дали прехвърля гориво от единия в другия резервоар.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Мнение от sash_clev » 07 Ное 2014, 11:45

Ами... колата дали ще работи, ако някоя от тези помпи неработи??
Стойностите на компа си седат почти едни и същи, в 1- 3.5 литра, 2- 17.5 литра.
Имам чувството, че нещо, някъде е блокирало, но неразбирам какво е то :dunno:
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

Следваща

Назад към E39